excursii-razvan-pascu

De vreo 15 ani sunt un observator al burselor si al lumii investitiilor de portofolii mici si medii. Nu am avut niciodata curajul sa ma preocup serios de asta, dincolo de nivelul de hobby, dar am lucrat la un moment dat cu o firma de brokeraj care imi urmarea portofoliul pe bursa, am si investit ceva bani pe BVB la un moment dat, am si castigat pe produsele derivate pe vremea de glorie a Bursei din Sibiu in 2008, cand piata spot scadea dramatic, am si pierdut pe FOREX in alti ani, per total am iesit pe zero, iar acum multi ani m-am retras. Acum mai investesc ocazional in diferite lucruri si business-uri care mi se par interesante, cat sa nu imi pierd exercitiul. Dar am prieteni care investesc multi bani pe burse, deci sunt cat de cat la curent cu ce se intampla in domeniu.

De ce va povestesc asta? Pentru ca inceputul de an intotdeauna aduce si rezolutii noi, de cele mai multe ori legate de bugetul familiei sau de proiecte pentru care trebuie sa economisesti sau sa investesti: o masina noua, o vacanta, un gadget de ultima generatie. Iar astazi o sa va povestesc despre o modalitate prin care puteti investi si avea profit cu riscuri mai mici si fara a avea nevoie de un prea mare know-how. Desigur, trebuie sa nu uitati ca orice investitie are un risc asociat.

Compania se numeste Bondora, este un business din Estonia care s-a extins in toata Europa si care, de peste 10 ani ofera programe de imprumuturi si investitii peer-to-peer, adica imprumuturi pentru mici capricii, la costuri rezonabile, online si fara prea mare bataie de cap. Totodata, Bondora are nevoie de lichiditati, asa ca ofera posibilitatea celor ce au bani sa investeasca in platforma. Au peste 42.000 de investitori din 85 de tari, peste 150 milioane euro in investitii si peste 20 milioane euro platiti ca randamente investitorilor.

Produsul pentru mici investitori – Go & Grow

Go & Grow este cel mai simplu produs de investitii pe care il au. Este o platforma online in care va inregistrati, adaugati o suma de bani in cont si ii investiti. Este foarte simplu si adresat oricarei persoane care isi doreste sa investeasca in ceva, sume mici de bani, si care nu are know-how bursier sau sprijinul unui broker.

Practic utilizatorii isi fac un cont, il incarca cu lichiditati si apoi Bondora foloseste mai departe aceste sume pentru acordarea imprumuturilor sau pentru investitii. Profitul anual estimat de ei este de 6,75%*, acesta fiind randamentul maxim pe care investitorii il vor primi. Desigur, vorbim despre procente la EURO, nu la RON. Comparativ cu dobanzile din Romania la depozitele in euro, aceasta valoare este mult mai mare.

Ce este interesant la Go & Grow, dincolo de investitii:

 • Va puteti retrage banii oricand, nu aveti nicio limita, contra unei taxe fixe de 1 euro.
 • Va puteti (si chiar trebuie) sa va setati un obiectiv. De exemplu: strang 2000 euro pentru o vacanta in Bali. Platforma o sa va urmareasca activitatea investitionala, cum stati raportat la tinta propusa si o sa va notifice daca sunteti in urma fata de plan si cat mai aveti pana la indeplinirea obiectivului setat.
 • Poate fi folosit de orice persoana (peste 18 ani) cu laptop si acces la internet. Poate fi un exercitiu excelent pentru tinerii care invata despre buget, despre cum sa strangi si sa investesti bani, etc.

Gasiti mai multe detalii despre acest produs pe site-ul lor, unde incepand de luna aceasta au si o varianta in limba romana.

Iata si un filmulet cu mai multe detalii!

*Disclaimer Bondora, conform legii: La fel ca in cazul oricarei investitii, capitalul dvs. este la risc si investitiile nu sunt garantate. Randamentul este de pana la 6,75%. Inainte de a decide sa investiti, va rugam sa consultati declaratia noastra de risc sau sa contactati un consultant financiar, daca este necesar.

Tarile in care este prezenta Bondora

3 comentarii

 1. John
  23.01.2019 la 16:35

  „capitalul dvs. este la risc si investitiile NU sunt garantate !!!”

 2. George Ginghina
  25.01.2019 la 17:03

  Se presupune ca daca faci o investitie, iti asumi un risc, nu? Asta inseamna ca poate sa iti iasa sau poate sa nu, doar nu o sa vina cineva sa-ti spuna: „Ia si tu banii astia de la mine asa, ca mi-e drag de tine!”

 3. Florin
  16.03.2019 la 02:19

  Salut! Cum se plateste impozit pe profitul obtinut? Pentru alte tari din europa exista in platforma rapoarte speciale. Tu cum procedezi la final de an?

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!