fbpx
excursii-razvan-pascu

integral-eduDeseori sunt intrebat daca imi doresc sa locuiesc in alta tara sau care ar fi orasul din lume in care mi-as dori sa ma mut. Si de fiecare data, dau acelasi raspuns: nu mi-am dorit sa locuiesc in alta tara, dar au fost perioade cand mi-am dorit sa pot studia in mai multe tari sau sa plec in programe de youth exchange cand eram student.

Partial le-am facut, am studiat putin de tot la Viena si in SUA la MBA, iar cand eram student am fost plecat intr-un program de tip Work&Travel in Marea Britanie. Evident, as fi putut face mai multe.

Comparativ cu anii mei de studentie, cand aproape orice calatorie in afara tarii necesita viza, invitatie, stat ore in sir la coada la ambasada, mi se pare fantastic cat de usor este acum pentru elevi si studenti sa guste din ceea ce inseamna a locui pe termen scurt intr-o alta tara. Dincolo de calatoria in sine, experientele de genul studii in afara tarii, youth exchange sau work and travel sunt o lectie de viata combinata cu o calatorie.

OK, sa zicem ca am agreat ca este fain sa experimentezi alte tari dincolo de postura de turist. Cum procedezi in continuare? Cum stii ce programe ti se potrivesc, ce scoala ar fi potrivita, care sunt taxele, care sunt fee-urile cerute, in ce tara poti obtine o diploma care sa iti fie recunoscuta…si probabil alte sute de intrebari iti vor veni in minte. Fara indoiala ca mi-ar fi fost dificil sa aleg o directie.

Din acest motiv ma bucur sa vad succesul unor programe educationale precum IntegralEdu care ajuta parintii, prin consultanta, sa aleaga scoala potrivita pentru copiii lor si le ofera posibilitatea acestora de a participa la tabere internationale, unde pot interactiona cu tineri din toata lumea, oferindu-le experiente inedite de invatare informala.

Studiile in strainatate si taberele oferite de IntegralEdu formeaza tinerii atat din punct de vedere educational, cat si personal, prin experienta multiculturala. Tinerii au oportunitatea de a se forma intr-un mediu multicultural si de a-si dezvolta abilitatile, vocatiile.

Platforma ofera o serie variata de tabere, de la cele recreative care includ studierea unei limbi straine, la cele academice si vocationale. De asemenea, exista tabere individuale si de grup, in care copilul calatoreste impreuna cu alti tineri si cu insotitor roman. Pe langa cele doua tipuri de tabere, o alta varianta este vacanta in familie pentru acei parinti mai tematori, care vor sa fie langa copii pe tot parcursul excursiei.

Cum as proceda eu daca Alex s-ar apropia de varsta Bacalaureatului? L-as trimite cativa ani la rand in tabere in mai multe tari, as incuraja inclusiv statul la localnici si am vedea ce tara / sistem il atrage cel mai tare. Nu l-as incuraja sa isi faca studiile complete intr-o singura tara, ci sa aleaga cursuri sau proiecte in tarile de care s-a simtit cel mai atras.

Daca sunteti curiosi cum functioneaza aceste programe puteti intra pe site-ul oficial IntegralEduhttp://www.integraledu.ro/ ) sau daca doriti sa va inscrieti copiii la acest tip de tabere, gasiti aici mai multe informatii: http://www.edutabere.ro/.

Veti gasi peste 300 de tabere de limbi straine, individuale sau de grup, in peste 15 tari din intreaga lume:

– Tabere recreative (ore de studiu ale unei limbi straine)
– Tabere mixte (ore de studiu si activitati specializate)
– Tabere tematice si/sau vocationale (imbunatatirea anumitor abilitati si competente)
– Day Camp (tabere in care studentii pot veni impreuna cu familiile lor).

integral-edu

2 comentarii

  1. 27.06.2017 la 13:47

    Consider ca studiile in strainatate ajuta foarte mult copii, mai ales cand vine vorba de liceu, stiu ca este o varsta frageda, dar isi pot forma mult mai bine obiectivele si telurile. Este doar parerea mea! 🙂

  2. 04.07.2017 la 12:53

    Eu sunt de acord ca un copil sa studieze in strainatate, mai ales daca ai posibilitatea financiara de a-l sustine si daca si el isi doreste acest lucru.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]