fbpx
excursii-razvan-pascu

Buna! Suntem Anda si Ionut, doi tineri de 28 de ani, 100% generatia millenials si tot 100% pasionati de calatorii.

Asta nu inseamna ca nu avem un job cu program normal de la 9 la 6.

Insa in timpul liber, gandul pleaca departe: fie calatorim, fie citim despre locurile in care vrem sa ajungem, ne facem planuri sau scriem pentru ceilalti calatori pe Travelship.ro.

Acum 5-6 ani, prin 2011, nu aveam pasaport si ideea de a calatori in tari indepartate era la stadiul de vis. Usor-usor, ne-am dat seama ca putem ajunge si pe Luna daca ne dorim :)). Astazi, am vizitat aproape 40 de tari, insa nu vizele de pe pasaport le numaram, ci ne place sa tinem evidenta in momente si experiente de povestit nepotilor. Ce bine ca e doar inceputul! 🙂

Daca ne gandim la momentele care ne definesc si care au reusit sa ne faca sa fim mai buni decat ieri, marea majoritate sunt adunate de prin calatorii. Aici am cunoscut oameni care mai de care mai diferiti, ne-am facut prieteni alti calatori, ne-am intrecut limitele si am venit cu o gramada de idei pe care le-am incercat si pe-acasa. Iar expresia “See the big picture!”, populara si prin multinationale, o inveti cel mai bine calatorind.

Atatea calatorii, atatea experiente. Povestile adunate de prin lume ne sunt toate dragi, asa ca nu a fost deloc simplu sa ne hotaram la cateva pe care sa vi le impartasim.

 

1. O noapte pe insula pustie a lui Di Caprio – Phi Phi Leh, Thailanda

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa petreceti o noapte pe o insula pustie? Sau sa dormiti pe puntea unui vas sub cerul instelat, cu zgomotul valurilor pe fundal? Am trait toate astea in Phi Phi Leh, micuta insula nelocuita din Thailanda. Mica, dar celebra in lumea toata. Odata cu The Beach, filmul cu Di Caprio in rol principal, insula a devenit imaginea paradisului pierdut, unde un grup de 20 de oameni traiesc izolati pe o insula pustie, departe de agitatia inutila a lumii.

Ziua, insula este un adevarat furnicar, plin de turisti cu aparatele la gat.  Dupa ora 6 insa, soarele apune incet in mare si barcile cu motor zgomotoase parasesc insula. Am ramas sa ne bucuram de apus doar noi si un grup de 20 de oameni din toate colturile lumii.

Ne-am strans in jurul unui foc de tabara pe plaja pustie si am petrecut cu muzica, bautura si glume de prin lume. Parca eram intr-o secventa din filmul The Beach. Oare cum ar fi sa iti petreci restul vietii pe aceasta insula pustie?

Daca vreti sa aflati cum e, noi am rezervat online prin Maya Bay Tours, singurul operator care are dreptul de a organiza astfel de excursii. Si un mic sfat, imbracati-va bine pentru dormitul pe barca.

 

 

2. Viata in jungla amazoniana, Brazilia

Suntem in epoca globalizarii, in plina era digitala si traim in mijlocul junglelor urbane. Dar oare cum este viata in jungla reala, acolo de unde a inceput totul?

Pentru a afla asta, am luat avionul 11.000 km pana in Rio de Janeiro, apoi alt avion pana in Manaus – orasul-poarta de intrare in jungla, doua ore off road cu un jeep, o ora cu vaporasul pe Amazon si inca o ora cu o barca-taxi locala prin jungla inundata. Ne-am trezit pe un petec de pamant cu mici cabanute de lemn, in mijlocul naturii salbatice din jungla amazoniana, aceasta padure verde a lumii, cam cat jumatate din Europa.

Inca de la inceput, am petrecut timpul alaturi de localnici, de care de altfel eram dependenti in mijlocul pustietatii, fie ca vorbim de transport, mancare sau alergatul maimutelor prin copaci. Se spune ca unii oameni au al saselea simt foarte bine dezvoltat. Ei bine, Billy, un omulet de 1.60m cu trasaturi evidente de bastinas, ne-a lasat cu gura cascata atunci cand putea vedea o maimuta in copac mai bine decat zoom-ul intins la maxim al Nikon-ului nostru sau putea “mirosi” delfinii salbaticii de la sute de metri departare.

Oamenii si-au inceput existenta in jungla si nu au uitat sa traiasca aici. Cateva casute de lemn cu picioroange ce le apara de sezonul inundat si niste familii razlete de pescari ne-au aratat ca fericirea nu se masoara in bani, ci in zambetul intregii familii ce se strange la gatitul mesei. Viata este al naibii de simpla aici, masa in familie este cel mai important moment al zilei, iar glumele iau locul Facebook-ului si al internetului.

 

3. Un Craciun trait la maxim. Sus, la 4000m pe vulcanul Acatenango, Guatemala

Nu cu mult timp in urma, am avut parte de cea mai frumoasa luna din viata noastra. Pe langa faptul ca era luna de miere, a fost si cea mai intensa si lunga vacanta a noastra – 4 tari vizitate in America Latina. Cum Fat-Frumos creste intr-un an cat altii in zece, asa am simtit ca am trait si noi intr-o luna cat intr-un an.

Dintre toate, cel mai mult ne-a schimbat experienta de pe Acatenango. Nu stiam noi prea multe despre vulcanul de 4.000 de metri si nici despre ce inseamna sa urci pe munte, dar suntem genul de oameni care accepta provocarile sau…ma rog, uneori si le creeaza singuri :)). De altfel, cum am evolua daca nu am incerca sa ne depasim limitele?

Atunci cand spunem “a depasi limitele” nu exageram cu nimic, ni s-a parut cea mai grea provocare fizica si psihica de pana atunci. Nu-i asa simplu cu vulcanul, nu se lasa el cucerit asa usor.

Dupa sase ore de urcat, ne-am asezat corturile pentru a petrece noaptea alaturi de alti 18 calatori si am incins un bine-meritat foc de tabara, cu supa la plic delicatesa serii. In fata noastra, aveam parte de un spectacol natural rar intalnit: vulcanul activ Fuego. Chiar pe la 12 noaptea de Craciun, ne-am trezit sa vedem o eruptie a vulcanului. Imaginea oamenilor din creierii muntilor ce priveau spectacolul prin deschizatura cortului, cu un zambet si un “Merry Christmas!” pe buze ne va ramane intiparita mereu in minte.

Proba de foc a fost insa data de ultimii 400 de metri ce trebuiau urcati de la 4 dimineata, in doua ore, pentru a prinde rasaritul. 400 de metri in doua ore? Parea o gluma. Ei bine, ne-a pierit repede zambetul de pe buze atunci cand ne-am dat seama ca fiecare pas ce se afunda in pietrisul vulcanic, pe o panta de 45 de grade si un vant de te ingheta parea o mica victorie. Dar marele triumf a fost atunci cand ne-am bucurat in varf de soarele ce rasarea deasupra norilor si de peisajul parca rupt de pe Marte. Dupa ce ne-am depasit limitele, drumul de intoarcere de aproape 5 ore ni s-a parut floare la ureche si bucuria reusitei nu se poate compara cu nimic.

Genul acesta de experiente ne fac sa credem si mai mult in calatorii si sa ne traim viata la maxim. Va lasam aici un filmulet care noua ne place foarte mult si care te face sa traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Statistic, cam 90% din zilele unui om obisnuit sunt consumate pe activitati cum ar fi dormit, mancat, muncit si doar 10% ne raman pentru noi, pentru a le trai dupa bunul plac. E alegerea noastra ce facem cu putinul timp ramas.

Va asteptam cu drag pe pagina noastra de Facebook Travelship.ro, acolo unde postam zilnic sfaturi utile, propuneri de vacante complete si povesti din calatoriile noastre.

 

1 comentariu

  1. 28.11.2017 la 14:54

    Superbe locatiile. Felicitari pentru curaj! Tineti-o tot asa.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]