Peste 250 de mesteri populari din Romania si Republica Moldova vin in acest weekend la Muzeul ASTRA din Sibiu pentru a participa la a 35-a editie a Targului Creatorilor Populari din Romania, cel mai mare targ de mestesugari din tara.

Pe langa expozantii cu produse traditionale din toata tara, pana duminica 19 august 2018 muzeul va gazdui si concerte, dansuri populare, dar si ateliere demonstrative de tors, tesut, croit, cusut sau brodat ii si camasi traditionale.

Cunoscut si sub denumirea de ,,Targul de Sfanta Maria”, Targul Creatorilor Populari reuneste inca din 1983 mesteri populari de diferite etnii si din diverse zone etnografice ale tarii.

11 membre ale sezatorii online Semne Cusute, coordonate de doamna arhitect Ioana Corduneanu, vor sustine pe toata durata targului ateliere demonstrative de tors, tesut, croit, cusut sau brodat ii si camasi traditionale la Gospodaria din Râșculița. De asemenea, incepand de joi, 16 august, pana duminica, 19 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoritele din raionul Ungheni, Rep Moldova. In program mai sunt ateliere de teatru interactiv (Teatrul Mic din Sibiu), workshopuri de dansuri sasesti si spectacole de dansuri populare si de muzica populara la Targul de tara in Muzeul in aer liber.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!