excursii-razvan-pascu

Iubesc calatoriile indiferent de destinatia aleasa si sunt extrem de recunoscator ca vara asta, desi am calatorit mai putin in afara tarii si mai mult in Romania, am putut sa explorez pe indelete mai multe zone minunate din tara noastra. Imi plac locurile autentice, traditionale si care iti ofera linistea de care ai nevoie. Daca ma urmariti si pe Facebook, ati observat ca am fost vara asta in Covasna, Harghita, Delta Dunarii, Sibiu, Buzau si acasa la Brancusi, in Gorj. Primesc deseori intrebari despre ce unitati de cazare recomand in Romania, asa ca impreuna cu partenerii mei de la Travelminit.ro, am pus la cale o lista cu mai multe proprietati interesante din zona Transilvaniei. La unele am fost si le-am incercat serviciile, iar altele sunt pe lista mea scurta.

Daca o sa va placa genul acesta de materiale, intentionez sa extind cautarea si cu alte regiuni din Romania.

Unde va puteti caza in zona Brasovului?

1. Vila Splendor in the Forest, Brașov

Mereu am fost atras de pensiunile sau hotelurile mici in locuri izolate si retrase de aglomeratia oraselor. Vila Splendor in the Forest este inconjurata de copaci si se afla intr-o oaza verde, cu o terasa superba pe care te poti relaxa. Vila se poate inchiria integral, are 4 camere, o zona generoasa de living si ofera o panorama superba asupra orasului Brasov de pe terasa, mai ales pe timpul noptii. Apreciez unitatile de cazare care ofera si altceva pe langa simple camere de dormit si se gandesc la confortul si locuri de relaxare pentru oaspeti. La Vila Splendor in the Forest gasiti sauna, loc pentru gratar, o terasa generoasa, dar si o biblioteca.

Mai multe detalii gasiti aici.

.

2. Wolkendorf Bio Hotel & Spa, Vulcan

Ma impresioneaza unitatile de cazare care sunt gandite in jurul nevoilor turistilor si pentru relaxarea lor, iar acest biohotel mi-a atras atentia atat prin pozitionarea sa in mijlocul naturii, cat si datorita serviciilor pe care le ofera. Conceptul hotelului bio pune in prim plan relaxarea clientului prin servicii SPA, activitati in aer liber, dar si locuri de joaca pentru cei mici. Nu i-am calcat inca pragul, dar sunt curios cum este experienta intr-un astfel de hotel mic si cochet, care se aseamana foarte mult cu cele din Austria sau Elvetia.

Puteti gasi mai multe detalii aici.

.

3. Vila Chambers’n Charm, Brașov

Aceasta vila cocheta este potrivita mai mult pentru cupluri sau pentru parintii care vor sa se relaxeze cateva zile singuri. Ofera o priveliste minunata catre Tampa si orasul Brasov si se afla pe drumul catre Poiana Brasov, deci are acces facil. Este un hotel boutique, ofera camere premium cu decor diferit si servicii de wellness si SPA precum jacuzzi, baie de aburi turceasca, sauna sau sezlonguri la plaja in gradina vilei.   

Gasiti aici mai multe detalii.

.

4. MK Apartments, Brașov

Apartamentele sunt, in general, o optiune buna daca iti doresti intimitate si vrei sa-ti creezi un spatiu asemanator celui de acasa. Aceste apartamente mi-au atras atentia prin felul in care sunt aranjate, intr-un fel care te fac sa te simti acasa si nu intr-un hotel. Cateva apartamente au chiar terasa proprie, fiind un fel de penthouse, potrivite pentru grupurile de prieteni care merg in vacanta si vor o cazare doar pentru ei.

Aici gasiti mai multe detalii.

.

Unde va puteti caza in zona Covasnei?

5. Saciova Hills, Saciova

Saciova Hills este denumit dupa satul in care se afla, Saciova, din judetul Covasna. Stiti ca imi place foarte mult aceasta zona si o vizitez cel putin o data pe an, anul acesta am fost chiar de 2 ori in Tinutul Conacelor. Aici gasesc liniste, natura, istorie si oameni calzi. Saciova Hills se afla in mijlocul naturii, asa ca va puteti bucura de activitati in natura si puteti vedea animalele locului chiar de la fereastra camerei. Saciova Hills se intinde pe un domeniu privat mare, este decorat in stil clasic si mobilat cu atentie la detalii, care te fac sa te simti intr-un film vechi. Nu am fost pana acum la Saciova, insa fotografiile vorbesc de la sine si pare a fi un loc minunat.

Puteti gasi mai multe detalii aici.

.

6. Casele de Oaspeti ale Contelui Kalnoky de la Miclosoara si Valea Zalanului

Iubesc autenticul si as da oricand confortul unui hotel de „brand” pe o casuta traditionala. In satul Miclosoara din judetul Covasna gasiti un mic colt de paradis, ingrijit si gandit de contele Kalnoky, a carui familie are radacini adanci in aceasta zona. Camerele sunt simple si autentice, mancarea este preparata cu produse locale si activitatile disponibile sunt multiple. Copiii se pot plimba cu caruta trasa de ponei, pot invata sa pregateasca un colac secuiesc, pot impasli lana, pot vizita atelierul fierarului sau pot face o plimbare cu trasura pana la stana din sat. Am scris impresii mele pe larg aici.

Puteti gasi mai multe detalii aici.

.

7. Hotel TTS Spa&Wellness, Covasna

Desi am fost de multe ori in orasul Covasna, nu am apucat sa ma cazez la toate unitatile de cazare care mi-au facut cu ochiul de-a lungul timpului. Hotelul TTS Spa & Wellness se afla intr-o zona foarte frumoasa, la 564 de metri altitudine, in zona Valea Zanelor, si dispune de 58 de camere si apartamente. Ofera multe facilitati SPA si de tratament, inclusiv piscina, sauna sau salina cu sare de Himalaya, dar si tratamente balneo – terapie cu inhalatii si aerosoli, masaj medical, hidroterapie sau electroterapie.

Mai multe detalii gasiti aici.

.

8. Castel Hotel Daniel, Tălișoara

Dupa ce s-au ridicat restrictiile am pornit cu familia intr-o mica excursie in Tinutul Secuiesc si printre unitatile de cazare la care am stat a fost si Castelul Daniel din Tălișoara. Un castel al grofilor maghiari, construit in 1680, renovat acum 10 ani si transformat in conac pentru turisti, cu 8 camere unice, unele dintre ele cu picturi originale pe pereti. L-am vizitat prima data acum 5 ani, iar de atunci o anexa a conacului a fost si ea restaurata si au mai aparut 12 camere si un SPA cu traseu inedit. S-au adaptat perfect vacantelor in pandemie, astfel ca absolut toate serviciile de care aveti nevoie atunci cand sunteti cazati le puteti solicita printr-o aplicatie online: de la check in / out, room service, optiunile pentru mic dejun sau bauturile dorite.

Aici gasiti mai multe detalii.

.

Unde va puteti caza in zona judetului Harghita?

9. Septimia Resort – Hotel, Wellness & SPA, Odorheiu Secuiesc

Cateva zile din perioada petrecuta in judetul Harghita am stat la Septimia Hotels & SPA Resort din Odorheiu Secuiesc, un hotel la care am mai stat si in urma cu 6 ani. Este o optiune buna pentru cei care vor sa exploreze zona Harghitei, aproape de foarte multe zone turistice si in acelasi timp cu toate facilitatile unui resort mai mare: piscina, restaurant, posibilitate de a comanda room service, pista de bowling, loc de joaca pentru copii, piscine acoperite si saune (care in aceasta perioada sunt inchise), parcare generoasa etc. De asemenea, au camere spatioase si apartamente cu living si dormitor, bune pentru familii, fie in regim de 3 stele, fie in regim de 4 stele, in functie de bugetele fiecaruia.

Pentru detalii despre tarife si rezervari puteti intra aici.

.

10. Resort Lobogó, Baile Homorod

Statiunea Baile Homorod este cunoscuta pentru izvoarele de apa minerala curative si a reprezentat de-a lungul timpului optiunea potrivita pentru cei care isi doreau sa se relaxeze si sa isi vindece anumite afectiuni. Complexul Lobogó din Baile Homorod se afla intr-o vale inconjurata de brazi, intr-un cadru linistit si intim. In pretul cazarii ai inclus si demipensiune, dar si wellness si SPA.

Gasiti mai multe detalii despre tarife si rezervari aici.

.

11. Pensiunea Conacul Molnos, Corund

In inima judetului Harghita gasiti Pensiunea Conacul Molnos, un concac mobilat in stil aristocrat, ce te face sa te simti intr-un conac boieresc de odinioara. Conacul ofera facilitati de SPA, ture si programe in natura pentru a descoperi imprejurimile Corundului, ale Tinutului Sarii sau Secuimii si tururi ghidate de profesionisti. Deseori au pachete cu sejururi care includ si activitati in aer liber, iar in pretul cazarii este inclus micul dejun si sauna, jacuzzi si ciubar. Nu m-am cazat aici niciodata, insa am auzit impresii bune despre conac, ceea ce ma face sa il pun pe lista pentru o viitoare deplasare in zona.

Gasiti mai multe detalii aici.

.

Unde va puteti caza in zona judetului Mures?

12. Hotel Szeifert, Sovata

Sovata a renascut, arata foarte bine, am fost anul trecut si am descoperit hoteluri foarte frumoase, afaceri de familie si investitii facute cu strategie de business, dar si cu mult suflet. Hotelul Szeifert este unul dintre ele, o investitie perfecta pentru o vacanta in Sovata, fiind amplasat in mijlocul naturii, chiar pe malul Lacului Negru, foarte aproape de renumitul Lac Ursu. De aici puteti face mai multe trasee, unul dintre ele se numeste Traseul eco-didactic al Sarii, porneste de pe malul lacului Ursu, dupa ce urca o panta accentuata ajunge la lacul Serpilor, un loc mlastinos cu apa dulce. De aici se ajunge la lacul Mierlei si continua catre muntele de sare cu albine si plante care traiesc numai in acest loc. Apoi ajunge la lacul Alunis si pe malul lacului Ursu.

Mai este si Traseul eco-didactic Ursu – porneste de pe malul lacului Ursu, inconjoara lacul Paraschiva, iar pe malul vestic al vaii paraului Tivoli revine la lacul Ursu. Investitiile private in hoteluri si pensiuni, dar si calitatea izvoarelor si lacurilor de aici au facut ca Sovata sa aiba grad de ocupare foarte mare in lunile de vara. Majoritatea turistilor provin din Romania, urmati de Moldova, Ungaria, Germania si Israel.

Aici gasiti mai multe detalii despre tarife si cum puteti rezerva.

.

13. The Throne Boutique Hotel, Sighișoara

Imi place Sighisoara atat pentru peisajele pe care le ofera si istoria pe care o are, cat si pentru hotelurile-boutique pe care le gasesti in cladirile istorice. The Throne Boutique Hotel este unul dintre ele, fiind situat intr-o cladire istorica ce dateaza inca din secolul al XVI-lea in Cetatea Medievala, cetate inclusa in patrimoniul UNESCO. Hotelul imbina stilul vechi cu facilitatile moderne, cu obiecte vechi de peste 100 de ani, pereti din piatra care dateaza de 700 de ani, dar si cu atmosfera istorica pe care o au camerele. Toate vestigiile istorice ale Sighisoarei sunt foarte aproape de hotel, avand sansa sa vezi arhitectura de odinioara, dar si sa mananci preparate traditionale la restaurantele din Cetate.

Puteti gasi mai multe detalii despre tarife si rezervari aici.

.

Unde va puteti caza in zona judetului Sibiu?

14. Pensiunea Ecvestria, Șelimbăr

Imi place zona Sibiului si merg in fiecare an la Muzeul Astra sa ma bucur de natura si liniste. Aceasta pensiune se afla in Șelimbăr, fiind o pensiune mica, de maximum 8 persoane care poate fi inchiriata integral. Este situata intr-un loc retras si linistit, iar camerele sunt spatioase, cu mobila din lemn si un design placut al camerelor, care au acces direct in curtea Clubului Ecvestru. 

Aici puteti gasi mai multe detalii despre tarife si conditii de inchiriere.

.

15. Vila Carpentiere Arena, Rășinari

Aceasta unitate de cazare imi pare a fi o oaza de liniste si relaxare in mijlocul naturii, fara vecini si fara alte hoteluri in jur. Zona este deosebita, din curtea vilei ai vedere catre padurea de brazi, oferind servicii de 4 stele oaspetilor, fiind una dintre cele mai bune unitati de cazare din zona. Vila are atat camere standard, cat si camere deluxe si apartamente sau garsoniere.

Gasiti mai multe detalii despre tarife aici.

.

Unde va puteti caza in zona judetului Maramures?

16. Pensiunea Glodeanca, Glod

Imi place sa calatoresc prin Romania si sa descopar locuri mai putin stiute de turisti. Dupa parerea mea, Maramuresul este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta si epicentrul traditiilor si al culturii romanesti. La doar 50 de km de Cimitirul Vesel de la Sapanta si 45 de kilometri de gara trenului istoric cu abur, Mocanita, se afla Pensiunea Glodeanca din satul Glod. Proprietatea este inconjurata de natura, amplasata intr-o zona pitoreasca din centrul Maramuresului istoric. Camerele sunt mari, cu elemente rustice, televizor cu ecran plat si baie in camera. Majoritatea alimentelor servite sunt ecologice. Puteti juca tenis sau va puteti relaxa in gradina sau pe terasa in timp ce admirati muntii.

Gasiti mai multe detalii aici.

.

Unde va puteti caza in zona judetului Cluj?

17. Luxury Nook, Cluj Napoca

De fiecare data cand calatoresc cu familia, ne alegem cazari care sa ne ofere intimitate si un spatiu generos. Un loc care mi-a atras atentia este Luxury Nook. Acesta este un apartament intim situat chiar in inima Clujului, la doar 2 minute de mers pe jos de Catedrala Sf. Mihail. Construita in 1901, aceasta proprietate istorica deosebita i-a apartinut hotelierului si muzicianului Gabor Nagy, una dintre personalitatile emblematice ale comunitatii clujene. Apartamentul este renovat si complet utilat si cuprinde doua dormitoare, doua bai, un living spatios, o bucatarie si o zona de luat masa. Proprietatea este remarcabila prin dimensiuni, arhitectura, imbinarea de elemente noi si vechi si mi se pare potrivita atat pentru sederi lungi, cat si daca esti in trecere prin Cluj. Imi place ca are o poveste si te duce cu gandul la eleganta si stilul de viata al vremurilor trecute.

Puteti rezerva aici.

.

4 comentarii

  1. Lenuta Negru
    04.09.2020 la 11:57

    Esti fantastic, minunat. Sunt mandra ca esti brailean de al meu. Tot spun ca am sa ma alatur unui grup de romani la care tu sa fii ghid de calatorie. Am sa o fac pana la urma.
    Felicitari!

  2. LUPU Adriana
    05.09.2020 la 09:48

    Foarte frumos și instructiv. Niște repere demne de văzut

  3. CRISTINA CHISCAN
    17.09.2020 la 12:45

    Bravo!

  4. Georgiana Baltag
    17.02.2021 la 12:28

    In zona Sarmisegetuza sau Apuseni recomandati ceva? Multumesc

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!