excursii-razvan-pascu

2009_615_Bernd_Ritschel (1)Chiar daca nu sunt schior, ii pot intelege pe toti romanii care prefera Austria pentru ski: au partii lungi, au bilete de o zi sau de o saptamana pentru toate partiile de ski dintr-o statiune, includ de multe ori ski-pass-ul in pretul cazarii, au preturi bune in cele mai multe statiuni, oferta turistica este extrem de bogata, iar partiile sunt de o calitate exceptionala (si asta chiar daca afara nu ninge).

Despre acest lucru vreau sa va vorbesc in acest articol, mai exact despre regiunea Tirol, o adevarata oaza de relaxare din Austria. Tirolul este situat in vestul Austriei, in vecinatatea landurilor Vorarlberg si Salzburg, fiind popular pentru resorturile sale de schi. Capitala regiunii este Innsbruck, orasul fiind renumit pentru faptul ca a gazduit de doua ori Jocurile Olimpice de Iarna, de doua ori Jocurile Paralimpice de Iarna si Jocurile Olimpice de Iarna pentru tineret. Mai multe detalii despre Innsbruck puteti gasi aici.

In Tirol exista peste 100 de domenii schiabile si in jur de 5.200 de kilometri de partii de toate gradele de dificultate, precum si 30 de snowparcuri pentru freeskieri si boarderi. Toate aceste domenii de schi sunt conectate intre ele prin cele mai moderne telescaune si telecabine.

Daca nu stiti sa schiati nu este nicio problema, in regiunea Tirol exista peste 300 de scoli de schi, iar instructorii vor fi bucurosi sa va invete. Pentru cei care prefera sania, Tirolul ofera peste 250 de partii de sanie numai bune de incercat. Cea mai lunga partie pentru sanie are 11 kilometri si se afla situata la Birgitz, langa Innsbruck.

Dupa o zi extenuanta pe partiile de schi, va puteti petrece seara confortabil la oazele SPA sau puteti lua cina la modernul restaurant Ice Q, situat pe ghetarul Solden, la altitudinea de 3.048 metri.

Cardul AllStarCard

Acest card este valabil pentru Alpii Kitzbuhel si ofera acces pentru 10 partii de schi. Spre exemplu, pretul pentru o zi este de 51 de euro pentru adulti, 39 de euro pentru copiii nascuti intre anii 1996 – 1998 si 25 de euro pentru copiii nascuti intre anii 1999 – 2008. Mai multe detalii despre acest card puteti gasi aici.

Cum ajungem in regiunea Tirol?

Cu avionul: Aeroportul din Munchen este probabil cea mai buna varianta pentru cei care doresc sa plece din Romania catre regiunea Tirol cu avionul. Fiind cel mai mare aeroport din zona Alpilor, acesta ofera legaturi aeriene cu peste 223 de destinatii din 62 de tari. Din Romania exista saptamanal 88 de zboruri care leaga aeroportul Munchen de Bucuresti, Sibiu, Cluj si Timisoara. De aici, catre regiunea Tirol puteti lua trenul, cele doua orase fiind conectate prin mai multe trenuri care circula in fiecare zi, distanta fiind de aproximativ 160 de km. Ar mai fi varianta de zbor pana la Viena si de aici trenul cam 2-3 ore, ori sa schimbati avionul la Viena si sa zburati la Salzburg sau direct in Innsbruck.

Cu masina: Turistii romani din vestul tarii pot opta pentru o deplasare pana la Tirol cu autoturismul personal. Din Timisoara pana in capitala regiunii, Innsbruck, sunt fix 1.000 de kilometri pe care ii puteti parcurge in 10 – 12 ore.

Mai multe detalii despre Austria puteti afla pe site-ul Austria.info

Familien Shooting Winter 2009_615_Bernd_Ritschel (1) 2012_033_Josef_Mallaun klein TOTM_Concert_Idalp_(c) TVB Paznaun Ischgl

1 comentariu

  1. 23.02.2015 la 12:20

    Iarna aceasta am optat pentru Tirol. Am fost foarte incantati. In primul rand, nu ai cum sa te plictisesti, sunt multe partii de o calitate foarte buna. Chiar si preturile au fost rezonabile. Cu siguranta o sa revenim!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]