blog turism

De foarte multe ori aud: „Romania e foarte frumoasa, dar pacat ca nu o stie prea multa lume”.

Desi discutam de ani de zile despre calitatea promovarii noastre in afara tarii, in fiecare primavara, cand incepe targul de turism de la Berlin, targurile din Spania, Italia si din alte tari europene tragem aceleasi concluzii resemnate: in continuare avem standuri de promovare triste, fara pic de culoare, pare ca nu ne intereseaza sa facem buzz si awareness si ca scopul nostru este „bifam” ca am mai participat la un targ.

Desi avem o comunitate fantastica de oameni de publicitate, oameni creativi, „exportam” creativitate, cu toate acestea noi ne promovam cu postere si afise invechite, imagini de acum 10 ani si acelasi tip de mesaje. Aceleasi clisee se aplica si prezentei noastre, ca tara turistica in online: platforme invechite de site, iar aplicatiile mobile par la ani distanta de noi. 

Google este cel mai folosit instrument de cautare pentru vacante. Fie ca este vorba despre transport, cazare sau pur si simplu informatii despre o destinatie, o simpla cautare pe Google poate convinge un turist sa exploreze o tara sau o regiune sau, dimpotriva, il poate convinge sa o evite.

Asa ca dedic acest articol ideii fantastice avute de echipa Huawei de a schimba fata Romaniei de pe Google prin campania „See more of Romania”.

Observand imaginile de pe Google ale unora dintre obiectivele turistice din Romania, care nu erau deloc in pas cu vremurile noastre, echipa Huawei a decis sa foloseasca tehnologia telefoanelor lor si creativitatea fotografilor si instragrammerilor romani pentru a „infrumuseta” harta online a Romaniei.

Au echipat o trupa de 20 fotografi cu smartphone-urile seriei Huawei P20 si le-au dat tema sa faca cele mai faine fotografii pentru a schimba imaginea Romaniei in aplicatii de harti online precum Google Maps.

A fost o vara plina si faina pentru echipa de fotografi, sigur ati mai vazut postarile lor pe Facebook.

La final de campanie Romania se poate lauda cu peste 5000 fotografii realizate, dintre care 4000 au fost incarcate pe Google Maps, in locatiile aferente.

De asemenea, toate fotografiile din campanie sunt deja incarcate in harta interactiva de pe http://seemoreofromania.com/

Este o idee simpla si minunata si ma bucur sa vad acum harta Romaniei infrumusetata cu cadre fantastice realizate de fotografi precum Catalin Georgescu, Vlad Eftenie, Dragos Asftei, Alex Damian, Adrian Dan si multi altii.

Good job, guys!

Foto by Alex Damian

Foto by Catalin Georgescu

Foto by Dragos Asaftei

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!