excursii-razvan-pascu

Israelul este una dintre tarile care ocupa de ani buni un loc aparte in sufletul meu si ma bucur sa va anunt ca si-a redeschis granitele pentru turistii vaccinati incepand cu 9 ianuarie, iar incepand cu 1 martie, Israel va permite intrarea pe teritoriul sau tuturor turistilor, adica inclusiv celor nevaccinati. 

Relaxarea aceasta semnificativa a restrictiilor vine pe fondul scaderii considerabile a cazurilor noi de coronavirus inregistrate in ultimele saptamani, precum si unei rate mari de vaccinare. De altfel, Israel a fost una dintre tarile cele mai prudente, fiind si prima care a anuntat inchiderea granitelor, chiar inainte ca OMS sa declare COVID-19 pandemie. Granitele au fost redeschise prima data pentru scurt timp abia la 1 noiembrie 2021, insa din cauza aparitiei variantei Omicron, Guvernul israelian a decis sistarea calatoriilor pana la finele anului 2021. 

Ce conditii trebuie sa indeplineasca turistii care vor sa intre in Israel la acest moment?

In primul rand, sa fie vaccinati cu schema completa cu minimum 14 zile inainte de intrarea in Israel si maximum 180 zile inainte de finalizarea calatoriei in Tara Sfanta SAU sa poata face dovada trecerii prin boala in ultimele sase luni (printr-un certificat digital) SAU sa aiba doza booster efectuata, de la care sa fi trecut 14 zile inaintea calatoriei in Israel (ziua in care a fost efectuat vaccinul nu se contorizeaza).

Practic, toti cei care isi doresc sa viziteze Israelul in urmatoarea perioada, trebuie sa fie vaccinati ori sa fi trecut prin boala si sa verifice valabilitatea certificatului verde inainte de a planifica o calatorie spre Tara Sfanta.

Sa prezinte un test PCR negativ efectuat cu maximum 72h inainte de imbarcarea spre Israel sau un test antigen realizat cu maximum 24 de ore inainte de imbarcare.

Sa efectueze un alt test PCR la intrarea in Israel pe cheltuiala proprie si sa astepte in izolare timp de maximum 24 de ore pana la primirea rezultatului negativ. Contravaloarea testului este de circa 100 ILS (aproximativ 130 RON), daca platiti cu cardul si 115 ILS daca platiti numerar, ori 80 ILS daca platiti in avans aici.

Sa completeze un formular de sanatate (PLF) pe care sa il prezinte la imbarcarea spre Israel, precum si la intrarea in tara, formular ce contine informatii precum data si tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alaturi de care calatoresc sau tari vizitate in ultimele 14 zile.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca turistii care vor sa intre in Israel incepand cu 1 Martie 2022?

Asa cum mentionam la inceputul articolului, incepand din 1 Martie, turistii de toate varstele vor putea intra in Israel indiferent ca sunt sau nu vaccinati sau daca detin certificat de trecere prin boala. Astfel, singurele conditii impuse de statul Israelian vor consta in:

Test PCR negativ efectuat cu maximum 72h inainte de calatoria in Israel SAU dovada unui test PCR/antigen pozitiv efectuat cu minimum 8 zile inainte de calatorie si nu mai vechi de 3 luni;

Test PCR efectuat la aterizarea in Israel. Pana la sosirea rezultatului (6-12 ore, in medie) sau maximum 24h, turistii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara – la fel cum s-a intamplat si prin alte tari de curand, de exemplu Emirate sau Iordania;

Completarea unui PLF cu maxim 48h inaintea imbarcarii spre Israel;

– Asigurare medicala de calatorie, care sa acopere si costurile aferente unei eventuale imbolnaviri cu COVID-19 la destinatie (se va aplica din 8 Martie).

Informatii actualizate despre conditiile de calatorie in Israel sunt disponibile pe safe.israel.travel si pe https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]