excursii-razvan-pascu

Inainte sa ne facem curaj sa calatorim cu Alex prin alte tari si chiar pe alte continente, am testat capacitatea lui (si a noastra) de rezistenta in multe calatorii cu masina prin tara. Cum se comporta la schimbarea de mediu, la ore multe intr-un loc inchis, la plimbari lungi, la schimbari de temperatura, etc. A fost o strategie buna si o sa va explic imediat de ce.

1. Bebelusii sunt imprevizibili: acum sunt happy si ganguresc, acum au o criza de plans. Pana iti dai seama cum ii poti linisti, masina este acel adapost perfect unde te poti organiza in spatiul tau.

2. Bebelusii trebuie schimbati des…si foarte des. Partea buna este ca sunt mici si dragalasi si poti face asta pe bancheta din spate a masinii (mesele de schimbat din benzinarii nu sunt toate ok sau uneori nu sunt deloc).

3. Bebelusii trebuie alaptati des…si foarte des. Din nou, masina ofera un confort atat mamei cat si lui. Bancheta confortabila, aer conditionat, nu ne deranjeaza nimeni.

4. Bebelusii dorm mult…dar nu reusesc intotdeauna sa adoarma usor. Cu toate astea, in masina intotdeauna adorm imediat.

In primul an cu Alex am facut ture prin Transilvania (dintre care una de aproape doua saptamani), am fost la Iasi, la nunta unor prieteni buni, la mare de cateva ori, la Alba Iulia, la Sibiu, la Fundata, pe Valea Doftanei…cam oriunde ne-am dorit, incepand de cand avea doar 3 saptamani. Ne-am inteles atat de bine cu masina in vacante incat am inceput sa inchiriem masini si cand am calatorit in strainatate, din aceleasi motive ca cele de mai sus. Si cel putin pana la un an, a fost foarte ok. De exemplu, un Revelion l-am facut in Sicilia, iar Alex avea 8 luni si am inchiriat o masina pentru aceasta vacanta.

Care este singurul risc asociat calatoriilor cu masina? Sa ai probleme cu masina, sa se strice ceva, sa te lase in drum, sa faci pana…orice poate cauza intarzieri de la una, la muuulte ore. Asta ar putea schimba echilibrul vacantei cat ai zice….service.

 

 

De curand am aflat cum as putea sa imi usurez situatia in caz de urgenta cu masina. Este un card prin care poti beneficia de asistenta in problemele cu masina, de la cele mai banale si stanjenitoare, cum ar fi sa iti uiti cheia in masina, pana la cele mai complicate cum ar fi probleme cu motorul la drum intins.

Cardurile 9695 sunt gandite sa acopere toate nevoile celor care calatoresc cu masina, indiferent daca va doriti acoperire doar pe durata unei vacante sau pe intreg anul.

Cardurile pentru vacanta au valabilitate de 15 zile si ofera asistenta rutiera pentru un numar nelimitat de evenimente. Pretul cardului incepe de la 30 de lei si creste in functie de vechimea masinii, sau daca va doriti acoperire si pe teritoriul Europei, ori daca vreti masina de schimb, cazare si transport incluse.

Cardurile anuale pot fi folosite timp de 12 luni, iar pretul lor incepe de la 130 de lei. Foarte tari mi se par cardurile Gold (cu asistenta rutiera pentru evenimente nelimitate in Romania si Europa, dar si masina de schimb, cazare si transport in caz de probleme) de la 300 de lei, dar si cardul Chrome (care acopera inclusiv masinile utilitare) de la 450 lei.

 

1 comentariu

  1. 25.08.2017 la 14:30

    Interesant. Si noi obisnuim sa mergem cu masina in vacante, asa ca o asigurare de acest fel este bine venita.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!