fbpx
excursii-razvan-pascu

Am inceput acest blog inca din anul 2009 ca urmare a pasiunii mele pentru calatorii. Pe vremea aceea smartphone-urile nu prea existau si automat nici aplicatiile mobile, prin urmare calatoream fara sa ma folosesc de Waze, Tripadvisor pe mobil, Google Maps sau altele pe care le folosesc acum.

Exista aplicatii realizate special pentru a-ti usura calatoriile: TripAdvisor, Booking, Google Trips, etc. Cu toate ca piata este aproape saturata pe acest segment, in fiecare an apar aplicatii interesante. In cele ce urmeaza va voi enumera 7 dintre aplicatiile pe care le puteti folosi in calatoriile voastre.

Loco2

Daca planificati o calatorie cu trenul in jurul Europei, Loco2 este aplicatia care va poate ajuta foarte mult. Puteti cauta rute interne sau externe, sa rezervati biletele sau chiar sa le platiti (in euro si lira sterlina). Exista un site web, cat si aplicatii pentru iOS si Android.

Hopper

Preturile pentru zboruri sunt imprevizibile, cand foarte mari, cand reduse, neexistand un tipar, desi multi incearca sa prezica cum vor evolua preturile la biletele de avion. Pentru acest lucru a fost produsa aceasta aplicatie. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti datele de calatorie si destinatia, iar Hopper va prezice cand zborul va fi cel mai ieftin. Puteti seta chiar si o alarma care sa va atentioneze cand preturile scad. Aplicatia exista atat pentru iOS, cat si pentru Android.

PolarSteps

Nu toate aplicatiile trebuie sa fie practice pentru a fi de succes. PolarSteps va transforma calatoriile intr-o adevarata agenda. Tot ce trebuie sa faceti este sa activati GPS-ul, iar de-a lungul timpului in aplicatie veti afla numarul real de calatorii efectuate, tarile vizitate sau numarul total de km facuti de-a lungul globului.

GoEuro

GoEuro este “un singur instrument care te poate duce oriunde in Europa”, fiind de mare ajutor atunci cand doriti sa calatoriti de la punctul A la B. Fie ca doriti sa mergeti de la Bucuresti la Budapesta sau din Paris catre Grecia, GoEuro va ofera cele mai bune variante de transport. Acestea pot fi sortate in functie de pret, timp – cat de rapid ajungeti la destinatie, sau “smartest”. Exista un website, cat si aplicatii pentru iOS sau Android.

Boomerang

Daca sunteti utilizatori pasionati de Instagram, dar feed-ul arata putin static, descarcati Boomerang. Aceasta aplicatie va permite sa filmati cateva secunde, video-ul rezultat putand fi “urcat” pe Instagram. Particularitatea aplicatiei este ca video-ul poate fi redat invers. Este creativ si distractiv, mai ales atunci cand folositi aplicatia impreuna cu prietenii.

Hitchhiking Maps

Hitchhiking este aplicatia ideala pentru persoanele care practica autostopul deoarece exista mii de locatii adaugate de catre utilizatori, de unde poti lua o masina cu autostopul. Odata ce ai selectat o locatie poti afla informatii utile transmise de autostopistii anteriori, cum ar fi timpii de asteptare.

Podcast

Podcast-urile sunt o metoda buna de a distra persoanele care calatoresc multe ore pana la destinatie. Puteti alege din milioane de fisiere in format multimedia (de obicei audio sau video), iar acestea pot fi descarcate si redate pe telefoanele mobile. Puteti descarca Podcasts pentru iOS sau Podcast Addict pentru Android.

*dupa o idee Rough Guides

2 comentarii

  1. 02.02.2017 la 15:53

    foarte bun articol, mai ales pentru cei care călătoresc pentru prima dată într-o țară străină

  2. 17.02.2017 la 10:52

    Loco2 este foarte util, nu stiam de el.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]