In perioada 12 – 15 iulie 2018, Muzeul ASTRA din Sibiu gazduieste cel mai mare eveniment anual al sau, Astra Multicultural, cu participarea a peste 350 de mesteri populari si reprezentati ai tuturor minoritatilor din Romania. Astfel, vizitatorii vor putea participa la ateliere de gatit organizate de rromii din Poiana Pelisani sau de catre ucrainienii din Mahmudia, vlahii din Timoc, tatari, sasi, sarbi, maghiari, lipoveni, aromani, dar si demonstratii practice de mestesuguri, muzica, dans si port popular.

Vineri, 13 Iulie 2018, intrarea va fi libera. Vor fi animatii culturale in 14 gospodarii, monumente expuse in Muzeu, dar si 30 de ateliere interactive in care vor participa peste 350 de mesteri, muzicanti si dansatori.

Sambata si duminica, in paralel cu ASTRA Multicultural, va continua si proiectul Satul din spatele frontului, o initiativa care aduce in Muzeul in aer liber o serie de animatii culturale menite sa dezvaluie publicului vizitator aspectele complexe ale zonelor rurale din timpul Primului Razboiului Mondial. Acest proiect face parte din oferta cultural-turistica pe care Muzeul ASTRA a pregatit-o pentru anul acesta, fiind desfasurat in cadrul Programului Centenar.

Evenimentul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului si este cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Mai multe detalii despre eveniment si programul complet il gasiti aici.

1 comentariu

  1. 23.07.2018 la 14:03

    Interesant, multumesc pentru informatie.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!