fbpx
excursii-razvan-pascu

5.0.2Tirolul de Est (Osttirol), aflat intre landurile austriece Salzburg si Karnten, isi incanta vizitatorii cu aerul proaspat de munte si peisajele pitoresti specifice Austriei. In aceasta zona exista 8 statiuni de schi, dintre care cele mai cunoscute sunt Zettersfeld si Hochstein, aflate in Lienz. La 45 de minute de mers cu masina sau cu autobuzul puteti gasi statiuni precum Heiligenblut, Grossglockner sau Ankogel Mallnitz (schipass-ul cumparat din Lienz este valabil si pentru aceste statiuni).

Statiunea Lienz

Lienz este districtul cel mai mare din Tirol, iar statiunea cu acelasi nume este alcatuita din doua regiuni separate, partiile fiind situate pe dealurile din jurul orasului. Zettersfeld, situata la altitudinea de 1670 – 2278 metri, este caracterizata prin partii late, bine intretinute, ferite de avalanse si relativ usoare. Din acest punct de vedere, zona Zettersfeld este recomandata in special familiilor si incepatorilor care se pot bucura in siguranta de cei 30 de km de partii.

In regiunea Hochstein partiile masoara aproximativ 11 km si sunt destinate schiorilor si snowboarderilor avansati, majoritatea fiind marcate ca si grad de dificultate cu negru. Pentru ca persoanele care practica sporturile de iarna sa aiba toate conditiile necesare, partiile sunt dotate cu 2 telescaune, fiecare cabina avand 2 locuri si spatiu special destinat pentru schiuri. Nu trebuie sa va faceti probleme daca vremea nu tine cu voi, partiile sunt dotate cu tunuri de zapada, deci totul ar trebui sa fie in regula.

In statiune va puteti bucura de o gama larga de activitati precum saniusul, patinajul, drumetiile sau plimbarile prin zapada, avand astfel sansa sa va puteti bucura de minunatele peisaje din aceasta parte a Austriei.

Dupa ce ati vizitat castelul Bruck, castelul Liebburg, vechiul oras (localizat in vestul orasului Lienz) sau situl roman Aguntum, nu ramane decat sa va relaxati si sa va retrageti la masa. Si aveti de unde alege. In statiune exista o mare varietate de restaurante, de la cele care ofera specialitati autohtone si pana la bucataria internationala, fiecare turist putand gasi un restaurant pe gustul sau. Cu siguranta tinerii care au venit pentru distractie vor fi incantati de numeroasele baruri de tip apres-ski, cafenelele sau cluburile din statiune, viata de noapte din Lienz fiind destul de activa.

Centrul de schi Hochpustertal

Tirolul de Est se poate lauda cu o zona care ofera o minunata vedere panoramica asupra Dolomitilor, Hochpustertal. Preturile sunt gandite astfel incat sa ii incante pe toti membrii familiei: tinerii cu varsta de pana la 18 ani beneficiaza de tarifele pentru copii, iar pentru cei mici, pana in 6 ani, schi pass-ul este gratuit. Daca acestia nu stiu sa mearga pe schiuri, nu trebuie sa va faceti probleme: exista multe scoli de schi care ofera cursuri pentru fiecare categorie de varsta sau supraveghere pe timpul dupa amiezii.

In Hochpustertal, pasionatii de snowboard sau acrobatii pe schiuri nu sunt uitati. In parcul Yellowsnow-Funpark, pasionatii de freeride au la dispozitie numeroase rute care ii vor incanta. In total, la centrul de schi Hochpustertal, schiorii au la dispozitie 45 km de partii aflate in conditii excelente si care dispun de toate gradele de dificultate.

Oferta de cazare

7 nopti de cazare intr-o cabana clasica de 120 de metri patrati costa incepand de la 490 euro/cabana/zi. Vila dispune de camera de zi, bucatarie cu spatii generoase, terasa sau balcon, TV prin satelit, seif, radio, loc de parcare in garajul subteran. In cadrul acestui pret beneficiati de un program de sport si agrement, precum si de posibilitatea utilizarii zonei de wellness cu o suprafata totala de 3.000 de metri patrati.

Complexul hotelier Gradonna 4* este situat in apropierea partiei de schi si la intrarea in rezervatia naturala Hohe Tauern, la o altitudine de 1.350 m. Toate cele 41 de cabane exclusiviste sunt amenajate cu lemn de molid, suprafete vitrate de mari dimensiuni, iar in interior putem gasi materiale traditionale precum lemnul de pin, marmura sau pielea. Aveti la dispozitie 3-4 dormitoare, semineu, terasa cu vedere spre muntele Grossglockner si spatiu de depozitare pentru echipamentul de schi.

In statiune gasiti o zona schiabila gratuita pentru incepatori, un magazin de articole sportive si de inchiriere schiuri, precum si partii de cursa lunga si trasee pentru sanie.

Oferta este valabila in perioada pana pe 28.03.2015 si mai multe detalii gasiti aici.

Mai multe informatii despre Austria puteti gasi aici.

Tirolul de Est 1 *temp* Tirolul de Est 3 Tirolul de Est 4 5.0.2

1 comentariu

  1. 15.03.2015 la 19:02

    Super tare frate, trebuie sa fac rost de bani si sa ma duc si eu.

    Sa auzim de bine!
    Tine-o tot asa

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]