fbpx
excursii-razvan-pascu

Incepand cu 1 Decembrie 2017, Muzeul ASTRA din Sibiu ofera o surpriza vizitatorilor, alaturi de nelipsitele targuri de bunatati pe care in fiecare an cei de la muzeu le pregatesc in aceasta perioada (de exemplu, anul acesta in weekendul liber de 1 Decembrie au avut bunatati culinare din zona Deltei Dunarii sau din Tara Secaselor, dar si activitati cu mestesugari).

Dar, asa cum spuneam si in titlu, cel mai important este un proiect care se va intinde pe toata perioada anului viitor si unde fiecare roman care viziteaza muzeul Astra pe parcursul anului viitor poate sa dea o mana de ajutor si sa se implice. Incepand cu 1 Decembrie 2017, timp de un an, toti vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu vor putea contribui la realizarea celui mai lung tricolor romanesc. Tricolorul va fi lucrat la gherghef, iar fiecare vizitator care doreste va putea contribui la realizarea lui. Demersul va fi supravegheat indeaproape de mesteri tesatori cu care Muzeul ASTRA colaboreaza de mai multi ani.

Desi directorul muzeului, Ciprian Stefan, nu a precizat nimic despre acest lucru, le voi recomanda ca in 2018 sa promoveze pe tot parcursul anului acest demers, astfel incat mare parte dintre sutele de mii de vizitatori sa se implice cate putin in asta, iar pe 1 Decembrie 2018 sa depuna documentele pentru a intra in Cartea Recordurilor cu aceasta realizare.

Cadouri 100% originale, produse in Romania, la magazinul din interiorul muzeului

Galeriile de Arta Populara din Pavilionul Muzeal Multicultural au si oferte speciale pentru sarbatori. Vizitatorii pot opta pentru cadouri inspirate din traditiile satului romanesc. Sunt cadouri facute cu suflet si migala, obiecte unicat la care detaliile fac diferenta, cum sunt decoratiunile pentru pomul de Craciun din paie, panusi de porumb, port popular si sosete de lana, oale de sarmale din lut, cani pentru vin fiert, fete de masa si stergare, ori jucarii ecologice pentru cei mici.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]