excursii-razvan-pascu

Viza CanadaIn vara anului 2014 am fost pentru prima data in Canada atunci cand, la sfarsitul lunii iulie am hotarat sa vizitez Niagara, Toronto, Ottawa si Montreal, intr-un concediu de 2 saptamani in SUA de Nord si Canada.

Canada este una dintre tarile care cu siguranta merita vizitate cel putin o data in viata. Fiecare oras in care am fost are cate ceva aparte. In Toronto merita sa vizitati CN Tower, centrul orasului sau insula din vecinatatea cunoscutului turn, iar in Ottawa cladirea parlamentului sau muzeele care se gasesc in capitala Canadei (nu ratati spectacolul de lumini si muzica de seara pe Cladirea Parlamentului). Data viitoare va fi Vancouver si cu siguranta o croaziera cu plecare de acolo.

Pot spune ca am avut chiar emotii cand am depus actele in 2014 pentru viza de Canada. Procesul era unul destul de complex, costisitor si lung, iar persoanele trebuiau sa astepte cateva saptamani pana primeau raspunsul.

Din fericire, toata aceasta bataie de cap nu va mai fi valabila incepand cu luna decembrie a acestui an.  Saptamana trecuta, Parlamentul European a ratificat Acordul Economic si Comercial (CETA) UE – Canada, iar acest lucru se traduce si prin eliminarea vizelor pentru cetatenii romani incepand cu data de 1 decembrie 2017.

Canada si UE au convenit ca unele prevederi sa intre in vigoare chiar mai devreme, astfel ridicarea vizelor pentru romani intra in vigoare partial inca din luna mai. Mai exact, romanii care au mai fost in Canada si au obtinut viza in ultimii 10 ani vor putea circula liber in Canada de la 1 mai 2017.

Foto: Shutterstock/dennizn

5 comentarii

 1. Liliana
  06.04.2017 la 23:22

  Buna seara, Razvan!

  Urmaresc pagina ta de cand am depus prima data actele anul trecut,pentru a obtine viza de turist pentru Canada.

  Informatia pe care nu o gasesc nicaieri pe Google este in legatura cu cei care au MOMENTAN o viza pentru Canada si exipira de exemplu pe 30 aprilie 2017.

  Pentru a ramane in continuare aici in Canada, ce am nevoie? Prelungirea vizei sau eTA?

  In cazul in care ma poti ajuta cu orice informatie, iti multumesc anticipat foarte foarte mult.

  Liliana

 2. Ioana
  08.04.2017 la 17:49

  Buna o data ce se elimina viza pentru Canada as putem migra cu cei 2 copii pur și simplu sau trebuie sa îndeplinesc niște condiții ???

 3. d
  17.04.2017 la 10:46

  Ioana, nu, nu poti emigra in Canada, se va elimina doar viza de turist. Nu vei primi rezidenta permanenta doar pentru ca pui piciorul in Canada. Deci procesul pentru stabilit acolo ramane acelasi, cu conditii si tot restul circului.

 4. 24.07.2017 la 11:46

  Interesant. la asta cred ca putini ne asteptam.

 5. Marian Birsan
  06.11.2017 la 22:39

  Buna seara o intrebare as avea si eu . Eu si iubita mea vrem sa mergem in vizita la un familiar in canada in luna Decembrie , ce pasi trebuie sa urmam ? Locuim in SPANIA si de aici am vrea sa plecam din Aeroportul din Madrid ….E pur si simplu ne luam biletele si plecam sau trebuie facut ceva inainte??

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!