fbpx
excursii-razvan-pascu

Anul acesta, in primavara, mi-am indeplinit visul de a calatori alaturi de grupuri de turisti in una dintre cele mai exclusiviste destinatii de vacanta, in Seychelles. De altfel, Seychelles este printre locurile mele de suflet, dat fiind ca aici mi-am petrecut si luna de miere. Este o destinatie scumpa, totul se rezerva cu multe luni in avans si uneori nu gasesti locuri nici macar pentru ferryboat-urile dintre insule. Dar impreuna cu partenerii de la agentia de turism Eturia, in aprilie-mai 2021 am organizat 2 zboruri charter Bucuresti – Seychelles. Putem spune chiar ca am scris istorie in turismul din Romania. A fost primul zbor direct care lega Romania de capitala arhipelagului Seychelles si primii care au introdus pe piata aceasta destinatie la nivel de grupuri. 

Si pentru ca aceasta destinatie este fix genul acela care nu dezamageste, ne-am gandit sa repetam experienta si in februarie2022, intr-o forma diferita totusi. Avem super servicii si cazari, aceleasi de care s-au bucurat si cei 400 de turisti care au calatorit cu noi anul acesta aici. Vom zbura cu o companie de linie, serioasa, iar orarul de zbor este unul care ne avantajeaza si ne va permite sa ne bucuram pe deplin de facilitatile resorturilor alese.

Despre calatoria in Seychelles din 2020 in emisiunea „La Măruță” de pe PRO TV

.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

De ce am ales Seychelles ca destinatie pentru februarie 2022? Ce m-a convins sa revin aici?

Nu este o destinatie precum Maldive, cu insule de doar cateva sute de metri, ci insulele principale sunt mari, au orase, sate, pot fi parcurse cu masina in 1-2 ore, au vegetatie bogata, plaje fantastice si multe lucruri de facut. 

Poate ca multi se intreaba cu ce sunt diferite plajele din Seychelles fata de plajele din Maldive, Caraibe, Mauritius sau Zanzibar. De ce Seychelles e considerata cea mai exclusivista destinatie dintre cele enumerate si de ce toata lumea e fascinata de acest Arhipelag din Oceanul Indian. 

Dar credeti-ma, chiar e o destinatie altfel. 

Mult mai verde, zeci de nuante de verde, un loc in care e imposibil sa te plictisesti, pentru ca ai multe activitati de facut si locuri de vazut daca esti pus pe explorat, iar plajele chiar foarte diferite. De fapt, pana si de la o plaja la alta, de exemplu, daca facem comparatie intre insulele Praslin, Mahe sau La Digue, peisajul se schimba destul de mult. In plus, plajele de aici sunt inconjurate de foarte multa vegetatie si sunt pozitionate astfel incat sa profiti din plin de combinatia extrem de reusita intre munte si mare. 

Va invit, asadar, sa descoperim impreuna plajele exotice din Seychelles, unele dintre cele mai frumoase de pe glob, sa ne bucuram de cazarile premium de pe insulele Mahe si Praslin, de serviciile bune ale resorturilor Constance, peisajele paradisiace si de vibe-ul bun care pluteste peste tot in aceasta destinatie aparte. 

Toate materialele despre Seychelles pe care le-am scris si publicat pana acum le gasiti aici

Am creat 2 tipuri de oferte, astfel incat sa puteti alege in functie de preferinte, resurse si disponibilitate. Vor fi in total 2 grupuri, astfel: 

Grup 1  – 13.02.2022 – 24.02.2022, pachet 3 insule (Mahe, Praslin, La Digue), 12 zile, 9 nopti, prindem Valentine’s Day si Dragobetele la destinatie

Grup 2 – 13.02.2022 – 22.02.2022, pachet 1 insula (Insula Mahe), 10 zile, 7 nopti, prindem Valentine’s Day la destinatie

Asigurare cu clauza COVID si testare Covid inainte de calatorie

In functie de contextul pandemic, cel mai probabil vom avea cu totii obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) negativ pentru infectia cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare. Seychelles permite intrarea oricarui vizitator din strainatate incepand cu 25 Martie 2020, insa accesul in tara este conditionat de prezentarea unui test negativ Covid de tip PCR chiar si daca esti vaccinat. Pentru copii exista acum varianta de a le face test din saliva.

In cazul putin probabil in care rezultatul testului efectuat de turist inainte de plecarea in calatorie este pozitiv, acesta nu va mai putea calatori, insa costul calatoriei va fi rambursat integral de catre compania de asigurari, pe baza asigurarii storno incluse deja in pachet, care include si clauza Covid. 

Care va fi programul pe zile?

Voi prezenta in cele ce urmeaza programul grupului cu perioada mai lunga petrecuta la destinatie, cel care cuprinde si cele 3 insule. Pe parcursul itinerariului prezentat, voi veni cu explicatii adiacente, astfel incat programul sa fie clar in cazul tuturor ambelor grupuri. 

Zilele 1-2, 13.02-14.02.2021: Bucuresti – Mahe

In cazul ambelor grupuri, traseul de zbor dus va fi: 

Plecare Bucuresti, 2022-02-13, ora 16:50 – Sosire Doha, 2022-02-13, ora 22:30

Plecare Doha, 2022-02-14, ora 02:20 – Sosire Mahe, 2022-02-14, ora 08:35 (zbor cu Qatar Airways). 

Ajungem, asadar, destul de devreme la destinatie, astfel incat sa ne putem bucura cat mai mult de prima zi in Seychelles si, implicit, de facilitatile resortului Constance Ephelia la care ne vom caza, in regim demipensiune: mic dejun si cina. 

Zilele 3-5, 15.02-17.02: Insula Mahe 

.

In zilele ce vor urma, va puteti relaxa si beneficia de facilitatile resortului Constance Ephelia si frumusetile insulei Mahe. Plajele imaculate, punctate de stanci de granit, si apele turcoaz ale Oceanului Indian raman atractia principala in Arhipelag. Puteti opta pentru un tur al insulei, pentru excursii la snorkeling, puteti merge sa descoperiti si alte plaje sau puteti explora una dintre cele mai mici capitale ale lumii, Victoria.

Despre Constance Ephelia 

.

Resortul Constance Ephelia are o pozitie privilegiata pe insula Mahe, avand acces la doua dintre cele mai frumoase plaje de pe Mahé, cu vedere la parcul national marin din Port Launay. Constance Ephelia acopera o suprafata de 120 de hectare de teren, cu vegetatie luxurianta si rara, inclusiv o padure de mangrove, protejata de lege. Resortul are un sistem de buggy prin care turistii au acces facil, in doar cateva minute, la cele doua plaje, la restaurante, SPA sau Kids Club. 

Constance Ephelia are cinci restaurante si baruri (inclusiv un restaurant de sushi si un restaurant fine-dining). Fiecare are propriul concept, design si decor, oferind experiente culinare complet diferite, de la bucataria traditionala creola la cea mediteraneana si asiatica. 

Este un resort cu multe activitati pentru copii, inclusiv Kids Club unde copiii au propria piscina si facilitati de plaja, locuri de joaca exterioare si chiar o tiroliana cu un traseu unic in Arhipelag. Se organizeaza cursuri de gatit pentru copii, ateliere de Arts & Crafts si multe altele.

In mod cert, nici adultii nu se vor plictisi, putand inchiria biciclete pentru a se plimba prin resort, incerca diverse sporturi de apa si cele 8 tiroliene din complex, SPA-ul ce se intinde pe o suprafata de 5000 metri, activitatile interesante de la Fitness Centre sau diverse trasee de drumetii, ori pur si simplu se pot relaxa pe plajele atat de diferite, dar tare frumoase.

.

Ziua 6, 18.02: insula Mahe – insula Praslin

Vom fi transferati apoi la debarcader, unde vom urca la bordul feribotului cu destinatia Praslin, a doua insula din arhipelag pe care vom avea ocazia sa o exploram. Dupa debarcare vom fi transferati la noul resort. 

Grupurile care aleg varianta cu o singura insula, vor ramane pe insula Mahe alaturi de alt reprezentant Eturia, dar noi vom putea pastra legatura pe Whatsapp.

Celor care raman la Constance Ephelia, le recomand sa faca o excursie de o zi si spre Praslin si La Digue. O sa fie o zi lunga, dar in mod cert va veti intoarce tare incantati. De asemenea, mai puteti merge sa vizitati capitala Victoria, sa incercati si alte plaje renumite din Mahe, cum ar fi Anse Intendance sau Anse Takamaka, ori sa meargeti la parcul national marin St. Anne. Vom discuta oricum la fata locului ce si-ar dori fiecare sa faca si vom cauta solutii astfel incat sa va petreceti timpul intr-un mod cat mai placut, in functie de preferintele fiecaruia. 

Cazare Constance Lemuria Resort 5*, Junior Suite, Demipensiune (mic dejun si cina)

.

Resortul Constance Lemuria acopera o suprafata de peste 100 de hectare pe Praslin, cea mai frumoasa insula din arhipelagul Seychelles. 

Hotelul are acces la doua plaje. Una dintre ele este recunoscuta drept locul de „nesting” al broscutelor Hawksbill si aflata in top 3 cele mai frumoase plaje din intreaga lume, plaja Anse Georgette. Resortul include si un teren de golf cu 18 gauri precum si doua terenuri de tenis. Are 4 restaurante si baruri si un Kids Club cu foarte multe activitati educative despre flora si fauna din Seychelles.

Specificul acestui hotel este natura deosebita si grija fata de flora si fauna din resort. Turistii sunt invatati cum sa respecte si sa se bucure in acelasi timp de tot ceea ce ofera cadrul natural de la Constance Lemuria.

Parte din “Leading Hotels Of the World”, acest hotel este renovat recent. Camerele sunt de tip colonial si foarte frumos amenajate. O sa va placa.

.

Ziua 7, 19.02: excursie insula Praslin

Insula Praslin gazduieste o veritabila Gradina a Edenului, cum ii spun localnicii, una dintre junglele originale de palmieri din arhipelag. Vallée de Mai este locul unde vei putea identifica toate cele 6 specii de palmieri endemici din Seychelles, intre care si Coco de Mer, cea mai mare samanta din lume. Arealul a fost inclus in patrimoniul universal in 1983. Tot aici, daca esti norocos, vei putea admira si extrem de rarul papagal negru. Plimbarea prin acest parc national este o experienta unica. Veti resimti energia binefacatoare a naturii si va veti bucura de privelistile superbe.  La finalul turului vom ajunge pe Anse Lazio, considerata una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

.

Ziua 8, 20.02: excursie insula La Digue 

.

Vom ajunge astazi pe Insula La Digue, dupa un transfer de 15 minute cu feribotul in timpul caruia, daca suntem norocosi, putem chiar vedea sariturile delfinilor in larg. La Digue este un mic paradis terestru, o insula cu o atmosfera linistita, unde parca timpul uita sa mai curga. Veti putea observa arhitectura creola si stilul de viata local. Vom vizita Copra Mill, locul unde se obtine uleiul de cocos, dupa metode traditionale. Vom avea timp pentru o plimbare in luxurianta Plantation House, unde vom observa testoasele gigant si stancile de granit emblematice in Seychelles. Vom lua un pranz traditional creol, apoi ne vom bucura de soare si de farmecul irezistibil al locurilor pe Anse Source D’Argent, o alta plaja aflata in topul preferintelor turistilor din intreaga lume.

.

Zilele 9-10, 21.02-22.02: insula Praslin, resortul Constance Lemuria

Veti avea 2 zile libere la dispozitie pentru a explora insula sau uriasul resort pe cont propriu. Eu voi fi alaturi de voi pentru sfaturi de petrecere a acestei zile.

Pentru celalalt grup care ramane pe insula Mahe si petrece 7 nopti in Seychelles, ziua a 9-a va fi cea de intoarcere in Romania. Veti zbura spre Romania tot cu Qatar Airways. Se pleaca din Seychelles cu un zbor de seara, ce decoleaza la 19:50, iar in Bucuresti veti ajunge a doua zi la 05:50, dupa o scurta escala de 1h 50 min in Doha. 

Zilele 11-12, 23.02-24.02: Praslin – Mahe – Bucuresti 

Astazi, aproape de miezul noptii, ne vom imbarca impreuna pe drumul spre casa. Zborul nostru decoleaza la 23:50, astfel ca avem o zi aproape plina la destinatie. 

Ajungem in Bucuresti a doua zi, pe 24.02, in jurul pranzului, zborul fiind programat sa aterizeze la 12:50. 

PRETURI

Grup 1  – 13.02.2022 – 24.02.2022, pachet 3 insule (Mahe, Praslin, La Digue), 9 nopti – de la 5360 euro/pers, respectiv 2420 euro/copil 2-12 ani si 250 euro suplimentul pentru infant (0-2 ani) – detalii aici

Grup 2 – 13.02.2022 – 22.02.2022, pachet 1 insula (Insula Mahe), 7 nopti – de la 3350 euro/pers, respectiv 1750 euro/copil 2-12 ani si 250 euro suplimentul pentru infant (0-2 ani) – detalii aici

Ce include pretul vacantei?  

Sunt incluse: biletele de avion cu toate taxele, cazarile din program la super resorturi cu demipensiune (mic dejun si cina), transferurile interne cu feribot si de la aeroporturi, tururile precizate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghizi locali pentru zilele cu activitati, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno (inclusiv cu clauza Covid), toate taxele locale, precum si bacsisurile oferite ghizilor, toate mesele precizate in program.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Unde ne cazam?

Camerele simple si spatioase, peisajele spectaculoase, atentia la detalii, vegetatia ingrijita cu atata dedicare si modul in care angajatii stiu sa se imprieteneasca (si) cu copiii sunt elementele care m-au facut sa aleg de fiecare data aceste 2 resorturi din lantul Constance, respectiv Ephelia, pentru toti turistii, si resortul exclusivist Lemuria, pentru cei care opteaza pentru pachetul complet. Tuturor celor aflati la prima vizita in Seychelles si care ma intreaba despre resorturi pe care sa le ia in considerare, care isi doresc o locatie usor accesibila si in acelasi timp spectaculoasa, le-am recomandat sa incerce resorturile Constance. Acestea sunt experiente in sine. O sa va placa!

.

.

Despre Constance Ephelia, un resort ca o gradina botanica, am scris impresii aici si aici.  Desi sunt peste 300 de camere aici, fiind raspandite pe intreaga sa suprafata, locul nu pare deloc aglomerat sau suprapopulat. Peretii sunt de culoarea pamantului si inconjurati de tot soiul de plante si copaci, astfel ca de abia poti surprinde “casutele” in fotografii. In plus, este genul de resort activ, ideal pentru familii, cu multe activitati pentru adulti si copii deopotriva. Este un resort de 5 stele. Este acel tip de lux al simplitatii. Nu trebuie sa va asteptati la genul de lux din tarile arabe, de exemplu, cu peretii auriti la hoteluri. 

Despre Constance Lemuria, unul dintre hotelurile care mi-au placut cel mai mult dintre toate cele pe care le-am vazut pana acum, am scris aici.

Mahe Constance Ephelia Resort 5*Junior Suite cu Demipensiune
PraslinConstance Lemuria Resort 5*Junior Suite cu Demipensiune

.

Detalii si pe site-ul Eturia.

Viza

Romanii nu au nevoie de viza pentru a calatori in Seychelles pentru perioade mai scurte de 90 de zile. 

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism, ci sunt insotitor de grup. Totusi, cunosc bine destinatia si stiu ponturi pentru fiecare loc in care vom merge. Vom avea ghizi locali in fiecare destinatie pe care o vom vizita. Rolul meu este sa promovez calatoriile cu agentia Eturia, destinatia Seychelles si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc grupul.

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa tariful afisat este pentru un loc in camera dubla. Asadar, daca sunteti single, va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul, daca nu va doriti asta. De regula, se rezolva destul de repede asta. La fel de rapid se si ocupa locurile in aceasta excursie.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Cum va inscrieti?

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: ana.gherasim@eturia.ro (+40752280382), liliana.nistor@eturia.ro (+40740071887) si office@eturia.ro.

Iata si alte imagini cu ceea ce vom vedea in Seychelles

.

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required



Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]