Weekend magic la Muzeul Astra din Sibiu: peste 120 de mestesugari si ateliere interactive. Iata programul.

Adaugat de la 11 Aug 2017

Cred ca sansa reala si sustenabila a turismului romanesc o reprezinta accentul pe autenticitate si traditii. Cred ca Romania ca Stat, dar si oamenii de afaceri din turismul romanesc trebuie sa puna tot mai mult accent pe autenticitate si ceea ce ne face cu adevarat unici.

In acest context, vreau sa va prezint un eveniment care merita atentia voastra in acest weekend prelungit. Se intampla la Muzeul Astra din Sibiu si este vorba despre unul dintre cele mai mari targuri de creatori populari din tara. Timp de 5 zile, in perioada 11-15 august, aleile muzeului si casele traditionale din muzeul ȋn aer liber Astra Sibiu vor prinde viata prin prezenta mestesugarilor din toata tara, plus a atelierelor interactive.

Evenimentul reuneste inca din 1983 mesteri populari de diferite etnii, persoane care au invatat tainele mestesugurilor traditionale de la stramosi si incearca in prezent sa le duca mai departe. In total vor fi peste 120 de mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii, plus Republica Moldova, care vor sustine pe toata durata targului ateliere demonstrative de tors, tesut, croit, cusut, brodat si multe altele.

Iata mai jos programul complet al targului:

Perioada:

11 ‐ 15 august, zilnic, intre orele 10:00 si 20:00

Locatie: Muzeul in aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului, gospodariile din Sectorul Prelucrarea Lemnului si Aleea Pivelor.

SAMBATA, 12 august

– desfasurarea targului 10:00 – 20:00: mesteri populari, produse autentice (oale si strachini, icoane pe lemn sau sticla, tesaturi, ii sau camasi populare, palarii sau mobilier pictat) si ateliere creative pentru copii.

DUMINICA, 13 august

– desfasurarea targului: 10:00 – 20:00

– intre orele 12:00 si 14:00: Ansamblu de cantec si dans popular al Colegiului National de Medicina si Farmacie “Romanita”, zona gospodariilor din straja si Campulung

– intre orele 16:00 si 17:30: Piesa de teatru Nunta ciobaneasca

– intre orele 18:00 si 20:00: Concert trupa Schlager taxi, scena de pe lac

Luni, 14 august

– desfasurarea targului: 10:00 – 20:00

– intre orele 12:00 si 14:00: Ansamblu de cantec si dans popular al Colegiului National de Medicina si Farmacie “Romanita”, zona gospodariilor din Straja si Campulung

– intre orele 18:00 si 20:00, Ansamblu de cantec si dans popular al Colegiului National de Medicina si Farmacie “Romanita”, concert pe scena de pe lac

Marti, 15 august

– desfasurarea targului: 10:00 – 20:00

Ateliere creative pentru copii.

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background