Calatoresc de pe vremea cand imi sunam parintii cu cartele pe care le razuiam si introduceam codul de pe telefoane publice fixe, asa ca stiu cat de important este ca indiferent unde te-ai afla sa poti tine legatura cu cei dragi, si cat de multe sacrificii sunt dispusi unii oameni sa faca pentru asta.

Cum calatoresc mult prin destinatii exotice, au fost multe ocazii in ultimii 2-3 ani cand mi-a fost greu sa vorbesc acasa, asa cum au fost momente cand efectiv am fost foarte incantat de reteaua de telefonie mobila si de faptul ca de atatia ani sunt client de abonament Vodafone. Am folosit si am recomandat turistilor mei sa foloseasca oferta Vodafone care le permite sa vorbeasca in roaming la tarifele de acasa, inclusiv in destinatii indepartate. Am folosit-o in tari precum Australia, Noua Zeelanda, Canada, China, India, Indonesia, Israel, Kenya, Serbia, Singapore, SUA, Thailanda, Japonia, Turcia si Vietnam in ultimii 3 ani si de fiecare data cand o recomandam turistilor care erau clienti ai altor retele ma intrebau daca nu este posibil sa o activeze si pe o cartela Vodafone, nu doar pe abonament. Pana de curand nu se putea acest lucru, acum se poate.

Daca esti client Vodafone de abonament, sunt tari si teritorii in care poti folosi planul de internet din abonamentul tau fara costuri suplimentare, pe langa Spatiul European. Una dintre aceste tari este Japonia. Tin minte ca la prima calatorie in Japonia i-am scris Andrei sa verifice la Vodafone ce se intampla cu abonamentul meu, pentru ca foloseam internetul in roaming pentru a verifica diverse lucruri, iar costurile mele nu se modificau. Eram convins ca este o eroare. De fapt, aveam inclusa in abonament si aceasta extraoptiune. A fost o super bucurie si de atunci, in ultimii 3 ani am stat cate o luna in fiecare an in Japonia, si de fiecare data am vorbit la telefon si am stat pe internet ca si cum as fi in tara, fara sa platesc nimic suplimentar.

Daca ar fi sa compar calatoriile de acum si cele de acum 10 ani, mi se pare ca suntem extraordinar de norocosi. Am avut vacante in trecut in care am platit aproape inca o data costul biletelor de avion pe roaming. Acum aproape ca nu avem niciun cost in multe destinatii. Tinem legatura cu cei dragi, le trimitem poze, suntem activi in Social Media, avem acces la ghiduri si la harti online fara sa ne coste o avere. Pe langa scoaterea vizelor, reducerea tarifelor la roaming mi se pare cea mai buna treaba pentru un calator. O revolutie.

Am mai incercat si varianta SIM-urilor locale, insa mi se pare o corvoada sa ai un telefon in plus sau SIM dual. 

M-am documentat un pic despre aceasta oferta pentru cartelele Vodafone si vreau sa va povestesc si voua cum puteti tine legatura cu cei dragi in vacanta fara grija costurilor suplimentare – de data asta pe cartela. 

Este vorba despre variante pentru serviciul de roaming la cartela: oferta de 4 euro, prin care ai un kit de roaming ideal pentru un mini-sejur sau city break, cu 1400 MB si 100 minute in roaming in tarile europene, si oferta de 15 euro, prin care ai un pachet premium pentru vacante mai lungi, cu mii de minute in roaming si mai mult net, valabile in tarile SEE si in alte peste 20 de zone din afara Europei. Aceasta din urma este perfecta pentru cei care calatoresc in destinatii indepartate / exotice.

Teritoriile din afara Europei, in care sunt valabile beneficiile ofertei de 15 euro sunt: Australia, Canada, China, Elvetia, Georgia, India, Indonesia, Israel, Insula Jersey, Kenya, Kuweit, Macedonia, Monaco, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia, Singapore, SUA, Thailanda, Turcia, Vietnam.

Stiu ca aveti planuri de vacanta vara asta, asa ca nu uitati sa activati una dintre ofertele la cartela inainte sa plecati din tara!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!