excursii-razvan-pascu

In ultimul an si jumatate, am primit sute de mesaje de la oamenii din comunitatea mea despre zboruri anulate sau amanate, despre cum au pierdut conexiuni de zboruri din cauza problemelor cu primul zbor si despre cum toate planurile li s-au dat peste cap. Si chiar daca in prezent nu ne mai confruntam cu acelasi numar fara precedent de anulari si modificari de zboruri, procesele de rambursare sunt si mai anevoioase decat erau oricum anterior din cauza backlog-ului, a volumelor mari de cereri de returnare a banilor, de intrebari si solicitari rezultate in urma schimbarilor de ultim moment survenite pe fondul pandemiei. 

Toate acestea, cumulate cu teama de virus, cu restrictiile si schimbarile de ultim moment, cu stresul ca ar putea pierde sau bloca timp indelungat sume importante de bani (mai ales daca vorbim de familii care calatoresc impreuna cu copiii sau chiar cu bunicii ori alte rude), au creat turistilor romani o stare de neincredere, de frica de a mai calatori asa cum o faceau inainte, pe care jucatorii din turism se straduiesc tot mai mult sa o combata. In acest context, pentru a veni in sprijinul clientilor sai, agentia de turism online Vola.ro a lansat recent serviciul Vola Fast Refund.

Ce este Vola Fast Refund?

Pe scurt, Vola Fast Refund este un produs exclusiv Vola.ro prin care acestia isi doresc sa minimizeze riscurile aferente modificarilor sau anularilor de zboruri ce ar putea afecta vacantelor turistilor. 

.

Cum functioneaza Vola Fast Refund?

Daca zborul este anulat sau sufera o modificare mai mare de 5 ore:

– Vola notifica rapid pasagerii si le ofera acestora asistenta pentru o alternativa de calatorie de la compania aeriana, fara alte costuri 

Vola ramburseaza rapid contravaloarea zborului afectat daca solutia oferita de compania aeriana nu se potriveste cu planurile initiale de calatorie ale turistilor

In maximum 7 zile turistii isi primesc banii in cont (sau si mai rapid un voucher pentru a-si cumpara orice alt zbor, cu orice companie).

Astfel, cu Vola Fast Refund turistii beneficiaza practic de o solutie rapida de rambursare sub forma de cash sau voucher, pentru ca banii se primesc inapoi de la Vola.ro in maxim 7 zile, pe cand timpul mediu de asteptare de la compania aeriana este de 30 – 60 de zile, uneori chiar 90 de zile si de multe ori doar sub forma de voucher. 

Cat costa Vola Fast Refund?

Pretul serviciului Vola Fast Refund porneste de la 4,99 EUR. 

Cum adaugi serviciul Vola Fast Refund?

Totul este destul de simplu si intuitiv: Intri pe site-ul Vola.ro, alegi zborul dorit catre destinatia dorita, adaugi optiunea Vola Fast Refund din pagina Detalii Pasageri, inainte de a plati rezervarea, si apoi finalizezi plata. 

Pentru ce zboruri se aplica Vola Fast Refund si ce nu acopera? 

Sunt eligibile pentru Vola Fast Refund toate situatiile in care compania aeriana permite rambursarea biletelor: anulari, modificari de aeroport, modificari de orar de zbor care afecteaza segmentul de zbor rezervat initial cu mai mult de 5 ore). 

Nu se acopera, insa, nicio cheltuiala aditionala efectuata in legatura cu calatoria achitata, fie facuta tot pe site-ul Vola.ro, fie direct la compania aeriana sau la alti furnizori de servicii, cum ar fi eventualele asigurari medicale sau de calatorie, ori cheltuielile de mancare/cazare/telefon etc. ce ar putea aparea ca urmarea a intarzierii sau anularii unui zbor. 

Mai multe despre noul serviciu Vola Fast Refund puteti gasi si aici. Din punctul meu de vedere, este o solutie mai mult decat binevenita, pentru ca am avut ceva experiente cu recuperarile banilor cuveniti in urma unor zboruri anulate sau amanate, iar bataia de cap este in majoritatea cazurilor una destul de mare.

.

Exista, intr-adevar, firme specializate care se pot ocupa de recuperarea banilor in numele tau, iar acestea au comisioane de succes de 25% din suma daca reusesc sa ia banii inapoi + compensatii de la companiile aeriene si procesul dureaza in mod normal 1-2 luni. Vola Fast Refund este cumva altceva, un serviciu in care platesti o suma de bani inca de la rezervarea biletului, ca un fel de asigurare CASCO, iar daca se intampla ceva cu zborul tau si trebuie sa iti primesti banii inapoi, atunci nu mai astepti dupa compania aeriana un timp indelungat sa iti dea banii, ci ii primesti direct de la Vola, urmand ca ei sa isi recupereze banii de la compania aeriana. 

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]