fbpx
excursii-razvan-pascu

Strand Sarat PraidUnul dintre cele mai importante site-uri de rezervari online de cazare, HotelGuru.ro, parte a grupului ungar Szallas, cu prezenta puternica in tarile din Europa de Est, raporteaza cresteri ale rezervarilor chiar si cu 92% in zona Praid. Numarul de rezervari a crescut exponential odata cu deschiderea strandului de la Praid (cel mai mare cu apa sarata din Romania). De cresteri se bucura si Sovata sau Baile Tusnad, iar usoare scaderi se vad pe destinatiile Baile Herculane sau Baile Felix.

Top 5 destinatii balneo preferate de romani

Cea mai cautata statiune balneo ramane in continuare Sovata, urmand Praid, Baile Herculane, Baile Tusnad si Baile Felix. Interesant la Sovata este ca in primele luni ale anului 2015 a scazut usor numarul de rezervari ale turistilor romani, insa au crescut rezervarile ungurilor.

Cazarea in Baile Tusnad ajunge la 160 RON/ noapte de persoana pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune, tratamente terapeutice, acces la piscina interioara si exterioara sau sauna.

Cazarea la Sovata incepe la 35 de RON/ noapte de persoana si ajunge la 240 RON/ noapte la hotelurile de patru stele. Baile Herculane si Baile Felix se afla si ele in top, iar hotelurile si pensiunile din aceste statiuni ofera turistilor acces la piscina interioara sau exterioara, sauna, jacuzzi si tratamente terapeutice. Cazarea in aceste statiuni rareori depaseste 130 de RON/ noapte de persoana, pentru hoteluri de 3 si 4 stele.

Cresteri de aproape 100% ale rezervarilor in zona Praid

Strandul cu apa sarata de la Praid este in momentul de fata cel mai mare din Romania, avand o suprafata de 5.200 de metri patrati. Acesta are doua bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adancime, si creste treptat pana la 90 de centimetri si apoi pana la adancimea maxima de 1,20 metri. Zona de plaja acopera o suprafata de 2.478 de metri patrati si se intinde de-a lungul bazinelor, dar si pe o terasa amplasata pe acoperisul unei cladiri care face parte din ansamblu.

In prezent, au fost instalate 300 de sezlonguri care nu se platesc separat. Investitia in amenajarea strandului se ridica la 1,55 milioane de euro si a fost asigurata in intregime din fondurile salinei. Costul unui bilet este de 25 de lei pe zi pentru adulti si de 15 lei pentru copii, strandul functionand zilnic, intre orele 10.00 si 20.00. Joia si sambata exista si program de seara, intre orele 21.00 si 23.00.

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online care are listate peste 1.800 de unitati de cazare din Romania, din totalul celor 127.000 de unitati de cazare din intreaga lume, afisate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi facute rezervari atat la pensiuni, cat si la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, in Europa Centrala si de Est.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]