Indiferent ca pleci singur sau in cuplu, cu prietenii sau cu familia, vacanta este uneori si element generator de stress. Oare nu e prea mare bagajul meu? Oare am luat tot ce trebuie? Oare avionul ajunge la timp? Cum ajung din aeroport la hotel? Oare vremea o sa fie buna? Ce fac daca se simte rau copilul? Si multe alte intrebari similare sigur si le pun majoritatea calatorilor.

Desigur ca nu poti controla totul. Sunt foarte multe aspecte care nu tin de tine. Dar sunt si unele pe care le poti tine cat de cat sub control printr-o asigurare de calatorie. Am mai tot subliniat de-a lungul timpului ca NU plec niciodata din tara fara sa imi fac asigurare. Este minimul pe care il pot face pentru a elimina un stres in plus si, desi nu mi-as fi dorit, am si beneficiat de asigurare de cateva ori pana acum. Ultima data a fost pentru baietelul meu, Alex, care a facut un soi de viroza combinata cu boala mana-gura-picior in Republica Dominicana. Am fost la medicul resortului, l-a consultat, ne-a recomandat tratament, iar la intoarcerea in tara am completat o cerere pentru a primi inapoi contravaloarea tratamentului si a platii consultatiei, 150 de euro, pe care ii achitasem deja.

E suficient Cardul European de Sanatate?

Am prieteni care mi-au spus ca ei considera ca este suficient cardul European de Sanatate atunci cand calatoresc in Europa. Din cauza faptului ca acopera riscuri limitate, va sfatuiesc sa nu il folositi niciodata ca inlocuitor pentru asigurare. Nu poate fi folosit in sistemul privat de sanatate, nu acopera despagubirea in caz de pierdere a bagajului, etc. De asemenea, pentru calatoriile in afara UE nu este valabil. Am avut in vacante diverse situatii cu turistii in grupurile mele, turisti care au apelat la asigurarea de calatorie, de la o doamna muscata de maimute in Bali, pana la un turist care si-a scrantit glezna pe continentul american.

Asigurarea de calatorie de la Allianz-Tiriac

La Allianz-Tiriac inchei asigurarea prin aplicatia de mobil in doar cateva minute. Este una dintre putinele aplicatii pe care le folosesc, iar de curand am fost in Israel si mi-am facut pentru prima data inclusiv pe telefon asigurarea, foarte rapid, prin intermediul aplicatiei Allianz-Tiriac.

Aplicatia poate fi descarcata de aici pe iOS si de aici pe Google Play.

Ce riscuri iti poti asigura?

1. Pierderea bagajului

2. Riscul de deteriorare, distrugere sau pierdere a bunurilor sau cel de furt calificat / talharie

3. Orice fel de urgenta medicala sau tratament medical, ca urmare a unei urgente medicale

4. Riscul de deces sau invaliditate ca urmare a unui accident

5. Raspunderea civila fata de terti

6. Asigurarea storno in cazuri de accident sau deces al unor persoane apropiate sau de distrugere a locuintei persoanei asigurate (avarierea sau distrugerea locuintei de domiciliu a Asiguratului ca urmare a unui incendiu, a unei explozii, a unui dezastru natural, a unui furt, sau a unor obiecte aflate in cadere, doar daca aceste evenimente impun prezenta Asiguratului).

 

Mai mult, daca esti calator inrait, precum subsemnatul, iti poti face o asigurare Multitravel, valabila pentru o perioada de un an.

Descarca aplicatia de aici!

 

IOS: https://itunes.apple.com/ro/app/allianz-tiriac/id1020688825?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.allianztiriac&hl=ro 

Drum bun si vacanta fara stres!

 

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!