fbpx
excursii-razvan-pascu

skyteam round the worldCea mai lunga vacanta pe care am avut-o pana acum a fost in iarna lui 2010–2011, cand am plecat in Argentina si Chile, timp de aproape o luna de zile. Este dificil sa iti imaginezi, inainte de o astfel de vacanta, cat de obositor si complicat este sa rezisti pe drum timp de aproape 30 de zile intense, de fiecare data cu acelasi entuziasm, in fiecare zi in alt loc, pentru ca te gandesti ca nu vei mai ajunge prea curand pe-acolo, asa ca mereu vrei mai mult.

Da, pe cat a fost de dificil, pe atat a fost de interesant. Am descoperit pe indelete doua tari superbe, oameni frumosi si peisaje atat de variate ca aveam impresia ca eram in alta tara o data la cateva zile.

Visul meu este sa fac un proiect in care sa calatoresc in jurul lumii, dar stiu ca stilul de viata si joburile pe care le am nu imi permit sa fac asta prea curand. Insa am incercat sa imi imaginez cum ar fi macar o luna in jurul lumii.

A fost o propunere primita de la Skyteam, alianta aeriana din care fac parte si companiile aeriene TAROM, AIR FRANCE si KLM. Ei mi-au propus sa “visez” la un traseu in jurul lumii, folosind aplicatia “Round the World” by Skyteam, pe care oricine o poate accesa.

Pentru acei calatori care doresc sa faca un traseu mai mare prin lume si sa atinga mai multe destinatii, exista biletele “Round the World”, prin care va puteti organiza un traseu in jurul lumii, pe mai multe continente.

Totul incepe pe website-ul Skyteam, urmand apoi sa construiti pas-cu-pas zborurile si destinatiile pe care le doriti.

Eu am optat pentru varianta in care introduc singur destinatiile si calculatorul compune automat traseul. O alta varianta ar fi ca voi sa alegeti orasele si tot voi sa alegeti si traseul de zbor, insa pe aceasta varianta exista riscuri mai mari sa incalcati regulile acestui bilet. Cateva dintre regulile de care trebuie sa tineti cont in alegerea traseului:

Poti avea pana la 15 opriri (16 segmente in total), iar aeroportul de plecare trebuie sa fie si cel de intoarcere (spre exemplu, daca pleci din Bucuresti te vei intoarce tot din Bucuresti)

Poti petrece intre 10 zile si un an de zile in aventura in jurul lumii

Poti traversa doar o data Atlanticul si Pacificul

Poti zbura fie doar spre Est, fie doar spre Vest

Trebuie sa includa obligatoriu o oprire in fiecare zona dintre urmatoarele: America si Caraibe, Asia, Africa si Europa

Informatii suplimentare sunt disponibile pe ghidul online de pe website-ul Skyteam.

Traseul ales de mine este urmatorul:

Plecare Bucuresti – Amsterdam – Seoul, astfel ca prima oprire majora este Coreea de Sud. Dupa o saptamana (sau mai bine) de explorat Coreea de Sud, pornesc spre Tokyo, Japonia, un oras si o tara pe care imi doresc de mult sa le vizitez. Desi initial am estimat la o saptamana sederea mea aici, cred ca nu ar fi rau daca as extinde chiar la doua saptamani. Japonia este o tara pe care imi doresc sa o explorez pe indelete, in special datorita oamenilor, tehnologiei, traditiilor, istoriei si peisajelor. Japonia ma fascineaza. Mai departe, din Japonia ma indrept spre Los Angeles si dupa un respiro in America de Nord prin San Francisco sau Las Vegas, ma indrept mai departe spre Johannesburg, Africa de Sud. Apoi din nou la Amsterdam sau Paris si apoi acasa. Desigur, eu am ales doar destinatii in care inca nu am ajuns, iar traseul de mai sus poate fi imbunatatit sau completat.

Itinerariul meu este detaliat in print screen-ul de mai jos. Aplicatia “Round the World” de la Skyteam iti ofera posibilitatea sa iti salvezi itinerariul si sa revii asupra lui ulterior.

Pretul total pentru traseul de mai sus este de 4240 euro, cu toate taxele incluse. Insa daca aveti timp va puteti juca cu aplicatia Skyteam pentru a descoperi preturi mai bune sau combinatii mai interesante de calatorie.

Au mai scris pe acest subiect si Mihai sau Cezar, iar detaliile oferite de ei merita studiate.

bilet round the world skyteam

2 comentarii

  1. 21.12.2014 la 17:53

    E ceva sa faci un traseu de o luna de zile in felul acesta. Pentru 2015 mi-am propus un concediu de o vara, incep din luna iulie si termin in septembrie ca tot nu am facut de mult timp un concediu bazat.

  2. 16.03.2015 la 17:07

    Pana acum cel mai lung concediu a fost de 10 zile. 10 zile cu cortul in Apuseni. In fiecare zi faceam cate un traseu de cel putin 6 ore. Am avut chiar si traseu de 12 ore prin munti, prin pesteri cu catarat pe lanturi si urcat pe varf. A doua zi a fost de odihna! Sa aveti concedii minunate!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]