Inspirat de experienta primei saptamani de vacanta prin America, vreau sa va povestesc despre strategia mea de drum atunci cand nu plec cu o vacanta 100% organizata din timp.
Recunosc ca este mult mai simplu sa calatoresc cu vacanta gata organizata si cu fiecare pas programat, fie printr-o agentie de turism, fie macar cu cazarile rezervate in avans online, inainte de plecare. Asa am procedat in ultimele circuite din Asia si Peru si am reusit sa comasez in doua saptamani cele mai importante obiective turistice pe care mi le-am propus. Nu am ratat nimic si totul a functionat ca un mecanism bine pregatit, deci rolul agentiei de turism este clar unul extrem de important si util. In calatoriile din ultimul an, pentru Peru am folosit serviciile unei agentii de turism din Lima pe care am contactat-o in avans, iar pentru Singapore, Bali, Brunei si Kuala Lumpur am folosit o agentie de turism din Romania.
Am avut insa si vacante, ca si cea de acum din SUA si Canada, in care am avut doar noptile de hotel din primul oras rezervate, urmand ca apoi sa stabilim traseul, cazarile si activitatile pe parcursul calatoriei, in functie de ceea ce ne place mai mult. Bineinteles ca plec cu un check-list de acasa cu lucrurile pe care vreau sa le vad, insa nu rezerv nimic in avans. Asa am procedat si in calatoria de 3 saptamani in Argentina, dar si in cea de anul acesta din Iordania. In general, atunci cand faci tururi extinse, cu masini inchiriate sau daca ai de facut drumuri foarte lungi cu autobuzul (in Argentina am mers si 30 de ore cu autobuzul), este preferabil sa nu te hazardezi cu mai multe rezervari, pentru ca e posibil sa vrei sa iti modifici traseul sau pentru ca pot sa apara tot felul de situatii neprevazute care sa te faca sa iti schimbi ruta.
In vacanta prin SUA sunt deja la a doua rezervare facuta online pentru cazare. Prima situatie a fost la cazarea in Chicago, unde, fiind o mare conferinta in oras, toate hotelurile erau foarte scumpe, peste 300 euro pe noapte. Cautand pe internet, am gasit cateva variante bune ca pret in suburbiile orasului. Pentru ca intr-o vacanta de 3 saptamani pretul cazarii este o componenta foarte importanta, am cautat pentru fiecare hotel pretul cel mai bun.
La Chicago ne-am cazat intr-un resort de golf din suburbia Oak Brook, intr-o camera foarte spatioasa, pentru care am platit aproximativ 120 dolari pe noapte, cu parcarea inclusa, dar fara micul dejun inclus. Camera noastra avea vederea spre terenul de golf, cu un spatiu verde imens si o piscina exterioara. Hotelul era perfect daca vroiai sa te odihnesti, sa te relaxezi si daca vroiai sa stai departe de agitatia orasului.
Dupa doua nopti petrecute aici, am cautat cazarea pentru urmatoarele doua nopti, in statul Ohio, in regiunea populata de Amish. De data aceasta am ales Berlin Grande Hotel, un hotel situat in inima tinutului Amish. Ne-am dorit sa ne cazam intr-un loc mai traditional, insa aveam nevoie de acces wifi, de parcare pazita si sa fie aproape de zona traditionala Amish. Am platit pentru acest hotel 245 dolari pentru doua nopti.
Ambele rezervari le-am facut folosind aplicatia de telefon Hotels Combined, pe care am descarcat-o de curand. Aplicatia este extrem de utila pentru ca integreaza gratuit cautarile pe mai multe site-uri de rezervari de hoteluri si scuteste timpul pe care l-as pierde cautand individual, pe site-uri de genul Booking, Venere sau Hotels.com.
salut deci ai primit viza de canada
puteai trece si fara viza prein anumite puncte de frontiera
mihai
Foarte utila aplicatia, dar ar trebui sa faci un articol si despre costurile operatorilor de internet 3G – 4G in roaming.
E o idee bună, dar totuși, eu aș prefera să știu dinainte unde mă voi caza. 🙂 Poate că sunt mai neexperimentat în ale călătoriei, e adevărat, dar aș avea emoții că nu voi găsi. 🙂