fbpx
excursii-razvan-pascu

Delta Dunarii, Uzlina, Cormoran 35In aceasta perioada a anului tot mai multi turisti romani si straini isi indreapta atentia spre Delta Dunarii. Si pe buna dreptate.

Mereu spun, delta este unul dintre cele mai bune locuri sa te relaxezi, sa-ti incarci bateriile, sa iti cureti plamanii si retina. E unica, imi place foarte mult.

Am tot povestit despre cat de norocosi suntem noi, romanii, pentru ca avem Delta Dunarii la o aruncatura de bat, ca ne putem bucura de acest ecosistem unic si va incurajez pe toti sa o vizitati. Si nu uitati ca suprafata Deltei este putin mai mare decat suprafata Belgiei.

Anul acesta am ajuns in Delta Dunarii pentru a treia oara si pentru prima data in toiul verii. Pana acum am ales sa vin primavara si toamna pentru ca imi place linistea extrasezonului. Recunosc ca imi doream sa ajung si vara in Delta pentru ca voiam sa admir palcurile de nuferi infloriti (toamna si primavara nu prea vezi nuferi infloriti) si realitatea mi-a depasit asteptarile.

Prima oprire de anul acesta in Delta Dunarii a fost la Complexul Cormoran de la Uzlina, o afacere de familie care a inceput acum multi ani cu achizitia unui petic de pamant pe o insula de pe bratul Sf. Gheorghe si s-a transformat incetul cu incetul intr-un complex turistic.

Este prima investitie turistica majora din Delta Dunarii si ma bucur foarte tare ca proprietarii au reusit sa tina acest loc in viata, desi au avut si perioade grele. L-am cunoscut pe proprietar acolo, aceasta afacere este proiectul lui de suflet in care a investit timp, bani, know-how, in care si-a implicat intreaga familie si caruia i-a dedicat cea mai mare parte din ultimii 20 de ani. Au turisti care vin aici in fiecare sezon, de 20 de ani, pe care acum ii considera prieteni si care chiar si-au cumparat casute in interiorul Complexului.

In prezent, Complexul Cormoran ofera doua tipuri de cazare, intr-un hotel cotat la 3 stele (camere duble, 8 apartamente si 2 garsoniere) si in 14 vile tip A (cu camere) si tip B (cu apartamente) de asemenea cotate la 3 stele.

Noi am stat intr-una dintre vile si va recomand aceasta optiune. Casutele cu pereti albi si acoperis traditional de stuf sunt foarte racoroase si ofera tot confortul si intimitatea de care aveti nevoie. Spatiul a fost mai mult decat generos pentru o familie si un bebelus.

Unul dintre marile avantaje ale complexului este spatiul mare de care dispune. Aleile dintre casute sunt frumos ingrijite, cu flori pe margine si te simti ca intr-un sat de lipoveni.

Au si un mic loc de joaca pentru copii, pe care Alex l-a testat din plin, dar si o piscina generoasa. Piscina are adancime variabila, de la 60 cm (zona pentru copii) pana la peste 2 metri.

Restaurantul complexului ofera preparate pe baza de peste sau din bucataria internationala. Va recomand sa incercati stiuca umpluta, dar si icrele de crap. Am vazut pe Facebook si comentarii negative cu privire la mancare si cineva ne spunea ca poate proprietarul a pregatit mancare mai buna pentru ca am fost noi acolo. Ma indoiesc profund, pentru ca noi am mancat cot la cot cu ceilalti turisti, deci nu era nimic special pregatit pentru noi. Noua ne-a placut mancarea si ne-am simtit bine acolo, dar am vrut sa stiti si acest aspect. Alte comentarii pe care le-am primit aminteau de nota 6 pe care complexul o are pe Booking – la cazare nu as putea sa va spun care sunt conditiile in hotel-pensiune pentru ca nu am stat acolo, insa in zona de casute complexul arata bine si veti vedea in fotografiile de mai jos exact cum este totul.  Cazarea in zona de casute cred ca o sa va placa mult mai mult decat in zona de pensiune.

Pe perioada verii, o noapte de cazare aici costa de la 75 ron/pers (in camera tripla la pensiune) pana la 215 ron/pers (in camera single la hotel sau vila tip A). In extrasezon, preturile incep la 60 ron/pers/noapte si ajung la 180 ron/noapte. In pretul cazarii sunt incluse micul dejun tip bufet, accesul la piscina, la locul de joaca pentru copii, sala de fitness, internet wi-fi in anumite zone ale hotelului, plimbarea cu poneiul (pentru copii pana in 6 ani) si cu bicicletele, la cerere.

Exista o serie de programe si oferte daca va cazati cel putin doua nopti la complex. Spre exemplu, pentru 2 nopti de cazare in weekend in timpul sezonului, cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina), incluzand o excursie pe lacurile si canalele Deltei, veti plati in total 1100 ron pentru doua persoane, fara alte costuri. Totodata, daca va pasioneaza natura salbatica si pasarile puteti opta pentru un program dedicat ornitologilor (detalii aici).

Prin zona Uzlina trec aproximativ 12 specii de rate si gaste, spre deliciul ornitologilor. Pe langa traseele clasice, de la Uzlina se ajunge usor la Perisor, unde se afla o plaja salbatica foarte frumoasa, se pot face excursii catre 14 lacuri, la Letea (aproximativ o ora), la Sulina, Sf Gheorghe si Tulcea (o ora si jumatate cu barca rapida). Se fac excursii organizate cu plecare la ora fixa, iar in barci pot urca 4, 6, 8, 10, 20 de persoane.

Poti inchiria si singur o barca pentru 1-4 ore (50 lei).

Pentru a ajunge la Complexul Cormoran trebuie sa lasati masina in parcarea special amenajata si pazita din Murighiol si sa luati o barca rapida. In aproximativ 15 minute sunteti la Cormoran.

Bineinteles ca nu exista hotel perfect, mai ales in Romania, iar cei de la Cormoran mai au lucruri de rafinat, insa per total este o locatie care merita incercata.

2 comentarii

  1. Bună,
    Am o varsta si nu am ajuns in Delta Dunarii inca 🙁 Datorita acestei prezentari, in care ai surprins toate detaliile si in care am gasit toate informatiile de care am nevoie, in luna sempetmbrie cu siguranta voi avea parte de un mic concediu in Delta la Complexul Cormoran. Iti multumesc.

  2. 02.01.2018 la 14:37

    Buna ziua si LA MULTI ANI !

    Am citit cele scrise de domnul Razvan Pascu. Sunt tentante conditiile oferite la complexul Cormoran. Dar, exista un mare DAR:
    Sunt stiucar si n-am vazut nici un cuvintel despre posibilitatea de a inchiria barci (de preferinta cu vasle) si a pescui in sone cu stiuca – stiut fiind ca Delta nu mai e ce a fost si daca mergi in zone salbatice sansa de a pacali o stiuca la momeli artificiale sun minime.
    In anii ‘ 70-‘ 80 am fost de multe ori la Mila 23 si pe Ledeanca, Trei Iezere etc se prindea, nu gluma.
    Un amic de-al meu spunea ca a fost la dv si ca ati avea un lac inchis si populat unde a pescuit stiuci frumoase, in regimul catch&release.
    Repet, de ce nu apare in cele relatate mai sus nimic despre pescuitul la stiuci ?

    In asteptarea raspunsului dv, va doresc ca anul 2018 sa fie unul si mai bun pentru complexul dv si sa ne vedem (poate, depinde de doamna stiuca…) sanatosi la toamna.

    Horea Maniu

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]