fbpx
excursii-razvan-pascu

Copyright-PressmasterDeseori sunt intrebat cum am ajuns sa imi transform pasiunea in business, ce noroc a dat peste mine si, mai ales… cum de inca reusesc sa mai fac asta?!

Acum 6-7 ani cand am inceput sa scriu pe blog si usor-usor sa reduc activitatea corporatista, familia, prietenii si cam toata lumea din anturajul meu ma considera usor atipic.

De ce? Pentru ca parea imposibil sa reusesc sa imi platesc facturile si sa am viata pe care mi-o doresc dintr-o activitate facuta din pasiune, pentru ca erau prea putini cei care, pana la acel moment, reusisera sa faca un business din placerea de a calatori, iar toate semnele spuneau ca esecul era aproape evident. Acum, oamenii si lucrurile s-au schimbat si ma bucur sa citesc deseori despre tineri care isi incep mici business-uri din pasiune.

De cand am început eu, am traversat o criza economica, mi-am format o familie si am un baietel. In continuare lucrez din pasiune, am business-ul propriu si, intre timp, am mai pus bazele catorva idei de afaceri.

Care sunt elementele de care am tinut cont? Cei de la Provident m-au invitat sa fac parte din campania lor de sustinere a oamenilor care isi doresc sa-si transforme pasiunea intr-un mic business, antreprenori mici cu visuri mari. Fie ca este vorba de fotografie, gatit, pictura sau origami, fiecare dintre noi are o pasiune pe care, macar o data, s-a gandit sa o transforme intr-o sursa de venit.

Asa ca va ofer 5 sfaturi de urmat cand va decideti sa incepeti o afacere, fara a avea ignoranta de a spune ca reprezinta adevarul absolut. Fiecare are norocul si drumul lui in viata, dar eu cred ca ar trebui sa tinem cont macar de cele de mai jos:

1. Profesionalism in toate: inca de la inceput, cand inca aveam si un alt job full time, mi-am propus sa tratez blogul ca pe un adevarat proiect editorial. Mi-am facut plan de articole, am lansat sectiuni si mini-seriale care ar fi putut fi de interes pentru cititorii mei, am raspuns prompt oricaror intrebari legate de activitatea mea, fie pe e-mail, de la potentiali colaboratori, fie de la simpli cititori. Desigur ca in ultimii 2 ani activitatea mea pe blog a inceput sa scada, insa am ramas la fel de constant pe Facebook, in timp ce activitatea de la firma a crescut foarte mult.

Despre pasii urmatori, puteti citi aici.

Cei de la Provident m-au invitat să fac parte din campania lor de susţinere a oamenilor care îşi doresc să-şi transforme pasiunea într-un mic business, antreprenori mici cu visuri mari. Fie că este vorba de fotografie, gătit, pictură sau origami, fiecare dintre noi are o pasiune pe care, măcar o dată, s-a gândit să o transforme într-o sursă de venit.

provident logo

* Copyright foto: Shutterstock/Pressmaster

2 comentarii

  1. vasile
    19.04.2016 la 09:59

    Din pacate realitatea este putin altfel pentru cei mai multi dintre pamanteni !

  2. 19.04.2016 la 21:45

    Teoria este foarte frumoasa, dar din pacate practica ne omoara.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]