excursii-razvan-pascu

V-am povestit aici despre „mini escapada” noastra la ferma Cobor, un loc tare frumos, pe care l-am vizitat cu drag si in care abia asteptam sa ne intoarcem, astfel incat sa ne putem bucura cu adevarat de toate activitatile si sa petrecem timp de calitate in familie impreuna. Copiilor le-a placut tare mult si sunt sigur ca un intreg sejur la ferma este o idee care ii va incanta inca de la inceput, tocmai de aceea le-am promis ca ne vom intoarce.

Acum, insa, vreau sa va vorbesc despre Taramul Cailor din cadrul Fermei Cobor.

Din 2016, in cadrul fermei, este deschis un centru de reabilitare si o pensiune pentru cai, care se intind pe 20 de hectare de pasune. Conditiile sunt ideale pentru toate categoriile de cai, de la cei tineri, la cai pensionari, iepe cu manji sau iepe mame, iar personalul fermei este cu adevarat pasionat de ingrijirea acestora.

In schimb, la centrul de reabilitare, scopul principal este vindecarea si tratarea cailor ce au diverse probleme, punandu-se mare accent pe sanatatea lor fizica si mentala.

Centrul ofera zece boxe 4×4 metri, cu iesire la padocuri cu nisip de 4×6 metri. Din ce am inteles, este recomandat ca animalele sa se poata misca in padocuri cel putin 1-2 ore, zilnic.

Caii sunt supravegheati continuu de catre personalul calificat si specializat in ingrijirea cailor, iar centrul este construit astfel incat reabilitarea cailor sa aiba loc treptat, in ritmul necesar fiecaruia in parte. Aici se gasesc si un țarc rotund, pășuni de diferite dimensiuni, iarba si fân de calitate, cosit de pe pajiștile ecologice din Cobor, plus servicii veterinare regulate si potcovar.  

.

Cat costa sa iti ingrijesti calul in cadrul centrului de reabilitare al Fermei Cobor?

Pentru proprietarii de cai care isi doresc un loc de recreere si joaca pentru prietenii lor de rasa, ferma Cobor ofera si servicii in regim de pensiune, iar adaposturile sunt construite astfel incat sa ofere protectie ridicata impotriva soarelui sau a frigului.

In functie de sezon preturile difera. Intre lunile mai si octombrie este 150 de euro pe luna, in timp ce intre lunile noiembrie si aprilie pretul este de 200 de euro pe luna.

In cadrul pensiunii caii au acces la fan de calitate, hranire suplimentara cu ovaz, adapatori, apa proaspata, servicii veterinare si potcovar. De la caz la caz, caii pot ramane afara pe tot parcursul iernii sau pot fi gazduiti in grajd, acest lucru stabilindu-se in functie de mai multi factori: daca au trecut prin perioada de aclimatizare sau nu, daca le permite conditia fizica, daca isi doresc proprietarii, conditiile meteo extreme etc.

.

Astfel, daca aveti un cal pe care doriti sa il lasati intr-un loc sigur, unde va avea parte de toata ingrijirea si atentia necesara, atunci la Cobor gasiti, cu siguranta, conditii bune pentru caii vostri. Sau daca ati cochetat cu ideea de a cumpara un cal pentru copii si va faceati griji ca nu aveti suficient spatiu sau timp ca sa il ingrijiti, iata ca exista o optiune la nici o ora de Brasov.   

Ferma Cobor este un proiect de afacere verde administrat de Fundația Conservation Carpathia si mi se pare admirabil cum o mana de oameni cu viziune pot transforma casele in ruina din unele zone rurale sarace ale Romaniei si pot începe sa revigoreze astfel o intreaga comunitate.  

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.