fbpx
excursii-razvan-pascu

Mediul antreprenorial din Romania se dezvolta din ce in ce mai mult si ma bucur cand vad initiative prin care startup-urile sunt sustinute sa creasca. O astfel de initiativa este Startarium PitchDay, una dintre cele mai importante competitii dedicate antreprenorilor din Romania, ajunsa anul acesta la cea de-a doua editie.

Startarium PitchDay ca proiect a fost lansat in 2016, odata cu Startarium, o platforma online complexa care isi propune sa ii sprijine pe antreprenori in drumul lor catre succes prin articole si video-uri inspirationale sau aplicate, consultanta, mentorat, networking si chiar o platforma de crowdfunding. Sunt foarte multe resurse de care puteti profita, iar inscrierea in platforma este gratuita.

PitchDay este o competitie de pitch-uri, adresata startup-urilor cu o vechime de 1-3 ani. Premiile ajung la o valoare totala de 100.000 de euro, impartiti astfel:

Locul 1 – 70.000 de euro

Locul 2 – 20.000 de euro

Locul 3 – 10.000 de euro

Cum se procedeaza?

Pana pe 23 octombrie, inscrierile sunt deschise startup-urilor care indeplinesc criteriile de eligibilitate. Exista o lista cu intrebari frecvente si un regulament pe care il puteti consulta inainte de a aplica. Dupa o etapa de preselectie, cele mai bune 100 de startup-uri vor fi invitate la un interviu, pentru a fi evaluate in cadrul evenimentului de pe 16 noiembrie de la Auditorium Pallady Bucuresti. In urma primei runde de jurizare, doar 10 antreprenori vor trece mai departe in finala din aceeasi zi si vor sustine un pitch in fata juriului format din experti in business, investitori si a audientei de peste 500 de persoane. La finalul zilei, vor fi alesi cei 3 castigatori. In 2016, premiul cel mare a fost castigat de Tracia si puteti sa vedeti aici cum se sustine un pitch de 70.000 de euro! E important de spus ca start-up-ul Tracia aparuse cu un an in urma, ca urmare a unui proiect cu finantare europeana lansat de un parteneriat in care s-a aflat si ONG-ul fondat de mine, Asociatia Travel Focus.

Pe langa finantare, sunt foarte importante expunerea si networking-ul de la eveniment. Vor fi prezenti antreprenori din domenii diverse, business angels, multe persoane de la care puteti invata si care va pot inspira. Chiar daca mergeti doar ca spectatori la conferinta sau la finala de pitch-uri, o sa aflati multe insight-uri de care puteti profita pe viitor.

Gasiti toate informatiile de care aveti nevoie pe site sau ii puteti contacta pe organizatori la [email protected]

Startarium.ro este o initiativa Impact Hub si ING.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]