excursii-razvan-pascu

Alba Iulia Film FestAlba Iulia va gazdui, in perioada urmatoare, o serie de evenimente cu traditie care atrag, in fiecare an, un numar semnificativ de turisti si de albaiulieni. Astfel, Cetatea Alba Carolina, dar si zonele din apropierea orasului isi vor deschide portile pentru trei evenimente organizate in ,,Cealalta capitala”. Este vorba despre Serbarile Timisoreana, la care vizitatorii sunt asteptati intre 29 si 30 august, Alba Iulia Music & Film Festival, festival care se va desfasura intre 4 si 6 septembrie in Piata Cetatii si Mamut Bike Race, o competitie outdoor de cross-country, ce va avea loc pe data de 12 septembrie si al carei traseu va include binecunoscuta pista ,,Transalpina biciclistilor’’, dar si padurea din apropierea municipiului.

Serbarile Timisoreana

In perioada 29-30 august, atat albaiulienii, cat si vizitatorii orasului vor avea ocazia sa se bucure de muzica si sa savureze bere proaspata si rece in cadrul ultimei editii a Serbarilor Timisoreana din acest an. Evenimentul va avea loc in Cetatea Alba Carolina, atmosfera de sarbatoare urmand sa fie asigurata de catre artisti precum Cargo sau Mihai Margineanu, dar si de catre artisti locali.

Ansamblul Alba Carolina este cel care va deschide festivalul in prima zi, 29 august, iar Mihai Margineanu va concerta in aceeasi seara pentru a le oferi celor prezenti un spectacol de neuitat.

A doua zi a Serbarilor Timisoreana va fi dedicata muzicii populare traditionale, prin spectacolul sustinut de catre Ansamblul Padureanca. Festivalul se va incheia cu un moment special, concertul aniversar al celor de la Cargo, care vor sarbatori 30 de ani de activitate.

Alba Iulia Music & Film Festival

Primaria Municipiului Alba Iulia si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc organizeaza, in perioada 4-6 septembrie, a patra editie a Festivalului de Muzica si Film din Alba Iulia. Cu un numar impresionant de participanti la editiile precedente, festivalul a devenit un reper cultural pentru romanii care apreciaza concertele, filmele si teatrul de calitate. Si anul acesta, in cadrul festivalului, transformat deja intr-o traditie a Cetatii, spectatorii se pot bucura de un weekend intreg de muzica si film, cu un program mult mai bogat fata de anii trecuti, ce va include genuri muzicale de la folclor la pop-rock, filme de arhiva, dar si productii recente din Romania si din strainatate. Intrarea la eveniment va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Mamut Bike Race

Un alt eveniment, de data aceasta unul sportiv, va avea loc in zona Mamut a Parcului Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, atat pe „Transalpina biciclistilor”, pista special amenajata pentru ciclism, cat si pe unele drumuri forestiere si turistice din jurul orasului. Competitia, organizata de Bicheru Cycling in colaborare cu Primaria Municipiului Alba Iulia, este destinata sportivilor amatori si cuprinde trasee de dificultate medie. Participantii vor putea admira panorama asupra orasului de pe traseul cu o lungime de 30 de kilometri, aflat la aproximativ 765 de metri altitudine si se vor putea bucura de o zi de aventura in natura.

Concursul va avea 4 categorii de varsta la masculin si 2 categorii la feminin, iar primii 3 participanti din fiecare categorie vor primi premii in bani, medalii, diplome si produse din partea organizatorilor, varsta minima de participare fiind de 14 ani.

QR code-uri de promovare turistica prin Alba Iulia

O noutate in Alba Iulia este si sistemul de QR code care, odata scanat, directioneaza telefoanele mobile sau tabletele catre pagina oficiala visitalbaiulia.com. Turistii sunt incurajati sa le utilizeze pentru a afla informatii despre locurile de vizitat, cazare sau evenimentele din municipiu.

1 comentariu

  1. daniela
    29.08.2015 la 16:57

    as dori sa stiu si eu orele la care vin formatile sa urce pe scena,daca se poate.multumesc,si orele care au si alte activitati in desfasurare.multumesc.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]