fbpx
excursii-razvan-pascu

Weekend-ul acesta, 22-25 iunie la Muzeul Astra din Sibiu se organizeaza un nou eveniment simpatic, ajuns deja la a X-a editie: Ziua Universala a Iei. Ziua Universala a Iei se sarbatoreste an de an pe 24 iunie, de Sanziene, conceptul fiind initiat in 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine. 

Ce se va intampla mai exact la Muzeul Astra in perioada 22-25 iunie? 

Cei care doresc sa participe la evenimentul care se desfasoara de-a lungul celor patru zile sunt invitati sa descopere traditii si obiceiuri, sa ia parte la sezatori si sa asculte povesti si mituri direct de la 50 de mesteri populari, muzeografi si restauratori. 

Se va organiza si un targ de ii si de obiecte traditionale, dar si de design contemporan, ateliere de Sanziene cu flori si cosite impletite, pentru a-i face pe vizitatori sa se simta cat mai aproape de traditiile de altadata. 

.

De asemenea, vizitatorii vor putea participa la 36 de ateliere demonstrative si interactive, cum ar fi: ateliere de tesut, ateliere de imprimare de flori pe textile sau vopsit, confectionat podoabe, palarii si bratari, brodat motive de pe ie, impaslit lana, cusut, pictat ceramica, pictat pe sticla si pe mobilier, ateliere de prelucrare a lemnului, a metalelor, ateliere de spus povesti si multe altele. 

Sambata, 24 iunie, de Sanziene, vizitatorii vor putea purta ii si se va organiza o plimbare cu biciclete, apoi un picnic. 

Duminica, 25 iunie, petrecerea continua cu Hora de Sanziene unde vizitatorii Muzeului ii vor cunoaste pe artistii Scolii de Arte si Meserii “Ilie Micu”. Evenimentul se va incheia cu un concurs, in care va fi premiata cea mai frumoase ie. 

Daca sunteti in Sibiu sau prin imprejurimi, va recomand cu drag sa “popositi” la Muzeul Astra. Cred ca o sa va placa mult atat muzeul in aer liber, natura, casutele de acolo, targul, oamenii calzi, cat si atmosfera de altadata “readusa” in zilele noastre in care uitam sa ne mai bucuram de lucrurile frumoase si simple. 

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]