fbpx
excursii-razvan-pascu

Am tot discutat in ultimii ani si am promovat in mod constant recomandarea de a incheia o asigurare de calatorie atunci cand va decideti sa plecati in vacanta. Este minimul pe care il puteti face pentru a avea o vacanta cu cat mai putin stres si pentru a elimina gandurile de tipul „dar daca…”.

Costul unei asigurari de calatorie este nesemnificativ raportat la costul total al unei vacante, iar beneficiile sunt maxime, in primul rand la nivel emotional – vei pleca mai linistit. V-am mai povestit anterior despre situatiile cand am folosit eu asigurarea de calatorie si in ambele cazuri lucrurile au mers rapid si fara griji.

Se poate intampla ca totul sa fie OK la destinatie si sa nu folosesti asigurarea (va doresc ca de fiecare data sa fie asa!), dar se poate intampla sa ai o problema medicala fara sa fie neaparat cauza unei actiuni de-ale tale. De exemplu, baietelul meu cel mare a facut boala Gura-Mana-Picior cand eram in Republica Dominicana si ne-a tratat medicul resortului. Costurile nu au fost foarte mari, dar ne-au fost returnate in intregime dupa ce ne-am intors acasa, in jur de 300 euro pentru consultantii si medicamente. Am avut insa in grupurile mele turisti care au folosit asigurarea de calatorie din pachetul turistic, pentru diverse situatii de genul muscatura de maimuta in Bali, picior rupt in SUA sau toxi-infectie alimentara de la street food.

Sunt lucruri insa pe care am evitat sa le fac in vacante sau pe care le-am facut, dar mi-am luat toate masurile de precautie pentru ca stiam ca, in eventualitatea unui accident,nu as fi fost acoperit de asigurarea de calatorie. Si ma refer aici in special la sporturi pe care nu le practic in mod uzual. Ma ingrozea gandul ca s-ar putea intampla ceva si am evitat sa dau curs pornirii de a incerca putina adrenalina.

De curand am aflat despre doua produse de asigurare de la Allianz-Tiriac care includ si o clauza de sporturi de agrement, foarte utila pentru calatorii mai aventurosi, dar si pentru cei care practica ski sau snowboard, ca tot a inceput deja sezonul.

Unul dintre aceste produse este Asigurarea Voiaj care include o sumedenie de situatii medicale, precum tratament ambulatoriu, spitalizare, interventii chirugicale de urgenta, transport cu ambulanta, medicamente prescrise de catre medic si multe altele. Pentru cei care merg la ski, mi se pare obligatorie o astfel de asigurare. Optional puteti include si clauza de deteriorare sau pierdere a bagajelor, dar si asigurarea storno pentru situatiile in care trebuie sa va anulati in regim de urgenta planurile de vacanta. Gasiti mai multe detalii aici.

Foarte utila mi se pare si Asigurarea Multitravel , in special pentru cei care calatoresc des, asa, ca mine. Practic iti inchei asigurarea o data pe an si ai acoperire tot anul, in limita a 25 de zile pentru fiecare calatorie.

Partea cea mai faina este ca va puteti incheia aceste asigurari de acasa, online. Prin  cateva click-uri si cateva date introduse, puteti avea asigurarea calatoriei direct pe email. Eu am facut o simulare pentru vacanta noastre de la finalul anului si prima pentru o familie cu 2 adulti si doi copii incepe de la 164 ron pentru 12 zile, iar grupurile mai mari de 2 persoane beneficiaza si de 10% discount. Daca vreti sa includeti si clauza cu sporturile de agrement, prima de asigurare va fi 282 ron.

Indiferent daca mergeti la ski sau la plimbare, imediat dupa ce va rezervati cazare si bilete de avion pentru o destinatie, va sfatuiesc ca mereu sa va cumparati si o asigurare de calatorie. Este minimul pe care il puteti face pentru o vacanta fara griji. Eu personal nu calatoresc niciodata fara.

1 comentariu

  1. Cristian Sechel
    20.06.2019 la 15:48

    @Razvan Pasuc: Lucrezi la Allianz? NU recomand asigurarea, am probleme cu ei in a ma despagubi pt pierdera bagajului. De asemenea comunicarea cu ei e foarte dificila daca ai o problema (nu raspund la mail-uri, trebuie sa faci follow up tot timpul, mi-au dat adrese de contact gresite, etc.).

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]