excursii-razvan-pascu

Nu-mi place sa urmaresc stiri din toate partile sau sa citesc articole care se contrazic in date si detalii. Imi place, in schimb, sa ma informez din surse sigure, sa trec prin filtrul propriu si sa ma uit la situatie din mai multe perspective.

Dupa aproape 13 ani de experienta si activitate in domeniul turismului, imi pot asuma concluziile la care ajung, pot fi obiectiv cand situatia o cere si pot lua decizii sau oferi informatii in perspectiva. Imi place sa fiu transparent si cei care ma urmaresc de mult timp stiu ca imi asum tot ceea ce comunic. Si, nu de putine ori, mi s-a confirmat ca previziunile pe care le-am avut in domeniul turismului au fost corecte.

Chiar acum cateva luni, prin luna mai, cand toata situatia cu pandemia era inca ,,proaspata” mentionam in Social Media si in presa ca eu cred ca o solutie pentru turismul in timpul pandemiei este reprezentata de calatoriile efectuate in baza prezentarii unui test negativ de tip PCR de catre fiecare calator, indiferent de destinatie.

Astfel, sansele de raspandire ale virusului se micsoreaza, iar calatorii se vor simti mai in siguranta.

Eu, unul, pentru toate calatoriile mele de grup din 2020 si inclusiv cele ce vor urma, am impus testarea tuturor celor cu care intram in contact pe perioada vacantei. De la turisti, la ghizii locali sau chiar a soferilor alaturi de care vom calatori la destinatie, cum a fost cazul celor din safari in Tanzania, alaturi de care am stat zi-lumina timp de 4 zile.  

Testul PCR pentru noul Coronavirus – solutia pentru operatorii din turism

Din perspectiva de calator pasionat si de antreprenor in comunicare turistica pot spune ca inteleg si am resimtit tot ce a insemnat pentru industrie, la nivel mondial, aceasta pandemie.

Pe de-o parte, pentru o vreme am fost nevoiti sa renuntam la placerea de a calatori, apoi am devenit tematori si, poate multi dintre noi, am renuntat la planurile pe care le aveam pentru anul ce tocmai s-a incheiat. Iar pe de alta parte, business-urile din industrie au avut de suferit pierderi mari, unele ajungand chiar la faliment, din pacate. 

Este foarte trist, intr-advar, sa vezi cum doar in cateva luni, una dintre cele mai puternice industrii ale lumii a fost doborata. Fie ca vorbim despre companii aeriene, fie ca vorbim despre lanturi hoteliere sau restaurante, toate au avut de suferit in 2020.

Nu spun ca este usor, insa cred cu tarie faptul ca ne putem adapta situatiei si ca, usor-usor, vom putea relua calatoriile la fel ca inainte. Iar unul dintre primii pasi pe care ii recomand este instituirea obligativitatii efectuarii testelor inainte de calatorie. 

Foarte multe tari au introdus aceasta masura deja (Austria, Danemarca, Lituania, Marea Britanie, Maldive, Malta, Norvegia, Olanda, Spania, Rusia, SUA, Kenya, Africa de Sud, etc.) si sunt de parere ca, dincolo de obligativitatea impusa de guvern, agentiile de turism ar trebui sa transforme asta intr-o conditie esentiala pentru a calatori in excursii de grup.

Astfel, pe de-o parte, se asigura faptul ca toti participantii la calatorie sunt negativi si nu sunt infectati, deci nu vor raspandi virusul in destinatiile in care ajung sau in grupul de turisti cu care calatoresc si, pe de alta parte, turistii se vor simti mai in siguranta si vor avea incredere sa planifice si sa rezerve sejururi pentru ca isi pot face si asigurare storno cu clauza COVID, astfel ca isi pot recupera banii daca sunt pozitivi inainte de plecare.

15% discount pentru testare la clinicile Medicover  

In virtutea a tot ceea ce am spus mai sus, inca din Octombrie 2020 am creat un parteneriat cu clinicile Medicover Romania, pentru a oferi un discount de 15% la testari si vaccinuri. Astfel, toti cei din comunitatea mea beneficiaza de aceasta reducere prin mentionarea codului „RAZVAN PASCU” la programarile online sau telefonice. Am scris mai multe despre intreg procesul si pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru programare si testare, aici.

Consider ca acest parteneriat este doar un mic lucru pe care il pot face pentru industria turismului din Romania si pentru cei care isi doresc sa calatoreasca din nou. Nu e mult, dar e din suflet. Am muncit 13 ani pentru a creste dorinta romanilor pentru calatorii si voi munci in continuare, alaturi de toti ceilalti din industrie (cei care merita!), pentru ca turismul sa renasca. 

Pentru programari, fie apelati call center-ul Medicover la numărul 021.9896 (valabil pentru toata tara) si menționați codul de reducere RĂZVAN PASCU, fie introduceti datele personale in formularul de pe site si veti fi contactati in cel mai scurt timp pentru programare (cu prioritate).

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!