fbpx
excursii-razvan-pascu

14 hotel in brateVrei sa rezervi o camera de hotel intr-un oras in care nu ai mai fost niciodata si n-ai vrea sa risti o vacanta pe care ai asteptat-o atat de mult? Asa ca iei in calcul toate criteriile care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere. In primul rand, tii cont de zona in care este amplasat hotelul respectiv: daca se afla aproape de centrul orasului (acesta fiind unul dintre principalele argumente care inclina balanta in favoarea rezervarii), zona in care sunt concentrate multe obiective turistice sau cel putin cea in care gasesti cele mai multe restaurante, terase si magazine de suveniruri; la fel de important este sa stii si daca hotelul este aproape de metrou, un mijloc in comun foarte usor de folosit si de descifrat chiar si in tarile in care nu auzi vorbindu-se engleza la tot pasul (datorita hartilor). Pana aici a fost totul in regula, hartile de pe internet ti-au fost de mare ajutor.

Al doilea impuls pe care-l ai este sa citesti pe site-urile de review-uri parerile celor care au trecut deja pe la hotelul ales de tine. Ai sa descoperi ca unii s-au cazat chiar de mai multe ori la acelasi hotel, in ani diferiti, iar comentariile lor pot fi cu atat mai valoroase cu cat sunt comparative – poti intelege de aici (daca s-a schimbat ceva intre timp) daca ai de-a face cu un tip de management interesat de parerile turistilor sau, din contra, un management defectuos.

Ramane insa intrebarea: cat de adevarate sunt aceste comentarii, cat de ancorate in realitate si care este nivelul de raportare al celor care l-au scris? In fond, gusturile sunt diferite, si pretentiile la fel.

Sunt multe hoteluri clasificate la 4 sau 5 stele, insa unele nu ar merita nici macar atat (daca ar fi sa ne luam dupa anumite comentarii). Ce poti sa intelegi de aici? Depinde foarte mult despre ce tara si despre ce oras vorbim; sunt state si zone foarte luxoase, in care nivelul de trai se reflecta in numarul facilitatilor oferite de hotelieri, si exista zone mai slabute din acest punct de vedere, in care dotarile basic sunt mai importante decat ambalajul in care sunt oferite. Si aici intervine pretul. Poate ca ar fi bine sa cantaresti putin raportul calitate-pret: nu poti sa platesti un sejur de trei stele si sa ai pretentia sa fie de cinci. Asa ca nu pune prea mare pret pe acele comentarii in care este pomenita lipsa femeii de serviciu, vinovata ca n-ar fi trecut prin camera decat o data pe saptamana. Ca sa poti sa faci diferenta, cauta pe internet mai multe locatii clasificate la acelasi nivel si ai sa te convingi singur la ce trebuie sa te astepti in contrapartida banilor pe care-i platesti.

Un alt criteriu important dupa care ai putea sa te ghidezi este legat de nivelul pretentiilor. Inainte sa rezervi o camera la un hotel, fa-ti o lista in care sa treci criteriile care sunt cu adevarat importante pentru tine: tipul hotelului (clasic sau modernist, in centru sau mai la periferie), camera, sau ce tip de mic-dejun ofera (continental sau bufet suedez). Si aici, comentariile vizitatorilor sunt la fel de importante si poate cele mai importante sunt cele care vizeaza copiii. Gandeste-te: daca cineva spune ca a avut de ales la micul dejun sau la pranz dintre nenumarate feluri de mancare (si nici copiii lui nu s-au plans), atunci poti sa fii convins ca la acel hotel nu ai sa mori de foame.

Este de notorietate faptul ca exista cateva site-uri in topul listei cu review-uri pretioase si demne de incredere: TripAdvisor, Booking, Agoda, Venere, sau, cel care le contine pe toate, HotelsCombined.com. Citind review-urile lor, poti sa-ti dai seama ca nu ai de-a face cu postari fabricate sau cu automatisme, ci sunt cat se poate de reale si de omenesti.

Citeste cat mai multe comentarii din cat mai multe surse – nu te poti duce caine sur la vanatoare. Dar daca un hotel primeste nota 8,5 din doar doua comentarii, nu e acelasi lucru cu o nota similara primita ca medie intre 35 de comentarii.

E bine sa tii cont de ele, insa cel mai important este sa incerci sa treci prin propriul filtru valul de informatii pe care-l primesti. O afirmatie care face abstractie de un minim bun simt poate fi trecuta foarte usor in derizoriu.

Incearca apoi sa te documentezi singur, uitandu-te chiar si la fotografiile postate cu hotelul la care vrei sa faci rezervarea. Poti avea surpriza sa descoperi singur, de exemplu, ca, desi pe site-ul oficial scrie ca plaja se afla ”la doi pasi” de hotel (afirmatie contrazisa de anumite review-uri), distanta sa fie mult mai mare.

Cu toate acestea, incearca sa nu te duci ”la sigur”, pastreaza-ti si o doza mica de surpriza. In fond, asta-i farmecul fiecarei vacante, sa pleci intr-o mica aventura.

––

[P]: Acest articol este sustinut de HotelsCombined.ro, site-ul care functioneaza ca un agregator de oferte si review-uri hoteliere. Pe HotelsCombined poti gasi dintr-o singura cautare hoteluri listate pe Booking, Hotels.com, Expedia, Agoda si multe altele.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]