excursii-razvan-pascu

Zillertal 4Regiunea Zillertal este una dintre cele mai cautate zone din Austria pe timpul iernii, aceasta perioada fiind un adevarat paradis pentru cei care prefera sporturile in aer liber, pe partie, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Zillertal este cea mai mare regiune de schi si snowboard din valea tiroliana Ziller, domeniul schiabil fiind impartit in mai multe regiuni, aici existand si un ghetar, Hintertux, unde poti practica sporturile de iarna tot timpul anului.

Incepand cu anul 2004, regiunile schiabile Hochfugen si Hochzillertal au fost alipite, formand astfel una dintre cele mai mari zone schiabile din Tirol. Datorita partiilor de diferite grade de dificultate si excelente din punct de vedere al zapezii, posibilitatiilor de acces rapid catre acestea si a unei cuprinzatoare oferte de servicii, cursuri pentru incepatori si evenimente, zona Hochfugen-Hochzillertal a reusit sa evolueze, ajungand una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa.

Domeniul schiabil este situat la altitudini intre 1.500 si 2.500 de metri, partiile fiind dotate cu tunuri de zapada care asigura conditii ideale pana primavara tarziu. In plus, in zona Hochzillertal turistii se pot bucura de noul telescaun de 8 locuri cu ajutorul caruia timpii de asteptare sunt practic eliminati. Telescaunul este incalzit si dispune de aparatoare impotriva vremii rele. O alta zona schiabila, Spieljoch, este accesibila din Fugen si este destinata in special familiilor cu copii si celor care sunt incepatori. Aici puteti schia pe una dintre cele mai lungi partii din zona, 7 km.

Zillertal Arena nu are nevoie de nicio prezentare. O zona cu adevarat superba care se intinde intre landul Tirol si Salzburg, avand una dintre cele mai vaste regiuni de schi. 139 km de partii pentru toate categoriile, conexiuni foarte bune, restaurante si zone de distractie impresionante. 51 de instalatii de urcare asigura confortul necesar pentru a ajunge sus pe munte intr-un timp cat mai scurt. Pe langa schiat, turistii pot incerca zborul cu parapanta, patinajul, curlingul, drumetiile prin zapada cu rachete de zapada, tururile cu schiurile sub indrumarea unui ghid experimentat sau saniusul. La Arena Coaster puteti incerca primul rollercoaster alpin din valea Zillertal. Aici, pe parcursul celor 1.450 de metri, veti experimenta valuri, curbe stranse si sarituri, doua bucle de 360 si 540 de grade garantand distractia, actiunea si viteza. Un bilet pentru cursa care dureaza aproximativ 6-7 minute si care are o diferenta de altitudine de 140 de metri costa 4,8 euro pentru adulti, copiii nascuti dupa anul 2000 platind 2,9 euro.

Asa cum v-am spus, Hintertux este ghetarul din Austria pe care se poate schia pe toata perioada anului. Ce poate fi mai frumos decat sa ai sansa sa experimentezi schiatul la soare vara, in tricou? Intre cotele 1.500 si 3.250 de metri deasupra nivelului marii va puteti bucura de peste 86 de km de partii cu toate gradele de dificultate, 16 km avansati, 47 km intermediar si 23 km pentru incepatori. Una dintre cele mai apreciate partii este cea de 12 km care porneste din apropierea varfului si se termina la baza ghetarului. Este bine de stiut ca familiile cu copii gasesc aici cam tot ce isi pot dori: o scoala de schi, o partie de practica pentru slalom, un snowpark, chiar si o terasa panoramica de unde puteti privi minunatul peisaj.

Mai multe informatii despre regiunea Zillertal puteti gasi aici.

Alte activitati in zona Zillertal

– Complexul termal din localitatea Fugen dispune de cel mai lung si mai spectaculos tobogan de apa din vestul Austriei (Black Hole – 133 m), distractia fiind garantata atat pentru copii, cat si pentru adulti. Va puteti bucura de bazinul care dispune de instalatii de masaj, de piscina cu valuri sau de piscina incalzita din aer liber. La barul panoramic puteti servi o bautura racoritoare sau o gustare intre doua sedinte de sauna, peisajul fiind unul cu adevarat mirific. Complexul acvatic este deschis zilnic intre orele 10:00 – 22:00.

– Saniusul face parte obligatoriu din programul activitatilor in Tirol, cea mai lunga partie din valea Zillertal, de 7 km, aflandu-se pe muntele Hainzenberg.

Oferta speciala de cazare pentru regiunea Zillertal

Pentru o sedere de 7 nopti preturile pornesc de la 446 euro/persoana. In tarif este inclus abonamentul de schi Superskipass care va ofera accesul timp de 6 zile la 489 de km de partii, 1 intrare de 2 ore la complexul termal Erlebnistherme Zillertal Fugen si transport in comun gratuit. Oferta este valabila in perioada 10.01 – 31.01.2015. Detalii despre rezervari gasiti aici.

Mai multe informatii despre Austria puteti gasi aici.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!