fbpx
excursii-razvan-pascu

discount turismRomanii care isi planifica vacantele din timp, cu cateva luni inainte, sunt cei mai castigati la capitolul financiar. Reducerile la pachetele turistice sunt mari in special atunci cand rezervarile se fac timpuriu. De obicei in vacantele de iarna, vara sau in zilele de sarbatori, hotelurile sunt pline si, pentru a evita aglomeratia, e bine sa ne indreptam spre zone turistice mai putin promovate. Chiar si turistii romani care sunt mai spontani au de castigat, pachetele last minute fiind la mare cautare atat in tara, cat si in strainatate, iar reducerile la preturi sunt simtitoare.

Iata cateva idei pentru a rezerva o vacanta la preturi mai bune:

1. Calatoriile in timpul saptamanii

Vacantele la inceputul saptamanii (in special in zilele de luni, marti si miercuri) sunt mai ieftine, hotelierii fiind dispusi sa reduca preturile pentru a-si tine hotelurile ocupate.

2. Rezervarile online

Hotelurile si pensiunile sunt prezente in mediul online, atat prin site-uri proprii de prezentare, cat si prin intermediul site-urilor de rezervari online care sunt agregatoare de unitati si oferte de cazare, precum www.HotelGuru.ro – Cele mai multe dintre site-uri ofera discount-uri intre 15-30% pentru rezervarile online, fata de rezervarea direct la receptie.

3. Vouchere si promotii speciale

Preturile pot scadea intre 30 – 50% in perioadele care nu sunt foarte aglomerate, iar hotelierii folosesc aceaste campanii pentru a-si creste gradul de ocupare si pentru a se promova catre baze de date de zeci de mii de pasionati de turism. Pentru romanii care urmaresc frecvent site-urile de rezervari si au bani in permanenta pe cardul bancar, varianta voucherelor se poate dovedi extrem de eficienta. Site-ul HotelGuru.ro, de exemplu, vinde la fiecare doua saptamani cateva zeci de astfel de vouchere de cazare la diferite hoteluri, prin promotii fulger care includ uneori si demipensiune sau acces la SPA si alte servicii.

4. Rezervari pentru grupuri mari

Calatoriile in grupuri mari sunt mai accesibile la pret si de multe ori hotelierii sunt dispusi sa faca oferte speciale pentru grupurile importante. De cele mai multe ori, agentiile de turism specializate pe turism corporate sau MICE sunt cele care negociaza discounturi importante pentru astfel de grupuri.

5. Abonarea la newslettere

E-mail marketing-ul este o metoda eficienta pentru a afla din timp despre reducerile pentru pachete de turism, iar daca esti abonat la astfel de newslettere poti economisi timp si bani. De obicei, site-urile specializate in rezervarile de cazare online isi anunta in primul rand abonatii despre noile oferte si reduceri.

6. Rezerva din timp si fii flexibil cu datele de cazare

Este foarte important sa rezervati cazarea cu cat mai mult timp inainte. Hotelurile ofera preturi mai bune sau upgrade la camere mai bune pentru cei care stiu ce isi doresc si care isi planifica vacanta cu mai mult timp in avans. Motivele sunt legate in special de cash-flow, iar pentru hotelieri este deosebit de important sa stie ca se pot baza pe niste venituri sigure, chiar daca acestea sunt mai mici. In ceea ce priveste perioadele de cazare, daca nu suntem legati de un anumit eveniment, este util sa fim flexibili in alegerea datei de check-in, flexibilitatea putandu-se transforma in economii substantiale.

7. Urmareste ofertele last-minute

Internetul ofera posibilitati care acum 10 ani pareau imposibile, acesta fiind si motivele pentru care turismul a crescut atat de mult la nivel mondial in ultimul deceniu. Online este extrem de simplu sa urmaresti in permanenta inclusiv ofertele last-minute pe care hotelierii le fac frecvent pentru a-si umple camerele de turisti. Exista uneori oferte last-minute pentru cazare chiar si la 30-40% din pretul initial de cazare.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]