fbpx
excursii-razvan-pascu

Joi la Sfântu Gheorghe a fost inaugurat singurul hotel de business din judet, un proiect initiat in 2017 de catre proprietarii lantului de depozite de materiale de construcții, Depo. Desi pandemia le-a pus multiple piedici, dezvoltarea a continuat, iar un vechi camin muncitoresc aflat in stare avansata de degradare este astazi un hotel de 4 stele, gratie unei investitii de peste 5 milioane de euro a omului de afaceri Boer Lehel. Parte din finantare a fost sustinuta de Fundatia Pro Economica Alapítvány

De la un camin de nefamilisti la un hotel de 4 stele

Hotelul este dezvoltat pe structura existenta a unui vechi centru de nefamilisti din oras, achizitionat de actualul proprietar, Boer Lehel, in anul 2017. Pentru ca se afla intr-un grad de degradare masiv si pentru a corespunde standardelor seismice actuale, pana in anul 2019 cladirea a trecut printr-un proces de renovare si refacere a structurii si fundatiei. Ulterior, din 2019 a inceput efectiv dezvoltarea proiectului hotelier de 4 stele cu adresabilitate preponderent catre segmentul business, fara a fi neglijat, insa, potentialul pietei de leisure.

B the Hotel este pozitionat in imediata vecinatate a centrului orasului Sfantu Gheorghe, la doar cateva minute distanta de principalele institutii de interes, publice si culturale, de zonele comerciale si industriale, si la doar 2 km fata de “inima” sportiva a orasului, Sepsi OSK Stadium si Sepsi Arena.

.

42 de camere pentru toate categoriile de turisti, sala de conferinte, spatiu pentru evenimente, bucatar-sef cu experienta in multiple restaurante din Europa

Hotelul are 42 de camere de diferite capacitati si cu diverse dotari, de la camere standard single pana la camere executive “signature” si suite destinate familiilor, adresandu-se astfel mai multor tipologii de turisti: business, leisure, grupuri, familii. B the Hotel dispune si de o parcare spatioasa cu supraveghere video 24/24, pusa gratuit la dispozitia oaspetilor, iar posesorii de masini electrice au la dispozitie si doua statii de incarcare.

.

Totodata, aici exista o sala de conferinte spatioasa, cu o capacitate de 30-40 persoane, astfel ca pot fi organizate workshop-uri, team-meetings sau diverse prezentari sau conferinte. Sala e dotata cu ecran touch-screen high-tech cu diagonala de 225 cm si conexiune internet de mare viteza. Saloanele din incinta hotelului sunt, de asemenea, potrivite pentru mini-petreceri, oferindu-se mai multe spații separate, discrete, cu acces la terasă.

.

Pe langa cazare si facilitatile pentru turistii business, ori pentru grupuri corporate,  proprietarii hotelului se mandresc si cu bucatarul-sef, nascut in Ungaria si instruit in Sicilia si in Ardeal, care a lucrat in mai multe restaurante din intreaga Europa, fiind capabil sa ofere experiente culinare deosebite celor ce trec pragul restaurantului din incinta B the Hotel. Ingredientele folosite in prepararea mancarii sunt in principal recoltate din zona si certificate bio. 

.

Daca sunteti in trecere prin zona, ori vreti sa va faceti o vacanta in Secuime si sa va cazati la acest nou hotel, puteti face rezervari la numarul de telefon +40 367 733 005, pe e-mail la stay@bthehotel.ro, ori ii puteti contacta pe pagina de Facebook BTheHotel.

– 

Organizatia ProEconomica urmareste crearea unui lant auto-sustenabil in agricultura si stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultura si comert. Asfel, obiectivul Fundatiei Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economica sustenabila a regiunii Transilvaniei, printr-un plan in trei etape. Acesta a presupus mai intai finantarea unor mici ferme de productie agricola, apoi finantarea unor facilitati de prelucrare si procesare a materiilor prime si, in final, finantarea unor investitii din zona turismului care sa incheie acest lant de productie, procesare si desfacere prin integrarea serviciilor si produselor locale in oferta turistica.  

Alte 10 noi hoteluri urmeaza a fi inaugurate in Covasna, Mures si Harghita, gratie finantarii primite de la Organizatia Pro Economica. Cele 11 hoteluri (inclusiv acesta din Sfantu Gheorghe) inseamna aproximativ 500 de locuri noi de munca si inca 700 de camere la standarde de 4 si 5 stele. Mai multe informatii puteti citi si aici.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]