fbpx
excursii-razvan-pascu

In ultimii 4 ani am fost plecat din tara cate doua saptamani la fiecare doua luni. Uneori si mai des. Lunile Martie si Aprilie ma gasesc in ultimii ani in Japonia, la fel va fi si anul urmator, tot cu calatorii de grup impreuna cu turistii nostri. Anul viitor voi ajunge in Africa de Sud, cu Transiberianul, in America de Sud, in Tanzania, in Statele Unite, si multe altele.

De ani de zile folosesc cardul pentru plati in strainatate si pentru extrageri de la bancomate

La inceput nu acordam atentie modului in care faceam plati in valuta si varianta castigatoare era intotdeauna cum consideram eu ca imi este mai simplu. Pentru ca plec atat de des in destinatii intercontinentale, varianta cea mai simpla este intotdeauna sa plec doar cu cardul bancar, foarte rar am ceva euro sau dolari la mine. Mereu cand ajung intr-o destinatie scot ceva bani cash de pe card in moneda locala, ca sa am la mine pentru micile cheltuieli, in rest incerc sa platesc in cele mai multe locuri direct cu cardul, daca se poate. Daca nu, atunci oricum pastrez putini bani cash si scot de pe card de mai multe ori de-alungul calatoriei, astfel incat sa nu am grija banilor pe strada sau in camera de hotel. Mai ales atunci cand pleci pe un alt continent, trebuie tinut cont ca la plata cu cardul schimbul valutar se face de 2 ori pe card, prima data din lei in dolari sau euro, si apoi in moneda tarii respective. Asa ca evident ca asta inseamna o serie de costuri, plus se mai aduna si comisioanele pentru retragerile de numerar la ATM-urile din strainatate, pe care le percep bancile din Romania si bancomatele straine.  

Cum e Revolut?

De doi ani folosesc aplicatia si cardul Revolut, la inceput exclusiv pentru vacante, apoi a devenit un card si o aplicatie pe care le folosesc zilnic inclusiv pentru mici investitii (de exemplu am cumparat Bitcoin prin ei, iar de curand au adaugat si facilitatea de a cumpara actiuni pe bursa americana). Desigur ca folosesc in continuare si carduri de la mai multe banci din Romania, dar in functie de costurile cardurilor sau facilitatile pe care le ofera (de exemplu mile de calatorie, plata in rate fara dobanda, card de credit pentru plata garantiilor la masinile inchiriate in strainatate, etc), aleg sa platesc cand cu unul, cand cu altul.  

Interviu cu Irina Scarlat, Country Manager Romania – Revolut

Cu sefa pe Romania de la Revolut am realizat si un interviu pe Facebook, care incearca sa lamureasca o parte din intrebarile pe care le aveti. Daca aveti rabdare, interviul este disponibil mai jos. Foarte interesante si intrebarile primite acolo si va recomand sa va uitati si pe sectiunea de intrebari.

Pentru ca nu vreau sa se piarda informatii din interviu, reiau si aici cateva dintre caracteristicile Revolut, cum il folosesc eu, care sunt avantajele si dezavantajele lor.

Revolut a pornit de la ideea de a oferi clientilor acces la cursul de schimb real, fara acel comision intre 2-10% pe care il au unele institutii bancare. A pornit de la ideea unui card de calatorii si a evoluat spre un card Mastercard sau Visa pe care sa il folosesti oricand in viata de zi cu zi.

Schimb valutar la un curs foarte bun si comisioane zero

Specificul Revolut este ca iti ofera acces la un curs de schimb apropiat de cel interbancar si zero comisioane la plati. Trebuie insa sa stiti ca in weekend pietele de schimb valutar sunt inchise, iar la cursul de schimb valutar se adauga un comision de 0,5% pentru ca Revolut sa aiba o marja pentru a acoperi fluctuatiile de curs valutar. In cazul in care clientul isi deschide un cont cu aceeasi moneda cu care vrea sa faca tranzactii (si are bani acolo), acest comision nu se aplica. Concret: sunt in Londra in weekend si am doar lei pe cardul Revolut; daca voi plati cu cardul, atunci la cursul de schimb interbancar se va aplica o marja de 0,5%, insa daca am deja lire sterline in contul gratuit de GBP oferit in aplicatie de Revolut, atunci banii vor fi luati direct de acolo pentru plata, desigur fara niciun cost.

Mai mult, clientul isi poate seta o alerta pentru un curs tinta, iar atunci cand moneda respectiva atinge valoarea dorita de client, Revolut face conversia automat.

Simplitate – deschiderea contului direct in aplicatie in cateva minute

Tot ce trebuie sa faci pentru a-ti deschide un cont Revolut este sa ai un smartphone, sa iti instalezi aplicatia, sa scanezi buletinul si sa iti faci un selfie. In aproximativ 15 minute actele iti vor fi verificate si primesti ok-ul pentru folosirea contului. Poti ramane la stadiul de cont online, pentru platile electronice sau poti merge un pas mai departe folosind cardul Revolut.

Alternativa sigura –Activarea/dezactivarea geolocatiei, platilor swipe sau contactless, retragerilor de la bancomat sau platilor online.

De asemenea, exista si cardul virtual de unica folosinta pentru platile online catre furnizori de produse sau servicii de care nu sunteti foarte siguri. Concret: vezi pe Facebook o reclama draguta la un produs care iti face cu ochiul, se accepta plata cu cardul, dar nu cunosti site-ul si nu ai incredere in el ca sa lasi acolo datele cardului – in acest caz poti sa iti faci gratuit in aplicatie un card virtual care va fi disponibil o singura data, pentru o singura tranzactie.

In control – analizarea tranzactiilor si organizarea pe categorii

Trebuie precizat ca poti face retrageri gratuite de la orice bancomat din lume, insa in limita a 800 RON pentru contul obisnuit. Daca ai facut upgrade catre un cont Premium sau Metal, pe langa alte facilitati, poti sa maresti aceasta limita pana la 1600 RON pe luna pentru conturile Premium si 2400 RON pe luna pentru conturile Metal. Atentie insa, luna nu este cea calendaristica, ci se calculeaza de la data de la care ai deschis contul (la fel ca si in cazul serviciilor de telefonie, daca ti-ai facut cont pe 10 iulie, limita de retrageri se reseteaza pe 10 august).

Servicii suplimentare –  cryptomonede, asigurari de calatorie, abonament si card premium sau metal

De aproape un an am ales sa folosesc cardul Metal de la Revolut, care are si asigurare de calatorie inclusa si, mai mult, am inceput sa „investesc” folosind aplicatia Revolut, cumparand cryptomonede – Bitcoin. Evident, investesc e mult spus, asta deja o fac folosind alte aplicatii, dar cert este ca in aplicatia Revolut am inceput sa urmaresc Bitcoin si am cumparat cand era sub 4000 dolari (acum este in jur de 10.000 dolari). Aplicatia Revolut este intuitiva, usor de folosit si poti gestiona usor portofoliul de monede (pana la 29 de conturi de monede diferite). De cateva zile, pentru posesorii conturilor Metal, Revolut ofera si posibilitatea achizitiei de actiuni listate pe bursele americane, pentru investitii incepand cu 1 dolar.

Se pot deschide conturi in toate cele 29 de monede disponibile in aplicatia Revolut, inclusiv in cryptomonede, care se pot tranzactiona prin intermediul Revolut: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash and XRP. Revolut face tranzactionarea in numele clientilor, iar aplicatia ofera o interfata prin care clientul poate cumpara, detine si vinde cryptomonede, fiind disponibila catre populatia de masa.

Ce garantii aveti daca folositi un cont Revolut?

Cu banii nu te joci, asta e clar. Si stiu ca vei fi tentat sa folosesti o banca obisnuita doar pentru ca are un istoric pe piata si ca ofera facilitatea de garantare a depozitelor in limita a 100.000 euro. La o cercetare mai amanuntita vei observa ca si cei de la Revolut sunt siguri.

De ce? Pentru ca Revolut functioneaza in baza unei licente pentru bani electronici in Marea Britanie si sunt in curs de obtinere a licentei si in Romania, dar si licenta de creditare in alte state. Asta inseamna ca banii clientilor nu sunt folositi in alte scopuri (oferire de credite sau reinvestire), fiind tinuti in conturi protejate la 2 banci (Barclays si Lloyds) din Marea Britanie. In eventualitatea in care Revolut nu va mai exista, cu numarul de client Revolut clientul poate face solicitare catre cele doua institutii bancare si isi poate recupera banii. In cazul in care bancile unde sunt depozitati banii clientilor Revolut intra in faliment, banii clientilor Revolut au prioritate in fata clientilor bancii, conturile Revolut fiind conturi protejate (nici aceste banci neavand dreptul de a folosi banii din conturile clientilor Revolut pentru oferirea de credite). E ca si cum ar fi niste conturi prepaid.

Planuri de extindere in Romania

Revolut lucreaza la lansarea de IBAN-uri dedicate prin parteneriat cu o banca din Romania, mergand pe acelasi principiu ca in Marea Britanie. Ca beneficii ar fi alimentarea prin transfer bancar RON-RON sau incasarea salariului direct in contul Revolut. Deocamdata au ajuns la peste 400.000 de clienti in Romania si peste 1000 de persoane isi fac zilnic un cont Revolut.

Revolut nu raporteaza direct catre ANAF tranzactiile efectuate de utilizatori, precum bancile din Romania, dar in cazul in care o suma prea mare este transferata sau primita, contul se blocheaza si utilizatorii trebuie sa demonstreze legitimitatea sursei fondurilor. Din experienta proprie, uneori verificarile pe care le face Revolut cu privire la sursa banilor si riscul de spalare de bani sunt mult prea serioase si iti dau mai multa bataie de cap decat daca ar raporta tranzactiile direct la ANAF. Uneori acest proces poate dura mai mult timp sau se pot solicita acte suplimentare.

Cont pentru persoanele sub 18 ani

Revolut lucreaza la lansarea unei aplicatii pentru persoanele sub 18 ani, avand in vedere ca acestea nu isi pot deschide un cont daca nu sunt majore. Acestea vor avea un card cu nume propriu, cu o suma limita pe care parintele o poate impune, avand totodata acces la istoricul tranzactiilor.

Cum iti instalezi Revolut?

Puteti descarca aplicatia Revolut pe iOS aici si de pe Google Play aici. Sau puteti intra pe acest link, va introduceti numarul vostru de telefon si apasati butonul Incepe.

Dupa ce ati descarcat aplicatia trebuie sa va faceti cont in ea. Aveti mai jos un tutorial complet despre cum va faceti cont.

Apoi pe Profil va verificati limitele contului si tot acolo va verificati identitatea, prin incarcarea unei poze cu buletinul si a unui selfie. In scurt timp contul va fi activat si puteti deja sa depuneti bani in cont, folosind un card emis de orice banca din Romania. Despre cum faceti top-up (incarcare) a contului Revolut gasiti detalii in filmul de mai jos. Tot din aplicatie iti poti comanda si un card fizic, pe care il vei primi in cateva zile prin posta la adresa cu care te-ai inregistrat.

Ce mai este interesant la Revolut?

Daca ai de platit o rata lunara la banca pentru un credit, poti seta in aplicatie ca banii sa se vireze automat intr-o anumita zi a lunii. De asemenea, daca in grupul tau de prieteni mai sunt persoane care au card Revolut, exista in aplicatie o optiune Split the Bill, prin care unul dintre voi poate achita nota de plata la restaurant si apoi sa va trimiteti intre voi pe cardurile Revolut cat are fiecare de plata, folosind doar numarul de telefon. Un alt lucru interesant in aplicatie este ca poti avea un control si o statistica asupra cheltuielilor, poti vedea in timp real in orice moment cat ai cheltuit si pe ce categorii de bunuri sau servicii. Pentru cei care calatoresc mult, Revolut Premium si Metal sunt interesante din mai multe aspecte: primesti o limita mai mare pentru retrageri de la bancomate in toata lumea, ai asigurare de calatorie inclusa si primesti cashback (bani inapoi) pentru cumparaturile pe care le faci cu cardul, atat in Europa, cat si in afara Europei.

45 comentarii

  1. Bogdan
    02.08.2019 la 23:05

    Retragerea de numerar in alte tari nu este gratis. Am scos 20 de euro de la un ATM Piraeus Bank din Grecia si am fost comisionat cu 3 euro.

  2. Diana
    02.08.2019 la 23:37

    Cardul fizic Revolut nu este asa usor de obtinut dupa cum descrii tu Razvan. L-am comandat de doua ori din aplicatie si niciodata nu a ajuns… Am verificat adresa si este corecta, am incercat sa iau legatura pe chat cu cei de la Revolut dar de fiecare data am primit aceleasi raspunsuri automate sa verific adresa… si nu sunt un caz singular! Poate ar ajuta un sistem de tracking al coletului, sa fim anuntati cand se trimite cardul, firma de curierat, awb-ul.

  3. Razvan Pascu
    (author)
    02.08.2019 la 23:55

    @ Bogdan: asta pentru ca unele bancomate din strainatate percep niste taxe suplimentare, ti le afiseaza pe ecran cand scoti banii. Retragerea de pe cardul Revolut este gratuita, in limitele pe care le-am scris mai sus in articol.

    @ Diana: eu nu am avut aceasta problema, dar am auzit ca au mai fost astfel de probleme cu livrarile de carduri atunci cand intrau pe teritoriul Romaniei si ajungeau la Posta Romana. Am inteles ca vor schimba furnizorul, se va lucra cu Fan Curier pt livrarile in Romania.

  4. Leo
    03.08.2019 la 00:43

    Absolut de acord cu tot ce ai scris, revolut este super, il folosesc si eu de aproape un an(de 5 luni metal). Din pacate am inteles ca unele banci de la noi comisioneaza topup -ul…

  5. Leo
    03.08.2019 la 00:46

    Cat despre cardul fizic, n-am avut probleme, l-am primit prin poștă(cel standard) în perioada comunicată de ei iar cel premium si metal prin dhl in cateva zile. Revolut este grozav!!! 🙂

  6. Peter Stefan
    03.08.2019 la 09:15

    Într-adevăr cardul Revolut este super! Ai numai de câștigat cu el! Cardul fizic este foarte ușor de obtinut! L-am comandat, și in termen de trei zile a ajuns la mine, prin dhs!

  7. Claudiu
    03.08.2019 la 14:30

    Cam târziu cu articolul.
    Metal nu se justifică deloc. Vorbim de o taxă anuală de 650 RON în condițiile în care cu 250 lei pe an primesti un card gold la o bancă (BT sa zicem)beneficiezi de linie de credit (revolut nu are), asigurare inclusă și intrari nelimitate gratuite in business lounge( CJ/ buc). Revolut iti oferă doar una gratuită. ( ce îi drept în orice lounge din lume)

    Asta înseamnă că mai am vreo 400 lei diferența pe care ii plătesc la revolut pe ce? Ah da , am card de metal. Frecție. Money back ala e un fix pix.

    Nu zic , plătești comisioane de conversie și la cardul de credit dar până ajung eu sa plătesc 400 lei doar din plata la curs supraevaluat trebuie sa merg mai mult de 3 ori pe an in străinătate și oricum ai revolut free.

    PS: Cu revolut mi s-a întamplat de vreo 3 ori sa îmi fie refuzat cardul ASA ca nu mai încredere. In Estonia la ceva supermarket, odată în Italia și în Japonia deci întotdeauna cardul de cumpărături e sfânt.

  8. Ioan
    03.08.2019 la 23:06

    Eu am avut o experienta neplacuta cu revolut. Aveam nevoie de euro si am schimbat 20000lei cat e posibil intr-o luna. Am vrut sa transfer fiului meu inca 20000 lei sa-i schimbe si el, moment in care mi-au blocat contul. Timp de o saptamana m-am chinuit sa-l deblochez si mi-au cerut o gramada de date inclusiv salariul pe ultimele 3 luni si toate veniturile. Bineinteles ca fupa deblocare mi-am golit contul. Adio revolut, pe mine m-ati pierdut de client.

  9. mugur_c
    04.08.2019 la 06:17

    Eu am avut doar experiențe plăcute cu Revolut: am primit cardul în 3 zile, am scos bani fără comision de la mai multe ATM-uri de prin Europa, dar cel mai încântat sunt de posibilitatea de a transfera bani (diverse monede) în conturi din străinătate (pentru cazare, spre exemplu) fără comision (15-25 euro la diverse banci).

  10. adrian bratu
    04.08.2019 la 07:31

    functioneaza si in China?? Nu gasesc la lista tarilor pentru schimb valutar si China

  11. Florentin
    04.08.2019 la 10:17

    Am avut o experienta neplăcută cu Revolut în aceasta vara în Turcia. Am efectuat doua retrageri a câte 1000 lire fiecare (aprox. 750 RON fiecare) de la bancomatul aceleiași bănci.
    Prima retragere a fost comisionata cu o suma minora, însă cea de-a doua a retras din contul de TL pe care îl creasem 1168 de lire.
    Am încercat sa întreb la Revolut, dar asistentul uman nu m-a lămurit cum e posibil sa ajungi la 16,8% comision. Comisionul băncii turce era 30 TL afișat pe ecran și confirmat prima data.
    Nu cred ca am economisit din plăti și schimb valutar aceasta suma de 168 de lire… Deci voi reevalua ideea folosirii Revolut!
    Exista o serie de informații lipsa privind folosirea acestuia în străinătate, comparativ cu clasicul card bancar (ale cărui costuri asa mari cum spune Revolut cel puțin le cunosc de la bun început).

  12. gushpi
    04.08.2019 la 14:28

    E bun să transferi bani revolut-revolut (exemplu trimitere bani de chirie unui student în străinătate)
    Cât despre rata de schimb, nu diferă decât cu 5 bani fața de cea a BT, și nici BT n-are comision la plăți în străinătate!!!

  13. Cristi
    04.08.2019 la 14:41

    La BT ca și la celelalte bănci românești la o plata in valuta banii ți se blochează la cursul Visa sau Mastercard, ca apoi la decontarea plății să ți se ia cu 1 sau 2 la sută mai mulți lei decât suma blocată inițial, adică la.cursul BT Spot din ziua decontării.

  14. Anna
    06.08.2019 la 14:18

    Buna ! Eu vreau sa mi fac contul pentru a primii salarul , nu vreau sa fac transferuri sau sa plec in alta tara … Este ok ? Sau sa optez pentru un card simplu mentionez ca am avut un accident si ma astept ca spitalizarea sa mi fie luna de luna trasa din cont si am inteles de la cineva ca acest card nu permite sa fie retras din contul meu nici o datorie …
    Este adevarat ?

  15. Ruxandra
    16.08.2019 la 08:10

    Buna ziua,

    Am un card la BRD in ron, altul la ING in eur si un card Revolut free pe care abia l-am primit. Trebuie sa fac urgent o plata pt o cazare in Portugalia intr-un cont al unei banci portugheze. Va rog sa ma sfatuiti cu pasii pe care ii am de facut in aceasta tranzactie. Cum este mai bine? Sa transfer pe Revolut ron din BRD sau eur din ING si apoi plata catre contul din Portugalia? Care sunt comisioanele si in cat timp ii ajung proprietarului banii in cont?

    Multumesc frumos,
    Ruxandra

  16. Laurentiu Laslau
    19.09.2019 la 09:22

    Salutare !

    As dori sa știu dacă Revolut card este urmărit de ANAF și de executorii judecătorești !
    Sunt in procedura de insolventa cu firma și am niște “cozi” , care-mi țin cardurile blocate de aceste instituții .

  17. Mario
    03.10.2019 la 01:54

    Am transferat din contul meu de la CEC suma de 50 lei pe contul de REVOLUT iar CEC-ul m-a taxat cu 7 lei pentru acest transfer (am primit pe tel mesajul ca ”57 de lei utilizata prin…” bla, bla, bla)
    Nu stiu cat e comisionul luat daca alimentez contul de Revolut din contul de CEC cu sume mai mari de 50 lei pentru ca nu am incercat.

  18. Iuliana
    08.10.2019 la 22:32

    Cum pot anula cardul metal?

  19. Gabriela
    17.10.2019 la 19:58

    Revolut, un pas inainte spre controlul absolut al persoanei si spre eliminarea banilor fizici. Si toti cei care puneti azi umarul veti regreta intr-o zi. Daca nu voi, atunci copii vostri.

  20. vali
    30.10.2019 la 18:11

    Buna,
    am facut un schimb valutar,dupa care am vrut sa fac un transfer si cred ca mi-a blocat contul…..Unde pot sa ma interesez?Nu mai pot sa intru in aplicatie deloc,apar un mesaj de gen: „ne pare rau ,va rugam sa incerati mai tarziuMa puteti ajuta cu informatii?
    Multumesc

  21. Mihai
    10.11.2019 la 09:48

    Am trimis pe un card ing de Olanda o suma de bani in euro,IBAN-ul este bun dar am gresit BIC/SWIFT.A trecut 2 saptamani nu au intrat pe ing si nici inapoi nu i am primit.Mai pot sa i recuperez?

  22. Dumitru Camelia Gabi
    18.11.2019 la 13:06

    Bună ziua, cum pot anula cardul premium? Am avut standard, și din neatenție, am dat ok pentru premium. Mulțumesc!

  23. Balotă Adrian
    26.11.2019 la 11:42

    De o lună nu pot folosi cardul din cauza a nu știu ce verificări de kkt. Nu ai cu cine discuta. O mizerie.

  24. Luca Dorin
    23.12.2019 la 15:39

    Care este limita de schimb valutar lunară pentru Revolut standard, fără a percepe comisionul de 4 lei? ?

  25. costel
    31.12.2019 la 16:09

    salut! spune la lume si cum poti ramane cu banii blocati luni de zile la fantasticul Revolut! daca salariul il ai pe Revolut, de unde ei bani sa mananci? Fac „random” sau din alte motive, verificari. ai contul blocat si nimeni nu te ajuta sau raspunde. ATENTIE!

  26. Georgiana Matei
    17.01.2020 la 15:19

    Cardul revolut merge in romania?

  27. Blabla
    09.02.2020 la 04:57

    Salut.. Cum se comporta asigurarea de călătorie la revolut, am auzit numai lucruri neplăcute în legătură cu revolut și asigurarea de călătorie.

  28. Dana Dumitru
    09.02.2020 la 15:21

    Cum se procedează să îmi fac un card Revolut ,pot retrage cu el banii prin bancomat ,cine îl emite ?

  29. Elena
    20.02.2020 la 19:19

    Buna seara,
    Care sunt bancile din Romania de la care se poate retrage cash (lei si/sau dolari), fara perceperea (de catre banca) a comisionului de retragere numerar?
    Multumesc

  30. Nicoleta
    06.03.2020 la 22:37

    Bună ziua. Știe cineva cum se procedează când plătești la comercianți într o tara cu o valuta din afara celor 29 valute. Dacă exista posibilitatea de a alege valuta de conversie.

  31. Catalin
    20.03.2020 la 13:20

    Buna ziua,
    Pot sa am doua conturi pe revolut, adica in lei si euro? Pot sa alimentez si euro si lei pe cont, in mod distinct? Si evident sa fac plati tot separat.
    Multumesc

  32. Olaru
    16.04.2020 la 17:44

    Buna ziua !
    Intrebare: cum transfer contul(cardul Revolut) atunci cand schimb telefonul?
    Multumesc

  33. Liliana
    19.05.2020 la 14:41

    Bună ziua
    Care sunt bancile din Romania de la care se poate retrage cash (Lire GB, / EURO fara perceperea (de catre banca) a comisionului de retragere numerar?
    Multumesc

  34. Beniamin Vladu
    12.06.2020 la 11:22

    Salut! Mi-a expirat un card al unei banci din care faceam top-up in revolut. Am schimbat cardul dar aplicatia revolut nu reuseste sa-l autorizeze. Ce pot face sa rezolv problema? Sau cum elimin din aplicatia revolut acel card?
    Multumesc anticipat!
    Beni

  35. Beniamin Vladu
    12.06.2020 la 11:25

    Salut! Mi-a expirat un card al unei banci din care faceam top-up in revolut. Am schimbat cardul dar aplicatia revolut nu reuseste sa-l autorizeze. Ce pot face sa rezolv problema? Sau cum elimin din aplicatia revolut acel card?
    Multumesc anticipat!
    Beni

  36. Fluturass Doruu
    21.08.2020 la 23:04

    Mulțumesc lui William Rogers pentru transferul de împrumut de 25.000 de lire sterline pentru a șterge facturile pentru contactul solicitat (suntrustfinancialhome@gmail.com) sunt legitime.

  37. Maxxx
    03.09.2020 la 14:25

    Salutare tuturor, am și eu cardul „minune” de lună. Am făcut și o călătorie în afara țării prilej bun de testare. Concluzii: Cardul a venit repede, am făcut transfer în altă monedă la un curs bun, la o plată online deși am dat confirmare de pe aplicație transferul a eșuat (bani fiind suficienți în cont) fără vreo detaliere. La plăți prin contactless de 2x plata a fost respinsă și am fost pus în situația jenantă să nu pot plăti dar s-a rezolvat altfel. O anume limită pe zi nu am setat că nu se poate, iar limita lunară care merge setată nu am activat-o. Unde este baiul ?*? Numai bine

  38. Michal Adamko
    13.09.2020 la 12:30

    Mulțumesc, domnule William, am primit cele 35,000 de lire sterline pe care le-ați transferat în contul meu aseară, sunt recunoscător pentru e-mailul de solicitare (suntrustfinancialhome@gmail.com) sunt reale Am confirmat că puteți solicita împrumut prin intermediul lor, sunt legitime.

  39. maggio
    16.09.2020 la 02:51

    Toate mulțumiri lui William Rogers pentru împrumutul de 23.000 de lire sterline pe care le-am primit astăzi nu ezitați să trimiteți prin e-mail (suntrustfinancialhome@gmail.com) că sunt legitime.

  40. Z.d.e.n.k.o
    17.09.2020 la 09:23

    În ultimii ani, am căutat un împrumut până când am întâlnit un creditor privat numit William Rogers, unde am obținut împrumutul de 150.000 GBP pentru a-mi extinde afacerea și pentru a-mi deconta facturile. La început am crezut că sunt escroci, dar spre marea mea surpriză am obținut ceea ce căutam fără taxe de înregistrare și de transfer implicate. Iată e-mailul (suntrustfinancialhome@gmail.com), care sunt creditori reali.

  41. Christian Catapano
    20.09.2020 la 10:59

    Mulțumesc domnule William Rogers pentru împrumutul de 5.000 de lire sterline pe care l-am primit ieri seară pentru a-mi deconta facturile. Îi sfătuiesc pe toți românii să îi contacteze prin e-mail (suntrustfinancialhome@gmail.com) sunt reali.

  42. Bardas ioana
    05.11.2020 la 02:40

    Buna ziua. Am comandat cardul Revolut, acesta a venit fără probleme in câteva zile. In aplicație cardul nu îmi arată ca fiind activ și nici ca fiind expediat.
    Pot depune bani pe cardul Revolut și cu ajutorul tonomatelor? Mulțumesc frumos și aștept un răspuns!

  43. Mr William Rogers
    03.05.2021 la 09:05

    Solicitați un împrumut urgent fără taxe de transfer bancar sau taxe de înregistrare.

    Suntem creditori privați înregistrați, conectați la banca Sun Trust situată în statul american, suntem 100% legitimi și sinceri, acordăm împrumuturi la o rată a dobânzii foarte mică 2% fără taxe de înregistrare sau transfer bancar pentru mai multe informații sau solicitați-ne e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} număr WhatsApp +1 (929) 245-6161

    SERVICIILE DE ÎMPRUMUT DISPONIBILE INCLUD:
    * Împrumuturi comerciale.
    *Imprumuturi personale.
    * Împrumuturi de afaceri.
    * Credite pentru investiții.
    * Credite de dezvoltare.
    * Împrumuturi de achiziție.
    * Împrumuturi pentru construcții.
    * Împrumuturi de afaceri și multe altele: pentru mai multe informații și solicitați-ne un e-mail la (suntrustfinancialhome@gmail.com) Whatsapp + 1 (929) 245-6161

  44. Mr William Rogers
    03.05.2021 la 09:06

    Solicitați un împrumut urgent fără taxe de transfer bancar sau taxe de înregistrare.

    Suntem creditori privați înregistrați, conectați la banca Sun Trust situată în statul american, suntem 100% legitimi și sinceri, acordăm împrumuturi la o rată a dobânzii foarte mică 2% fără taxe de înregistrare sau transfer bancar pentru mai multe informații sau solicitați-ne e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} număr WhatsApp +1 (929) 245-6161

  45. DR MAURICIO
    10.06.2021 la 18:53

    OPORTUNITATE DE ÎMPRUMUT
    Sunteți antreprenor, industrial, comerciant sau orice altă persoană
    cu probleme financiare. Doriți să vă extindeți afacerea, doriți să începeți o afacere, aveți datorii de rambursat, apoi, împrumut Wang Lee
    Serviciul este răspunsul la întrebările dvs. Acum aveți singura persoană
    Cine te poate ajuta. Acesta este Omul Domnule Wang Lee. Vă rugăm să-l contactați prin
    adresa sa de e-mail: {jameskelvine28@gmail.com}, iar tu o vei face
    fii pe deplin mulțumit.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]