Update: Ambele grupuri sunt sold-out.

Update: primul grup este sold-out; mai sunt locuri libere doar in grupul 2, cel din decembrie. Detalii mai jos.

Pana acum am avut 4 calatorii de grup in Tanzania si Zanzibar (octombrie 2012, martie 2015, octombrie 2016, noiembrie 2017) si toate 4 au fost unice si fantastice.

Tanzania este una dintre tarile mele preferate din lume, asa ca evident ca sunt subiectiv cand scriu aceste randuri, dar aici simt ca este adevarata zicala care spune ca nu iti poti da seama de frumusetea Africii decat dupa ce ai ajuns macar o data acolo sa simti pamantul rosu….iar apoi iti vei dori sa te intorci. Nimeni dintre turistii cu care am calatorit nu s-a intors acasa dezamagit de Tanzania continentala sau Zanzibar si foarte multi au spus ca a fost vacanta vietii lor. Africa nu este perfecta, dar tocmai asta o face perfecta. Probabil ca este vacanta pentru care aproape as putea sa va garantez ca va fi unica si memorabila si ca o sa va placa.

Am calatorit in anii trecuti si in Kenya, insa mi s-a parut mult prea comerciala. Din punctul meu de vedere, chiar daca Tanzania este putin mai scumpa si mai exclusivista decat Kenya (plus ca are TVA de 9% in turism), merita de 10 ori mai mult, asa ca am gandit traseul de mai jos, pe care va invit sa aruncati o privire (care este la fel cu programul din ultimii 2 ani) si veti vedea ca este optimizat perfect, folosind experienta mea din anii trecuti. Vom vizita cele mai importante parcuri nationale din Tanzania, in care vom vedea LIVE animalele pe care de obicei le vedem la National Geographic sau Animal Planet, ne vom caza in cele mai potrivite si frumoase hoteluri in care am stat in Tanzania (lantul Serena, cu regim de toate mesele incluse) si apoi vom avea zile de plaja in Zanzibar la un resort imens si frumos, cu mancare buna, in regim all-inclusive (chiar si bauturile).

Anul acesta voi avea mai multe calatorii de grup in care voi fi insotitor, realizate impreuna cu agentia de turism Eturia – o parte deja sunt sold-out (cele 2 grupuri din Japonia din martie si aprilie – insa vom lansa un circuit si in luna Mai), dar mai sunt locuri pentru excursiile deja lansate catre Iran in luna Mai, Coasta de Vest a Canadei + Alaska in luna iunie, Coasta de Vest a SUA (plus extensie de o saptamana in Hawaii, pentru cine vrea) in luna august, Coasta de Est a SUA + Canada in septembrie, America de Sud in octombrie. Vom mai lansa cel mai probabil si o croaziera de Revelion 2019. Dar despre toate acestea veti afla aici, pe blog, sau pe pagina mea de Facebook, dar va recomand totusi sa va inscrieti si la newsletter aici sau completand campurile de mai jos. Insa acum sa vorbim despre Tanzania si Zanzibar.

Care va fi programul pe zile din Tanzania si Zanzibar? 

In Tanzania si Zanzibar vom avea 2 grupuri, unul la final de noiembrie si celalalt la inceput de decembrie. Le-am gandit astfel incat in primul grup sa prindem zilele libere de Sf Andrei si 1 Decembrie, iar in grupul 2 sa prindem Mos Nicolae (Sf Nicolae) acolo. Practic, eu voi pleca din Bucuresti cu grupul 1, la finalul excursiei grupul 1 se intoarce spre casa, iar eu raman acolo si astept grupul 2, cu care ne vom bucura in continuare de aceleasi destinatii minunate si ma voi intoarce in tara cu grupul 2 la finalul excursiei.

Grupul 1

Update: primul grup este sold-out; mai sunt locuri libere doar in grupul 2, cel din decembrie. Detalii mai jos.

Ziua 1: 22-23 noiembrie 2018

Vom pleca din Bucuresti cu Qatar Airways seara pe 22 noiembrie la ora 23:35 si ajungem in Doha dimineata la 05:20. Din Doha avem zborul la 09:00 si ajungem pe aeroportul Kilimanjaro International de la poalele muntelui Kilimanjaro, la 15:25. De acolo avem transfer spre orasul Arusha, la o ora distanta, si ne cazam la hotelul Four Points by Sheraton, iar seara avem cina inclusa.

Ziua 2: 24 noiembrie 2018

Dupa micul dejun plecam in prima zi de safari, ne imbarcam in jeep-urile special pregatite pentru safari si mergem in primul parc national pe care il vom vizita, Lake Manyara. Sunt multe animale pe care le vom putea vedea aici, dar parcul este recunoscut in special pentru unele anume: sunt multe maimute, sunt turme de elefanti, flamingo pe lac, dar in special lei care se catara in copaci (destul de dificil de vazut). Apoi oprim pe drum la lodge-ul Serena Lake Manyara, un loc superb, pentru a lua pranzul, dupa care mergem mai departe in aria de conservare Ngorongoro, unde ne vom caza la lodge si vom lua cina.

Ziua 3: 25 noiembrie 2018

Ziua aceasta ne va prinde in safari, in cel mai frumos parc national pe care l-am vazut eu pana acum, si anume craterul vulcanului Ngorongoro. Practic, vom cobori de pe coama vulcanului si vom intra chiar in caldera vulcanului, care este imensa, si care datorita pamantului amestecat cu lava vulcanica a rezultat o vegetatie unica in lume si un ecosistem cu totul unic in lume. Este locul cu cele mai multe animale pe kmp si nu e deloc surprinzator sa vezi aici lei, elefanti, zebre, girafe si multe alte animale, inclusiv toti Big 5,intr-un perimetru foarte mic. Noi i-am vazut de fiecare data pe toti si asta s-a intamplat in toti anii in care am fost. De asemenea, in interiorul craterului vulcanului traieste si populatia masaai, asa ca ii veti putea vedea colorati, impreuna cu animalele lor, si inclusiv veti vedea razboinicii maasai, cei care sunt pictati pe fata si vin dupa turisti pentru a face fotografii. Parcul este monument UNESCO si tot aici avem sansa sa vedem rinocerul negru. Apoi servim pranzul in interiorul craterului si plecam mai departe spre parcul national Serengeti, acolo unde ne vom si caza la lodge si vom lua cina in urmatoarele 2 seri.

Ziua 4: 26 noiembrie 2018

Vom lua micul dejun la hotel si vom pleca apoi in safari in parcul national Serengeti pentru safari toata ziua prin campia fara de sfarsit a parcului, unde vom vedea multe dintre animalele pe care le-ati vazut la TV pana acum si pe care ati asteptat atat de mult sa le vedeti in realitate. Vom lua pranzul intr-un loc special amenajat din interiorul parcului si apoi vom continua safari-ul cu masinile, iar seara ne intoarcem la lodge, unde avem cina.

Ziua 5: 27 noiembrie 2018

Dupa micul dejun vom merge spre un aeroport mic de langa Serengeti si vom lua un zbor spre Zanzibar, cu o oprire in Arusha, pentru a evita orele intregi de mers inapoi cu masinile pe drumul plin de praf pana in Arusha. Ajungem in Zanzibar la ora 14:00 si de la aeroport vom fi transferati la hotel, unde vom lua cina si vom intra pe regimul all-inclusive.

Zilele 6-9: 28 noiembrie – 1 decembrie 2018

Zilele libere de sarbatoare de Sf Andrei si 1 Decembrie ne vor gasi intr-un resort minunat care arata ca o gradina botanica pe malul oceanului. Acestea sunt zile libere si ne vom putea bucura de soare si plaja. Avem mesele asigurate, all-inclusive la hotel, cu bauturile incluse. Am mai stat la acest hotel si mancarea e foarte buna si variata, in fiecare seara sunt diverse spectacole, resortul este urias si arata foarte bine, iar in acea zona apa se retrage si ofera niste imagini absolut de vis. Uneori apa se retrage la reflux si aproape 2 km in larg, iar atunci localnicii organizeaza tururi pentru a vedea stele de mare si locurile care arata spectaculos. Am postat ceva fotografii pe Facebook in anii trecuti si am primit instant sute de intrebari despre Zanzibar si sunt zeci de persoane care mi-au scris ca la urmatoarea excursie se vor inscrie. De asemenea, recomand 2 excursii care merita facute pe insula, prima este la Stone Town, capitala Zanzibarului si locul in care s-a nascut Fredy Mercury + un tur la o plantatie de mirodenii + Prison Island si locul in care veti vedea testoase uriase de pana la 196 de ani, iar cea de-a doua excursie pe care o recomand in Zanzibar este Safari Blue, unde vom merge cu barca ca sa vedem peisaje unice, sa facem baie intr-o piscina naturala cu apa limpede, sa mergem pe un banc de nisip, apoi pe o insula unde vom manca homari si vom face plaja si apoi vom face snorkeling. Ambele excursii se pot cumpara de la fata locului cu echivalentul a doar cateva zeci de euro si nu merita rezervate in avans. Desigur, cine nu doreste sa mai plece de pe plaja superba de la hotel, poate ramane acolo.

Ziua 10: 2 decembrie 2018

Astazi vom pleca spre aeroport, de unde veti avea zbor spre Doha la ora 17:00. Va voi conduce la aeroportul din Zanzibar, dar eu voi ramane in Tanzania ca sa astept grupul 2 de turisti. Veti ajunge in Doha seara la 23:55, iar zborul spre Romania este la ora 6:50. Veti ajunge la Otopeni la 11:05, pe 3 decembrie 2018

Grupul 2

Ziua 1: 2-3 decembrie 2018

Veti pleca din Bucuresti seara pe 2 decembrie la ora 23:35 si ajungeti in Doha dimineata la 05:20. Din Doha aveti zborul la 09:00 si ajungeti pe aeroportul Kilimanjaro International de la poalele muntelui Kilimanjaro, la 15:25. Acolo va voi astepta eu si de acolo avem transfer spre orasul Arusha, la o ora distanta, si ne cazam la hotelul Four Points by Sheraton, iar seara avem cina inclusa.

Ziua 2: 4 decembrie 2018

Dupa micul dejun plecam in prima zi de safari, ne imbarcam in jeep-urile special pregatite pentru safari si mergem in primul parc national pe care il vom vizita, Lake Manyara. Sunt multe animale pe care le vom putea vedea aici, dar parcul este recunoscut in special pentru unele anume: sunt multe maimute, sunt turme de elefanti, flamingo pe lac, dar in special lei care se catara in copaci (destul de dificil de vazut). Apoi oprim pe drum la lodge-ul Serena Lake Manyara, un loc superb, pentru a lua pranzul, dupa care mergem mai departe in aria de conservare Ngorongoro, unde ne vom caza la lodge si vom lua cina.

Ziua 3: 5 decembrie 2018

Ziua aceasta ne va prinde in safari, in cel mai frumos parc national pe care l-am vazut eu pana acum, si anume craterul vulcanului Ngorongoro. Practic, vom cobori de pe coama vulcanului si vom intra chiar in caldera vulcanului, care este imensa, si care datorita pamantului amestecat cu lava vulcanica a rezultat o vegetatie unica in lume si un ecosistem cu totul unic in lume. Este locul cu cele mai multe animale pe kmp si nu e deloc surprinzator sa vezi aici lei, elefanti, zebre, girafe si multe alte animale, inclusiv toti Big 5, intr-un perimetru foarte mic. Noi i-am vazut de fiecare data pe toti si asta s-a intamplat in toti anii in care am fost. De asemenea, in interiorul craterului vulcanului traieste si populatia masaai, asa ca ii veti putea vedea colorati, impreuna cu animalele lor, si inclusiv veti vedea razboinicii maasai, cei care sunt pictati pe fata si vin dupa turisti pentru a face fotografii. Parcul este monument UNESCO si tot aici avem sansa sa vedem rinocerul negru. Apoi servim pranzul in interiorul craterului si plecam mai departe spre parcul national Serengeti, acolo unde ne vom si caza la lodge si vom lua cina in urmatoarele 2 seri. Seara de Mos Nicolae ne va gasi aici, la lodge, unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Africa – Serengeti Serena Lodge.

Ziua 4: 6 decembrie 2018

Vom lua micul dejun la hotel si vom pleca apoi in safari parcul national Serengeti pentru safari toata ziua prin campia fara de sfarsit a parcului, unde vom vedea multe dintre animalele pe care le-ati vazut la TV pana acum si pe care le-ati asteptat atat de mult sa le vedeti in realitate. Vom lua pranzul intr-un loc special amenajat din interiorul parcului si apoi vom continua safari-ul cu masinile, iar seara ne intoarcem la lodge, unde avem cina.

Ziua 5: 7 decembrie 2018

Dupa micul dejun vom merge spre un aeroport mic de langa Serengeti si vom lua un zbor spre Zanzibar, cu o oprire in Arusha, pentru a evita orele intregi de mers inapoi cu masinile pe drumul plin de praf pana in Arusha. Ajungem in Zanzibar la ora 14:00 si de la aeroport vom fi transferati la hotel, unde vom lua cina si vom intra pe regimul all-inclusive.

Zilele 6-9: 8 – 11 decembrie 2018

Zilele acestea vom fi intr-un resort minunat care arata ca o gradina botanica pe malul oceanului. Acestea sunt zile libere si ne vom putea bucura de soare si plaja. Avem mesele asigurate, all-inclusive la hotel, cu bauturi incluse. Am mai stat la acest hotel si mancarea e foarte buna si variata, in fiecare seara sunt diverse spectacole, resortul este urias si arata foarte bine, iar in acea zona apa se retrage si ofera niste imagini absolut de vis. Uneori apa se retrage la reflux si aproape 2 km in larg, iar atunci localnicii organizeaza tururi pentru a vedea stele de mare si locurile care arata spectaculos. Am postat ceva fotografii pe Facebook in anii trecuti si am primit instant sute de intrebari despre Zanzibar si sunt zeci de persoane care mi-au scris ca la urmatoarea excursie se vor inscrie. De asemenea, recomand 2 excursii care merita facute pe insula in aceste zile, prima este la Stone Town, capitala Zanzibarului si locul in care s-a nascut Fredy Mercury + un tur la o plantatie de mirodenii + Prison Island si locul in care veti vedea testoase uriase de pana la 196 de ani, iar cea de-a doua excursie pe care o recomand este Safari Blue, unde vom merge cu barca ca sa vedem peisaje unice, sa facem baie intr-o piscina naturala cu apa limpede, sa mergem pe un banc de nisip, apoi pe o insula unde vom manca homari si vom face plaja si apoi vom face snorkeling. Ambele excursii se pot cumpara de la fata locului cu echivalentul a doar cateva zeci de euro si nu merita rezervate in avans. Desigur, cine nu doreste sa mai plece de pe plaja superba a hotelului, poate ramane acolo.

Ziua 10: 12 decembrie 2018

Astazi vom pleca spre aeroport, de unde vom avea zbor spre Doha la ora 17:00. Vom zbura impreuna spre casa si vom ajunge in Doha seara la 23:55, iar zborul spre Romania este la ora 6:50. Vom ajunge la Otopeni la 11:05, pe 13 decembrie 2018.

Ce include tariful de 3850 euro?

Calatoria aleasa nu este ieftina, insa este la un pret corect pentru serviciile si calitatea oferite, ca si in anii trecuti, costa 3850 de euro de persoana. Sunt incluse biletele de avion cu toate taxele, toate cazarile din program la super hoteluri, transferurile interne, vizitele si tururile precizate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate si de intrare in parcurile nationale, masinile de safari cu soferi (totul la calitate superioara, oferita de cea mai mare firma de safari din Tanzania), ghizi locali vorbitori de limba engleza pentru zilele cu activitati, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, precum si bacsisurile oferite ghizilor, toate mesele precizate in programul de safari si regim all-inclusive cu bauturi incluse in Zanzibar. La acest tarif se pot aplica reduceri de Early Booking, in functie de perioada de inscriere, precum si discount-urile si beneficiile aferente clientilor fideli Eturia prin programul Eturia Traveller (Silver – 2%, Gold – 3% sau Platinum – 4%).

Mai multe detalii despre aceasta calatorie aflati aici (pentru turul din noiembrie) si aici (pentru turul din decembrie).

Se poate achita in rate?

Da, se poate plati in mai multe rate, iar pentru a va rezerva locul trebuie sa achitati un avans. Mai multe detalii veti afla fie din informatiile de mai jos, fie contactand pe email agentia Eturia: paul.crudu@eturia.ro sau alina.costici@eturia.ro . De asemenea, puteti adauga si adresele office@eturia.ro cu adresa mea de email in CC contact [at] razvanpascu.ro

— 

Perioada aleasa este:

Grupul 1: 22 noiembrie – 3 decembrie 2018

Grupul 2: 2-13 decembrie 2018

Pretul de 3850 euro este pentru loc in camera dubla, insa daca doriti neaparat sa stati singuri in camera, suplimentul de single este de 550 euro. Tinand cont de calitatea oamenilor care se inscriu in astfel de excursii, din experienta de pana acum va indemn ca daca sunteti single sa nu platiti suplimentul de single, ci sa asteptati sa gasim noi o persoana de acelasi sex cu care sa impartiti camera. Va puteti intoarce si cu prieteni noi.

Cu cat va inscrieti mai din timp, cu atat aveti niste discounturi suplimentare: discounturile de Early Booking si cel pentru clubul Eturia Traveller.

Unde ne cazam?

Arusha – Four Points by Sheraton

Ngorongoro – Ngorongoro Serena Lodge

Serengeti – Serengeti Serena Lodge

Zanzibar – Neptune Pwani

Toate cazarile pe care le-am avut in precedentele calatorii de grup au fost absolut geniale, mai ales la safari. Am fost cazat in toate aceste hoteluri. Este impresionant sa stai cazat in mijlocul unui parc national si sa iti vina animalele la balcon (mie mi-a venit un elefant in prima excursie, iar in a doua veneau caprioare la piscina, iar seara trebuia sa mergem prin resort insotiti de rangerul inarmat pentru ca era posibil sa vina leii sau alte animale salbatice). Credeti-ma, Africa este o experienta unica si toate cazarile in safari vor fi super, mai ales ca acum am ales sa stam la niste hoteluri mai scumpe, din lantul Serena. In Zanzibar am ales un hotel super bun, am stat 2 ani la rand aici si am primit numai review-uri foarte bun de la clienti.

Viza

Romania este singura tara din Europa care nu are nevoie de viza pentru Tanzania, asa a ramas de pe vremea lui Ceausescu.

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism, ci sunt doar insotitor de grup. Totusi cunosc bine destinatia si stiu ponturi pentru fiecare loc in care vom merge. Vom avea ghizi locali in fiecare destinatie pe care o vom vizita. Rolul meu este sa promovez calatoriile cu Eturia, destinatia Tanzania si Zanzibar si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc grupul. Agentia de turism Eturia este una dintre cele mai bune si mai cunoscute agentii de turism specializate pe destinatii exotice.

Noi ne vom intalni in Bucuresti inainte de plecare, vom iesi ca sa ne cunoastem mai bine, vom calatori impreuna si ne vom bucura de 12 zile de vacanta frumoasa.

Mai multe detalii despre aceasta calatorie aflati aici (pentru turul din noiembrie) si aici (pentru turul din decembrie).

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa tariful afisat de 3850 euro este pentru un loc in camera dubla, deci daca sunteti single, va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single (550 euro), fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul, daca nu va doriti asta. De regula, se rezolva destul de repede asta.

Vaccinuri

Nu sunt obligatorii pastilele anti-malarie. Acestea pot fi cumparate si din Romania, dar ultima data eu le-am cumparat de pe aeroportul din Amsterdam (le-am gasit si la Viena). Va mai trebuie un spray bun anti-tantari, cu DEET, pe care il puteti cumpara de la Doha. Puteti discuta cu medicul vostru daca va recomanda si vaccinul de febra tifoida, eu nu il vad ca absolut necesar, dar fiecare decide pentru el. Se pare ca vaccinul pentru febra galbena este obligatoriu doar daca intri in Tanzania dintr-o alta tara africana, deci nu este cazul nostru (cand am trecut din Kenya in Tanzania ne-au cerut acel carnet galben de vaccinari). Ca si concluzie, eu nu voi lua pastile de malarie si nu imi voi face niciun vaccin, asa am facut si in anii trecuti si nimeni pana acum nu a patit nimic, dar, desigur, nu pot sa decid eu pentru voi – fiecare face cum considera sau cum ii recomanda medicul. Parerea mea este ca nu e nevoie de acestea pentru zonele turistice pe care le vom vizita noi.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem acest program impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Africa, ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractul cu companiile aeriene, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. Inainte de plecare ne vom intalni cu totii si va participa la intalnire unul dintre consultantii Eturia, care a calatorit in Africa.

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: paul.crudu@eturia.ro (pentru turul din noiembrie) sau stefania.mihalache@eturia.ro (pentru turul din decembrie). De asemenea, puteti adauga si adresele office@eturia.ro cu adresa mea de email in CC contact [at] razvanpascu.ro

Fotografii cu ceea ce veti vedea in Tanzania si Zanzibar

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates requiredUrmareste-ma pe Instagram! Click aici!