excursii-razvan-pascu

ElvetiaV-ati gandit vreodata ca exista un top al tarilor in functie de gradul de fericire?

An de an, World Happiness Report analizeaza tarile si apoi le claseaza intr-un top in functie de nivelul de fericire. In acest clasament se iau in considerare mai multi factori, printre care: nivelul de trai, rata somajului, veniturile pe cap de locuitor sau investitiile facute de guvern, inclusiv in sistemul de sanatate.

Acest top are si cateva surprize, tari la care probabil v-ati gandit ca nu au cum sa lipseasca, printre care Japonia (locul 46) sau Marea Britanie (locul 21). O surpriza mare este si SUA care se afla imediat in urma Mexicului, pe pozitia 15. Si mai interesant este ca, privind topul de mai jos veti observa ca cele mai fericite tari din lume sunt si unele dintre cele mai frumoase si vizitate de milioane de turisti.

Iata care sunt cele mai fericite 10 tari din lume, conform acestui raport:

10. Australia este in mare masura in acest top si datorita peisajelor sau liniilor de coasta pe care aceasta tara le poseda. Nu ai cum sa nu fii un om implinit cand traiesti intr-o tara care se invecineaza cu Oceanul Indian, Oceanul Pacific sau Marea Bariera de Corali. Nivelul de trai este de asemenea ridicat, iar deschiderea catre emigranti cu studii superioare este foarte mare.

Australia

9. Noua Zeelanda are tot ce iti poti dori, de la ocean, munti, lacuri si pana la vulcani activi.

Noua Zeelanda

8. Suedia. Se stie ca locuitorii tarilor nordice duc un trai cu mult peste medie si de aceea Suedia, cea mai mare dintre tarile nordice, nu putea lipsi din acest top. Suedia este renumita pentru grija fata de natura, pentru design, pentru investitiile in tehnologie si protectia mediului, iar in ultimii ani s-a investit masiv in energiile alternative.

Suedia

7. Olanda este una dintre tarile model din lume. O sursa importanta de non-depresie este echilibrul perfect dintre viata de familie si munca, 1 din 3 olandezi optand pentru a lucra part-time special pentru a putea petrece mai mult timp cu familia.

Olanda

6. Finlanda este un stat modern, dar care ofera in acelasi timp zone vaste care par neatinse inca de om. Industria turismului este foarte dezvoltata, una dintre cele mai cunoscute zone fiind Laponia, casa lui Mos Craciun.

Finlanda

5. Canada, cea mai mare tara din America de Nord, este renumita in intreaga lume pentru peisaje, amestecul de culturi si metropolele sale. Canada este una dintre cele mai bogate tari din lume, fiind o destinatie turistica importanta.

Canada

4. Norvegia inseamna natura, aurora boreala sau relaxare, din punct de vedere turistic fiind renumita pentru zona fiordurilor si pentru peisajele minunate. Ca nivel de trai, este tara nordica in care se traieste cel mai bine, Norvegia fiind cea mai bogata tara din lume din punct de vedere PIB per cap de locuitor. Aproape toti banii castigati de Norvegia din exploatarea resurselor de petrol sunt investiti intr-un fond suveran care are investitii in intreaga lume.

Norvegia

3. Danemarca. La fel ca si celelalte tari nordice, Danemarca este o tara in care natura si grija fata de mediu este pe primul plan. De la mersul pe bicicleta si pana la plimbarea pe plajele largi, danezii sunt dependenti de plimbare si de activitatile in aer liber.

Danemarca

2. Islanda. 10% din tara este acoperita de ghetari, are o clima blanda si o multime de puncte geotermale. Este un loc in care cascadele sau lagunele albastre sunt pretutindeni.

Islanda

1. Elvetia este clasata pe locul intai in acest top. Chiar daca nu are iesire la mare, in Elvetia vei putea gasi campii, dealuri, lacuri sau munti. In plus, este una dintre cele mai stabile tari din punct de vedere financiar, iar nivelul de trai este extrem de ridicat. Asadar, nu este de mirare ca aceasta tara a fost votata ca avand cei mai fericiti locuitori din lume.

Elvetia

La polul opus, cele mai nefericite tari din lume sunt: Togo, Burundi, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildes, Guineea si Ciad. Gradul redus de fericire al locuitorilor acestor tari este in stransa legatura cu saracia si violenta.

Romania se afla undeva la mijlocul clasamentului, ocupand pozitia 86.

Raportul complet il gasiti aici.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]