6 luni pe an calatoresc in afara tarii, de cele mai multe ori in destinatii indepartate. Cred ca daca as fi avut acelasi program acum 5 – 10 ani, mi-ar fi fost mult mai greu atunci sa stau departe de familie. Acum, ori de cate ori ma uit in telefon gasesc o poza cu copiii, un mesaj de la Andra, un video haios, pentru ca roaming-ul are costuri decente acum oriunde in lume. Si sunt super recunoscator de revolutia din ultimii doi ani a serviciilor de roaming. Acum am inclus trafic de internet in roaming in aproape toata lumea. Nu imi este teama sa descarc o poza cu copiii si nici nu imi setez out of office la email. Sunt mereu in priza si in orice clipa libera, indiferent ca sunt la hotel sau in autocar, pot sa vorbesc cu prichindeii de acasa sau cu partenerii de business.

In urma cu cativa ani, de cate ori intram intr-un restaurant sau intr-o cafenea sau de cate ori ajungeam la hotel, aveam o pauza de net. Verificam Facebook, email, postam, totul la foc automat. Acum am netul oricat vreau, pe telefon, aproape fara niciun cost suplimentar, doar cu costul unui abonament mai scump.

In Europa cel putin, planul de tarifare este fantastic. Ai exact aceleasi beneficii ca in tara si poti ramane in contact cu copiii si familia, poti posta pe Facebook si Instagram fara sa iti fie teama de consumul de date. Cand intri intr-un restaurant probabil prima grija nu mai este sa ceri imediat parola de la WiFi.

Acum doua luni am fost in Olanda pentru cateva intalniri de business si am decis sa mearga si Andra impreuna cu copiii pentru o vacanta extinsa. Timp de 4 zile am explorat cu o masina inchiriata toata tara, ne-am bucurat de zonele rurale din Olanda si de canalele din Giethoorn, am explorat Amsterdam si Rotterdam, am degustat branza Gouda si am facut exces de Waffles insiropate. Ca GPS in toate aceste zile am folosit Waze pe telefon, pe netul in roaming din tara. Ceva ce acum cativa ani nu as fi facut.

E minunat sa calatoresti fara stresul de a fi complet deconectat de cei dragi si fara grija unor costuri suplimentare in roaming. De altfel, Vodafone Romania este cea mai buna retea mobila pentru roaming in Europa, potrivit testelor efectuate in strainatate cu ajutorul Speedtest® by Ookla®.

Rezultatele testelor realizate in strainatate de utilizatorii din Romania, in 51 de tari din Europa, arata ca viteza medie de descarcare pentru clientii Vodafone Romania in roaming este cu cel putin 15,6% mai mare decat a oricarui alt operator de comunicatii mobile de pe piata romaneasca.

In Europa, Vodafone Romania ofera clientilor sai cea mai mare acoperire de roaming 4G, in peste 40 de tari, datorita unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicatii mobile.

Ookla este lider mondial in testarea performantei conexiunilor de internet si in diagnoza retelei, la initiativa utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate in fiecare zi si peste 20 miliarde de teste inregistrate pana in prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla ofera cea mai extinsa imagine asupra performantei si accesibilitatii retelelor de internet la nivel mondial.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!