fbpx
excursii-razvan-pascu

Prin definitie, statele nord-americane nu prea sunt inca prietenele turistilor romani, cel putin pana va fi simplificat sau eliminat sistemul de acordare a vizelor.

Atat SUA, cat si Canada, solicita viza romanilor care doresc sa le treaca pragul, iar procesul de viza este complex, costisitor si lung. Cu toate acestea, cu rabdare si un dosar de acte care dovedesc ca nu intentionati sa ramaneti peste granite mai mult decat trebuie, nu ar trebui sa aveti probleme in obtinerea niciuneia dintre vize.

Despre cum puteti obtine viza pentru SUA am detaliat intr-un articol separat, aici.

In ceea ce priveste Canada, povestea este un pic diferita, asa ca aveti mai jos, pas-cu-pas, ce inseamna obtinerea vizei de turist in Canada. Eu am depus actele acum o saptamana, nu am primit inca niciun raspuns, dar sper sa nu am probleme cu obtinerea vizei.

Varianta 1: Aplicarea online pentru viza Canada

Aici aveti toti pasii care trebuie urmati. Trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie de documentele scanate, atat cele de calatorie (bilet de avion, cazare), cat si cele de identitate personala (pasaportul) si pozele.

Procesul de aplicatie online seamana cumva cu aplicatia online pre-interviu pe care cei care au aplicat pentru viza SUA o cunosc deja.

Eu nu am reusit sa finalizez aplicatia online pentru ca la incarcarea formularelor de viza primeam o eroare, asa ca am ramas la sistemul clasic, “pe hartie”.

Varianta 2: Aplicarea clasica pentru viza Canada

In primul rand trebuie sa stiti ca viza de Canada NU se obtine la ambasada, ci la un centru de aplicare pentru viza (VAC – visa application center), care se numeste VFS Global. Solutionarea dosarului de viza pentru Romania dureaza, in medie, 10-15 zile lucratoare.

ATENTIE: diverse persoane mi-au semnalat pe Facebook faptul ca la aplicatia online poate dura si mai mult de atat.

Inainte de a va programa un drum la VFS Global, trebuie sa va puneti la punct dosarul de viza:

1.  Aici gasiti toata lista de documente si formulare pe care sa le completati.

2.  Cel mai util va este documentul “checklist”, care va detaliaza exact ce formulare si documente aveti nevoie.

3.  Atentie: pe langa toate formularele descarcate de pe site-ul lor, ar fi foarte bine sa le duceti cat mai multe informatii cu privire la calatorie: invitatia, la cine mergeti, cu ce ocazie, daca aveti proprietati in Romania, etc. Eu nu le-am dus (pentru ca nu scria pe site) si m-au pus sa semnez ca imi asum faptul ca am un dosar de viza incomplet. Am plecat putin suparat de acolo, insa sper ca cei care se vor ocupa de viza sa se uite in pasaportul meu ca sa vada cat am calatorit si ca nu reprezint un pericol de a ramane in niciuna dintre tarile vizitate.

4.  2 Fotografii in format minim 35mm x 45mm.

5. Copie dupa biletul de avion, cazare, orice document care arata ca aveti calatoria organizata.

6. Chitanta platii de 70 euro la Banca Transilvania (mergeti la orice sucursala Banca Transilvania cu cartea de identitate si achitati la casierie 70 euro + 2 euro comision). Chitanta o puneti la dosarul de viza.

7. Situatia financiara de la banca, prin care sa demonstrati ca aveti fonduri suficiente pentru aceasta calatorie.

8. Pasaportul in original (eu am adaugat si pasaportul vechi, in care aveam viza SUA).

Dupa ce ati pregatit toate actele, mergeti la VFS Global din Bucuresti (centrul de aplicare pentru vize) si depuneti intreg dosarul.

Programul lor de functionare este de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 16:00, iar sediul lor este pe strada Thomas Massaryk, nr 17 (zona Universitate-Batistei).

Ei vor analiza dosarul si va vor pune sa mai platiti o taxa de aproximativ 130 de lei de persoana pentru procesarea dosarului. Va vor spune daca aveti dosarul solid sau daca va lipseste ceva.

Pentru orice eventualitate, ar fi bine sa mergeti si cu formularul acesta printat si completat, prin care le dati dreptul sa va opereze viza.

Succes!

207 comentarii

  1. Monica Richard
    30.06.2014 la 19:23

    Este complet incorrect sa afirmi ca viza se obtine de la un oficiu in afara ambasadei.Da, este adevarat ca dosarul trece acum prin acel oficiu, dar viza este obtinuta de la Ambasada Canadiana. Apropo, oficiul Acela VAC iti depune dosarrul si ambasada inca iti mai poate cere acete. Oficiul Acela nici nu-l mai inereseaza din momentul in care au depus dosarul. Chiar nu-I intereaseaza daca mai traiesti, daca ai primit viza sau nu.
    Da, este foarte adevarat, se obtine viza foarte greu pentru ca, odata venit aici , si vezi de fapt cum ar trebui sa arate o viata decenta, iti vin alte idei. Dar cel mai elegent este sa depui actele de emigrare si sa vii cu toate drepturile

  2. Razvan Pascu
    (author)
    30.06.2014 la 19:30

    @ Monica: articolul este despre viza de turist, nu despre acte de emigrare.

  3. Karly
    01.07.2014 la 10:51

    Razvan,

    Foarte utile informatiile de mai sus, multumim.

    De curand am aplicat si eu a doua oara pentru viza de turist in Canada. Procedura urmata a fost in linii mari similara cu cea descrisa de tine mai sus, cu cateva exceptii. Ma gandesc sa le impartasim cu alti doritori, poate ii ajuta.

    Eu am depus plicul cu toate actele necesare prin curier (cu confirmare de primire) la adresa celor de la Centrul de pe strada Masaryk. A functionat si aceasta varianta, insa cei de acolo prefera sa mergi personal sa depui actele.

    Pentru ridicare pasaport de la Centru exista posibilitatea sa mergi personal la sediul din Masaryk sau sa iti trimita ei prin Posta / Curier (cu costuri suplimentare).

    Ref. plata acelei taxe suplimentare de 130 ron pentru procesarea datelor – mie mi-au spus cei de la centru / prin telefon ca pot plati direct la Banca Transilvania. La banca, totusi, nimeni nu stia de aceasta noua suma (desi e in vigoare din 2013) si a fost mai dificil pana am facut plata, dar am reusit. Astfel, rezolvam doua plati in acelasi drum la banca.

    Ref. acte suplimentare necesare, la fel ca tine, nu am mai depus ce era optional in acel checklist, insa in cateva zile m-au sunat si mi-au spus sa completez dosarul, ca altfel risca sa fie considerat incomplet. Am trimis rapid prin curier informatiile aditionale si a fost OK.

    O zi frumoasa si distractie placuta in Canada 🙂

  4. Razvan Pascu
    (author)
    01.07.2014 la 11:31

    @ Karly: multumesc pentru completari.

  5. Ada
    01.07.2014 la 15:57

    De precizat ca taxa se plateste in Euro and Euro only.
    Chiar daca suntem in Romania si platim in beneficiul Canadei – nici RON si nici Dollari canadieni nu sunt acceptati la plata.
    No comment 🙂

  6. Ionut
    04.07.2014 la 01:23

    Se poate aplica si online, fara a vizita centrul si a plati comisioane. Dupa aprobare, se pot trimite pasapoartele prin curier direct catre ambasada, pentru aplicarea fizica a vizei.

  7. Cris
    06.08.2014 la 15:18

    Buna

    Sunt o „respinsa recent” si vreau sa iti semnalez cateva „corectii” legate de incercarea de a obtine viza.
    1. Cei de la firma nu iti spun nimic despre ce ar mai trebui sa faci sau ce te-ar putea ajuta sa ai in plus la dosar.
    2. Cand ai depuse la dosar biletele de avion dus-intors (si in refuzul de viza ti se spune ca ofiterul respectiv nu e convins ca ai bani ca sa te intorci), extrase cu 10.000 euro in cont (si ti se spune ca nu sunt suficienti bani pentru 2 saptamani in Canada), acte de proprietate, parinti, copii, frati surori care raman in tara (si ti se spune ca nu raman suficiente rude in tara ca sa te intorci), acte ca esti militar (si ti se spune ca nu este sigur ca ai de ce sa te intorci, in conditiile in care un militar risca puscaria pt dezertare cf. Codului Penal) atunci ce poti sa mai crezi sau ce poti sa mai faci?
    Daca ai un raspuns, astept
    O zi buna

  8. irina
    28.08.2014 la 16:34

    buna ziua,

    As dori sa aplic pt viza de turist dar ce se intampla cu biletul de avion achitat in caz ca voi fi respinsa pt viza ? exista sansa de full refund ? sau este la risc ? nu am gasit un raspuns , daca stii mi-ar fi de mare ajutor 🙂

    multumesc

    zi frumoasa!

  9. edducol
    10.09.2014 la 20:41

    Buna seara,
    A reusit cineva sa aplice online? Eu nu am reusit sub nici o forma sa fac plata online cu cardul, primind invariabil acelasi mesaj „Transaction not approved 200”. Banca emitenta a cardului a precizat ca a refuzat tranzactia deoarece aceasta este una de tip „Verificare” prin care comerciantul (procesatorul de plati) incearca sa verifice anumite date despre mine (adresa, telefon, sold, etc). Solutia oferita a fost sa vorbesc cu comerciantul !!! sa transmita o tranzactie simpla de vanzare (Goods&Services sau QuasiCash). Exista totusi o varianta sa platesc online sau ma resemnez si contribui la bunastarea VFS?
    Multumesc

  10. Cris
    16.09.2014 la 10:26

    Irina, depinde doar de compania cu care zbori daca iti restituie banii pe bilete. Este un risc asumat!

  11. Ruxi
    26.09.2014 la 13:49

    Buna Ziua.
    Imi poate spune cineva cu cat timp inaintea calatoriei trebuie facuta aplicatia pt viza? Pot sa aplic pt viza de ex cu un an inainte?Va multumesc!

  12. anisoara
    10.10.2014 la 15:47

    Bună! Doresc sa aplic pentru viza turistica canada și as dori sa știu dacă preluarea amprentelor este necesara. Deasemene as mai dori sa știu care este suma minima pe care ar trebui sa o am în cont în momentul in care aplic pentru viza.

  13. Canadian for 25 years
    08.12.2014 la 10:09

    Recomandari utile aplicantilor visa turist, echivalentul Temporary Resident Visa:
    – includeti adeverenta de angajare care arată ocupatia si ca sinteti angajat
    – includeti o invitatie (in engleză ) de la cei din Canada care își asuma responsabilitatea de a va intretine oferind cazare, călătorii, hrana, si orice alte cheltuieli legate de vizita voastră. Aceasta invitatie poate fi simplu scrisă si semnată. Unii prefera sa legalizeze la notar. Alături de aceasta invitatie sa atașeze o adeverinta de munca cu ocupatiA si salariul, si eventual dacă are proprietate o casa sa va trimită o copie de Property Assesment care sa o atasati la dosar, (toate acestea dovedind ca cetateanul canadian are posibilitatea de a întreține turistul, si nu este o persoana pe ajutor social).
    – dacă arati conturi de banca si acte de proprietate din Rom. cu atit mai bine.
    – include o Asigurare medicală dacă o faci in Rom., dacă nu, cel care te invita sa declare in invitatie ca el îți va face asigurarea in Canada.
    Eu cunosc mulți care mai intii au obținut VISA si după aceea au cumpărat biletele de avion.
    Dacă biletele se cumpara cu Travel Insurance, se pot returna, dar costa ceva mai mult.
    – de exemplu o viza de 6 luni permite intrarea oricind in cursul celor 6 luni, deci e foarte flexibil sa poți găsi bilete de avion după ce ai luat VISA.
    – nu cred ca se poate cere VISA cu un an înainte dar cu 6 luni înainte e posibil.
    – cine a avut o condamnare e mai complicat, trebuie întrebat direct la Ambasada care e procedura.
    Dacă atasati la dosar toate aceste documente nu exista motiv de refuz al vizei turistice. Chiar nu cunosc pe cineva refuzat in 25 de ani
    Interviul e important. Mulți sint intrebati dacă vor sa muncească sau sa ramina in Can. si raspunsul fiind nu, trebuie sa explici de ce nu.
    Nu este nimic greu ci trebuie sa aveți răbdare sa puneti dosarul in ordine, sa stai calm si politicos in fata canadienilor dacă ești chemat la interviu, fii decent, relaxat si nu uita sa zimbesti :).
    Noroc si vacanța plăcută in Canada

  14. Canadian for 25 years
    08.12.2014 la 10:25

    Pentru Anisoara
    Nu am auzit pe nimeni sa faca amprente ( deci Police Clearance / Cazier) pentru visa de turist. Aceasta se cere la emigrare permanenta.
    Citi bani sa ai in cont? Depinde de durata care intentionezi sa stai in Canada. Canada e o tara scumpă comparând cu USA.
    Dacă cel care te invita in Canada declara in invitatie ca suporta toate cheltuielile de cazare, mâncare, distractii, cadouri, transport si alte cheltuieli neprevăzute, nu ai nevoie de suma mare in cont.
    Totuși e bine sa fie ceva sa nu li se para ca ești o persoana nevoiasa.
    Am făcut invitatii si fiindcă am declarat ca asum toate cheltuielile in Canada, invitații mei nu au arătat niciodată un extract de cont.

  15. Nedelcu
    14.01.2015 la 17:09

    Suntem o familie de sportivi ne ocupam cu dansul sportiv. Vrem sa mergemin Canada sa vedem cum evolueaza acolo dansul sportiv,un fel de schimb de experienta. Ne puteti spune ce fel de viza sa cerem si care sunt actele necesare? MULTUMIM.

  16. Tamara
    28.01.2015 la 13:29

    Invitatia trebuie depusa in original? Imi poate fi transmisa pe e-mail?

  17. vlad
    02.02.2015 la 20:18

    Vineri 30.01.15 am trimis actele,azi luni 02.02.15 am observat pe aplicatia vfs ca mi-au trimis pasaportul catre Ambasada Canadei.REVOLTATOR este faptul ca pt.a traduce un act din romana in engleza trebuie intai legalizat/autentificat de notar,sint in situatia in care:ACTE EMISE DE NOTARI TREBUIE LEGALIZATE/AUTENTIFICATE DE NOTARI.HOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!.Am platit pt.niste extrase cont:3 conturi pe trei luni,acte de mostenire,cumparare vinzare 270 USD in conditiile in care biletul avion Toronto-Belgravistan tur retur 800USD.Nu ma leg de traducator,ce fac mafiotii astia de notari este SCANDALOS/REVOLTATOR/ORIBIL……Acum 11-12 ani cind a plecat fratele meu se legaliza/autentifica doar traducerea translatorului adica 1 pagina pe toata traducerea acu au reusi sa treaca o lege asfel incit sa-si ia spaga 40 ron la fiecare pagina.Pungasi ,tilhari la drumu mare

  18. 03.02.2015 la 16:25

    Salutare dragi Romani,

    Pentru cei care vor sa isi faca VISA temporara pentru Canada, va trebuie un scaner, documentele care va trebuiesc o sa le aflati intr-un chestionar online.
    1) evitati avocatii si intermediarii (vezi vfs), va iau banii gejaba
    2) va faceti un cont pt dvs si insotitorii dvs, la adresa

    http://www.cic.gc.ca/english/e-services/mycic.asp#login
    sau
    http://www.cic.gc.ca/francais/services-e/moncic.asp

    va faceti cheia asta „CGkey” sau „CléGC”

    3) faceti formularul online ca sa va spuie ce documente va trebuie
    4) toate documentele, le scanati in parametrii care sunt scrisi acolo, rezolutie scaner 150dpi ii ok, pentru mai multe foi le faceti PDF, ca sa le editati gratuit eu am folosit https://www.cutepdf-editor.com/edit.asp
    5) la poza de pentru visa ii trebuie rezolutie 600dpi (verificati/editati cu http://www.irfanview.com/ si paint-ul din windows, sau orice al software)
    6) cu cardul de credit (VISA, MASTERCARD, AMERICANEXPRESS) se plateste 100CAD/aplicand
    7) pe email-ul care l-ati dat la crearea contului o sa primiti confirmare de depunere
    8) daca totul este ok in cate va zile o sa primiti o confirmare cu o foie cu cod de bare asta reprezinta confirmarea de trimitere a pasaportului, invitatie, pt a pune visa pe el, fizic
    9) mergeti la un curier, si trimiteti la amasabada din Bucuresti daca nu Viena plicul cu pasaportul + invitatia asta, nu uitati ca trebuie pus un plic preplatit de la curierul dvs prin care ambasada canadei va va trimite actele acasa.
    10) cu rabdare si perseverenta mergeti inainte

    11) pentru traducere va puteti folosi de GOOGLE, daca nu mergeti la Vaghelie, nu mai platiti notarii, actele notariale din romania nu au valoare in canada

    No’numa’ghine!

  19. Oana
    04.02.2015 la 13:08

    Buna Vlad, Ti-ai ridicat cumva pasaportul? Ai primit Viza? Am primit si eu un raspuns ca mi-au trimis pasaportul la Centrul de Viza si il pot ridica. Am aplicat tot pe 30.01.2015 si mi se pare prea repede procesura, ca sa obtin viza:(…A mai primit cineva viza atat de repede?

  20. dan
    05.02.2015 la 10:53

    Ai primit viza, oana?
    Am aplicat pe 29.01 si am primit raspuns pe 04.02 ca mi-au trimis pasaportul la centrul de viza. Astept sa imi vina prin curier.
    Si mie mi se pare prea repede procedura.

  21. Ion
    07.02.2015 la 05:48

    Politica acestui CVAC este o escrocherie. Evidenta sare in ochi cand un anume Razvan, sigur omul lor, spune cu majuscule cum ca de acum dosarele Nu se mai trimit la sediul Ambasadei Canadei ci doar la centrul CVAC. Mizerie tipic damboviteana. A trebuit sa ma informeze un oficial al consulatului Romaniei din Montreal ca avem de-a face cu niste pirati. Asadar , atentie, trimiteti ca si pana acum dosarele la Ambasada si nu va lasati pacaliti (ca mine) de acesti bisnitari.

  22. Oana
    07.02.2015 la 11:03

    Buna Dan, am obtinut viza foarte repede. Vineri pe 30 am aplicat iar miercuri am fost sa-mi ridic pasaportul. Din punctul meu de vedere nu a fost deloc greu acest proces, dar ce-i drept aveam si Viza pe SUA, fapt ce a contat, cred…Bafta tuturor si mare atentie la dosar!

  23. elena
    13.02.2015 la 12:43

    Buna! Cu cat timp inainte de excursia programată se depune dosarul pentru obtinerea vizei turistice la Ambasada Canadei? Eu vreau sa plec in august, este prea devreme daca cer viza acum? Iar in adeverinta de salariat trebuie mentionat si salariul sau doar calitatea de angajat? Multumesc!

  24. Oana
    13.02.2015 la 14:28

    Buna Elena. Spre exemplu eu am depus dosarul la final de ianuarie pentru iunie. Din punctul meu de vedere poti depune dosarul de pe acum. In privinta adeverintei, de preferat este sa fie cat mai complexa, in care sa fie mentionat si salariul. Pe langa adeverinta, eu am atasat si contractul de munca, un extras de cont, cerere de concediu, CV, scrisoare de intentie etc. Eu am avut in extrasul de cont fix salariul pe o luna de zile si nu mi-a refuzat nimeni viza pe motiv ca nu am bani suficienti. Spre deosebire de SUA, unde iti cer sau nu la interviu anumite documente aici ai avantajul sa trimiti absolut tot ce vrei tu. Tin minte ca doamna de la CVAC m-a intrebat daca vreau sa depun chiar toate actele intrucat nu este nevoie si de CV sau alte nebunii iar eu am insistat sa le depun.
    Asa ca pregateste dosarul, fii optimista si fugi la viza 🙂

  25. ionut
    18.02.2015 la 18:02

    buna
    am inteles ca nu se mai poate trimite dosarul pentru viza prin Dhl.cu se procedeaza acum?stie cineva sa imi raspunda?

  26. ionut
    18.02.2015 la 18:04

    Lucreaza ambasada cu posta romana?Sau cum se procedeaza?pana acum 2 ani era simplu,mergeeai la un centru DHL si trimiteai toate actele si ei veneau cu pasapaortul cu viza acasa
    Acum nu stiu cum se procedeaza?

  27. Andrei
    28.02.2015 la 13:05

    Eu am trimis actele la ambasada,este a 3a viza multipla pe care o cer si prima data cand imi dau actele inapoi si ma trimit la vfs astia.Asa ca nu merge prin posta,sau s-au gandit ei ca n-are strica sa mai dau 130 lei unei companii care sa plimbe niste hartii…

  28. alina
    01.03.2015 la 20:39

    poate sa maajute cineva si sa-mi trimita formularul 5257?nu reusesc nici cum sa il descarc…

  29. dan
    01.03.2015 la 20:55

    Pleaca cineva in perioada urmatoare in Canada ?

  30. carmen
    06.03.2015 la 11:59

    Sa inteleg ca actele se traduc si se legalizeaza in Engleza?
    Dana, ai depus tot prin vfs?

  31. carmen
    06.03.2015 la 12:00

    @ oana, scuze.

  32. Gloria
    08.03.2015 la 19:21

    Intentionez sa plec in Canada la prietenul meu. In principiu, doresc sa aplic pentru viza de turist deoarece sunt la facultate in anul 2 si pentru inceput vreau sa merg acolo doar sa vad daca ma pot adapta sa vin sa-mi termin facultatea si apoi ma voi hotar. Sunt o fire optimista si increzatoare ca am sa reusesc dar inevitabil am aflat de cateva cazuri pentru care viza a fost un esec si au reusit sa o obtina doar prin casatorie…
    Specific ca am o propietate pe numele meu si o facultate in curs…familia
    Va rog sa-mi spune-ti considerati ca trebuie sa incerc, am vreo sansa?

  33. Oana
    10.03.2015 la 09:30

    Carmen, nu trebuie sa traduci nici un act. In prima faza te duci la Vfs si depui dosarul iar daca ei au nevoie de alte documente te anunta pe mail. Nu va mai luati dupa cei care au depus acum nu stiu cat timp actele pentru viza. S-au schimbat multe lucruri de atunci, procedura este mult mai usoara acum.

  34. Roxy
    11.03.2015 la 01:29

    Am primit azi raspunsul de mai jos si nu stiu daca acest lucru e pozitiv su nu

    „Pasaportul dv., procesat a fost trimis de la Biroul de Vize Canada din Bucuresti la Centrul de primire a cererilor de viza, la 10/03/2015. Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati numarul de telefon al linei helpline sau vizitati site-ul Centrului de primire a cererilor de vize Canada.”

  35. Roxy
    11.03.2015 la 17:45

    Am primit viza. Dar documentele raman la Ambasada? Stie cineva? Traducerile legalizate, Invitatia, Letter of Authorization? Trebuie sa mentionez ca cererea de viza e ptr. nepotica mea minora si avea nevoie de anumite acte la iesirea din tara. Multumesc

  36. iulian
    23.03.2015 la 07:42

    Taxa pentru viza turistica se achita online sau se poate si la Banca Transilvania? Trebuie achitata taxa de procesare a dosarului de 130 lei de persoana? Unde se achita acea taxa de 130 lei? Trebuie sa merg personal la Bucuresti la centrul VFS? Suntem trei membri a-i familiei care dorim obtinerea vizei turistice, trebuie sa ne prezentam toti la centrul VFS sau e suficient doar unul? Multumesc!!!

  37. Oana
    23.03.2015 la 08:46

    Taxa de viza se aplica la Banca Transilvania. Online se poate plati doar in cazul in care aplici pe site dar am inteles ca merge destul de greu aplicatia. Taxa de procesare a dosarului se plateste la biroul VFS unde vei merge personal. In privinta perezentarii din cate stiu trebuie sa mergi personal daca aplici prin VFS. Mai exista varianta prin DHL dar de preferat este sa mergi personal. Atunci ti se spune exact daca ai dosarul complet.

  38. iulian
    23.03.2015 la 09:18

    Multumesc mult Oana! Eu sunt din Iasi si vreau sa obtin viza pentru toata familia: eu, sotie si copil. Pot sa mă deplasez doar eu la Bucuresti pentru depunere/ridicare documente?

  39. Simona
    28.03.2015 la 11:58

    Buna ziua.
    Acum sint in faza de documentare pentru a aplica pentru viza si am si eu citeva intrebari, daca ma puteti ajuta cu raspunsurile :
    – formularele trebuiesc completate si listate, sau trebuie si validate, daca vreau sa aplic normal, prin depunenerea dosarului la vfs ?
    – pentru depunere la vfs trebuie facuta o programare, nu am reusit sa gasesc informatia asta ?
    – aplicam toata familia (2+1), trebuie sa platim taxa de familie la Transilvania sau putem plati individual (am vazut ca taxa de familie e 500 euro, indiferent de numarul de membri)
    Multumesc pentru raspunsuri!

  40. Nicolai
    31.03.2015 la 04:56

    As dori sa va intreb, daca cineva poate sa-mi dea un raspuns, referitor la aceasta viza de Canada. Eu am intrebat peste tot si primesc raspunsuri diferite
    Daca esti Rezident in SUA. ai Grencardul permanent, pasaport de Romania, iti mai trebuie viza sa intre in Canada?
    Trebuie sa ajung cu cineva la aeroprtul din Vancuver, British Columbia si nu sunt sigur daca pot intra in tara lor… Multumesc!

  41. Natalia
    08.04.2015 la 00:38

    O inrebare pentru cei care au depus online,Cum ati tradus actele ? La un notar/traducator autorizat sau ati atasat un fisier text tradus de voi ?

  42. Sandra
    12.04.2015 la 23:24

    Buna seara si Paste fericit!

    Eu doresc sa ma duc la prietenul meu in Canada in vizita 2 saptamani. Cum CVAC-ul nu are „competenta de consiliere”(asa mi-au raspuns), apelez cu aceleasi intrebari si la voi:

    1. Este o problema ca suntem impreuna sau ar fi nevoie sa mentionez ca suntem doar prieteni ?

    2. Exista vreun minim economic pe care trebuie sa il declar sau ajung in jurul a 6000-8000 de RON? Altfel pot declara ca cel putin o parte din costuri le achita el.

    3. Daca am strans banii cash este necesar s ii depun in cont sau ii intereseaza sa vada doar ca am salariu stabil? (Am continuitate la acelasi angajator de mai mult de un an. Presimt ca un depozit cash cat aprox dublul salariului meu in cont ar fi cumva un semnal de alarma)

    Aceste intrebari vin in prisma faptului ca am auzit de cazuri in care unii oamenii au fost refuzati deoarece se considera ca au prea multe beneficii, fiind intretinuti acolo, si nu se mai intorc.

    4. Un credit la banca este un lucru bun? Am citit pe site-ul lor ca nu ii intereseaza asa ceva dar eu l-as considera „tie to the country”, desi sunt constienta ca poate fi platit de oriunde.

    5. La fel, un act de inchiriere (nu detin imobil) ajuta?

    6. Fiind studenta in an terminal la master, nu stiu daca este necesar sa duc o adeverinta sau mai rau face (pot crede ca am terminat masterul si am intentia sa raman acolo)

    7. Este necesara si o copie dupa certificatul de nastere si un cazier? sau doar buletinul?

    8. Cover letter, in care sa explic fiecare punct in parte, si de ce cred ca reprezinta o un motiv de a ma intoarce – idee buna?

    9.Taxa la BT se achita la orice sediu BT mentionand ca este pt viza?

    Mii de scuze pentru lista interminabila dar detaliile te salveaza cand nu ai cel putin una din cele 4 lucruri necesare unei sanse sporite (imobil/ loc de munca / bani in cont / datele si scrisoarea celui care invita)

    Multumesc anticipat,
    Sandra

  43. GABRIEL
    25.04.2015 la 20:36

    Buna ziua,

    Care este procedura pas cu pas pentru a recruta personal (soferi)din Romania pentru Canada (Montreal).

    Va multumesc
    Gabi.

  44. Albtin
    30.04.2015 la 14:36

    EU am a[;ocat pentru viza turistica, insa e putin diferit de ce am citit mai sus, pentru ca am pe cienva acolo (ruda de gradul 1) care m-a invitat si am pus la dosar toate actele care atesta ca voi sta pe cheltuiala lor. Problema mea e ca voi pleca cu sotia si cu copilul, mic de 2 ani. Asta ma face sa am emotii si sa cred ca n-o sa primesc viza.. Am trimis dosarul prin Cargus la Ambasada Canadei de cateva zile, astept raspuns, sper sa nu ma tina prea mult in suspans… 🙂

  45. Carmen
    30.04.2015 la 15:29

    Dragă Sandra, departe de mine gândul sa te descurajeze,nudoresc doar sa nu te stresezi prea tare 🙂 Pune toate actele car le consideri relevante ca tu sa fii împăcată in ciuda oricărui răspuns pe care îl vei primi de la Ambasada. Eu am pus toate actele traduse de traducator autorizat, conturi generoase cu extrase de cont pe ultimele trei luni, adeverință de la locul de munca, 10 ani neîntrerupt, extras CF, adeverinta de student an 3 , aveam si credit in banca, ceream viza pt 3 săptămâni sa merg la nunta prietenei mele si ghici : mi-au respins cererea. Concluzia: pune ce dorești, decid ei. Baftă!

  46. VIOLETA
    04.05.2015 la 13:07

    Eu am trimis actele +pasaportul pentru viza turist Canada(cu invitatie din partea surorii mele in care arata ca se obliga sa ma intretina pe perioada cat voi sta acolo),le-am depus prin posta cu confirmare de primire direct pe adresa ambasadei,dar de acolo mi le-au returnat pe motivul ca acum se proceseaza dosarul pt viza(deci raspunsul ambasadei) numai daca trimit actele prin CVAC(vsf global).Si as vrea sa va intreb cei care au depus actele prin CVAC care este suma care trebuie platita ( nr de cont sau stiu cei de la Transilvania) pt ei,eu vreau sa depun dosarul prin curier si tot prin curier vreau sa primesc actele (pasaportul) inapoi.Care este suma totala de plata .Am incercat sa sun la ei la nr de telefon afisat dar nu imi raspunde nimeni,cum pot lua legatura cu ei?

  47. Tamara
    04.05.2015 la 13:31

    Eu am aplicat online. Se intra pe site http://www.mycic.gc.ca , se face cont si urmeaza pasii. A durat un pic pana am completat formularele. Le-am validat online si le-am salvat intr-un folder. Am scanat celelate documente: pasaport, invitatie, adeverinta serviciu, vize din pasaport, etc. , le-am salvat in acelasi folder si apoi le-am up-load-at in aplicatie. Atunci am putut sa completez si formularul cu istoricul calatoriilor din ultimii 5 ani. Dupa finalizare incarcat documente , am urmarit pasii pt plata taxa viza, tot online. Am primit imediat raspunsul ca s-a primit aplicatia. Am aplicat pe 14 martie si pe 20 martie am primit e-mail prin care am fost anuntata sa trimit pasaportul. L-am trimis prin curier la Ambasada si cand am primit e-mail-ul ca-l pot ridica, am facut iar comanda pt curier , care a ridicat de la pasaportul. Am platit cca 40 lei curierul (totul comandat online) si taxa de viza cca 335 lei (100 CAD). Asta a fost tot. Luasem si eu legatura cu CVAC si-mi cereau 130 lei taxa lor plus 100 lei taxa curier si bine inteles plateam taxa de viza la banca. Mai multi bani si timp pierdut…..Sper sa va fie de folos!

  48. andrtei
    11.05.2015 la 09:55

    Confirm ca acum (mai 2015) Ambasada Canadei returneaza prin posta intregul dosar de viza celor care trimit direct pe adresa ei.
    Vor ca toate aplicatiile sa treaca intai pe la VFS. Si tot VFS-ul se ocupa de returnarea catre aplicant a pasaportului cu viza.
    Asadar nu mai pierdeti timpul (si banii de curier) trimitand direct pe adresa ambasadei. Traiasca intermediarii!

  49. Albtin
    11.05.2015 la 10:27

    Eu am trimis acum 2 saptamani, adica pe 27 aprilie, dosarul pentru viza turistica prin curier, direct la Ambasada (str. Tuberozelor…), prin curier rapid. Maine sunt fix 2 saptamani de cand a ajuns dosarul la ei insa n-am niciun semn…

  50. moni
    11.05.2015 la 13:29

    violeta, eu am depus saptamana trecuta, contul il stiu cei de la BTL, se plateste 127.60 lei pt fiecare dosar separat( pasaport), iar pt returnare pasapoarte 97.6 lei sau cam asa ceva pentru fiecare pasaport. poti verifica sumele pe sit-ul lor, ca de ultima nu mai sunt sigura. vezi ca trebuie sa platesti si taxa de viza 70 euro de solicitant + 2 euro comision . taxa de viza sar putea sa se fi modificat, ca mie mi-au cerut saptamana trecuta completari la dosar si au zis sa ma grabesc sa le trimit ca se modifica taxa.

  51. VIOLETA
    11.05.2015 la 18:38

    Multumesc de raspuns Moni,Am depus si eu dosarul pe 08.05.(adica saptamana trecuta )prin curier catre CVAC,am platit si taxa de procesare dosar 127,60 si cea de returnare a actelor 97,60 dar am platit(si cred ca degeaba ca nu am stiut si la nr.lor de telefon de la CVAC nu mi-a raspuns nimeni sa imi explice) si taxa de trimitere pasaport de 102,40 -pt ce o mai fi si aceea si taxa de viza 70+2 euro.Sper sa fie totul ok si sa primesc raspuns bun.La BT a fost cam problema ca nu stiau de aceasta organizatie…ca nu au nr. de cont,pana nu am insistat un pic mai dur nu vroiau sa imi faca incasarile de taxe…of,Romanica.Oricum multumesc de lamurire.
    Si pt.Albtin…sper sa primesti un raspuns favorabil,eu am asteptat 3 saptamani si am primit actele inapoi de la ambasada pe motiv ca acum se proceseaza viza prin CVAC.Bafta!

  52. Albtin
    12.05.2015 la 15:52

    Intradevar, mi-au trimis actele inapoi prin curier dupa doua saptamani sa-mi spuna ca doar prin VFS pot depunde aplicatiile. Intrebarea mea pentru cei care ati depus deja, ar fi: taxele alea sunt pentru un pasaport? Noi suntem trei persoane (eu, sotia si copilul). Am platit pana acum doar taxa de viza la BT, sa inteleg ca ar mai trebui 127 de lei/pasaport (procesare dosar) + 97lei/pasaport (returnare acte)?

  53. moni
    14.05.2015 la 12:18

    da, Albtin, taxele sunt pt un singur pasaport, deci trebuie sa platesti 126 x 3 si 97 x 3, vezi sumele exacte pe seitul VFS.
    eu acum am primit pasapoartele cu viza, am trimis actele la VFS in 07.05.2015 .

  54. VIOLETA
    14.05.2015 la 12:26

    Vedeti ca taxa procesare viza( o singura intrare sau intrari multiple) s-a modificat luna aceasta,este 75 euro +2 euro comisionul bancii,nu mai este de 70+2 euro.

  55. Sebastian
    14.05.2015 la 17:48

    Stiti cumva daca invitatie trebuie in original sau merge si o copie?

  56. Albtin
    14.05.2015 la 18:33

    @Sebastian: eu am pus invitatia listata de pe mail, nu original. Maine trimit actele. Am ales sa le ridice o cunostitna din Bucuresti (eu fiind din Timisoara), se accepta cu imputernicire scrisa de mana, atasata la dosar. In felul asta, scap de cei 97 lei/pasaport pentru trimiterea actelor inapoi (eu am 3 pasapoarte in dosar, suntem 3 persoane, deci m-ar fi costat aproape 300 de lei treaba asta…).

  57. Simona
    14.05.2015 la 18:39

    Buna-ziua, imi puteți da un sfat, va rog, in cazul in care nu am primit viza, am luat bilet de călătorie deja dus-întors si am avut invitație de la prietenul meu din Canada iar in dosar am avut adeverința de salariu, contractul de locuința personală si cu extrasul de cont cu suma de 2300 € . Credeți ca daca voi aplica din nou as putea avea o șansa sa primesc viza? Plecarea ar fi in Iunie pe 25

  58. Tamara
    14.05.2015 la 21:42

    una ziua! Eu am aplicat online, am facut cont pe http://www.mycic.gc.ca, am completat formularele, le-am validat, am platit tot online si am trimis pasaportul si documentul de confirmare, prin curier. Taxa viza 100 CAD, ai taxa curierat 40 RON dus-adus pasaport. Am aplicat pe 14.03.2015 si am primit raspuns pe 20.03.2015. Pe 26.03.2015 aveam deja pasaportul cu viza. Tot ce trebuie este aveti posibilitatea scanarii documentelor: pasaport, dovada venit (adeverinta salariat, extras cont, etc), apoi salvate intr-un folder, impreuna cu formularele validate. Nu am avut nevoie de „ajutorul” celor de la VFS, care-mi cereau cca 230 RON (taxa +curierat) . Succes!

  59. Alin
    19.05.2015 la 15:06

    Mai este cineva in situatia de a fi PFA (persoana fizica autorizata) si sa vrea sa aplice? Eu nu sunt angajat, ci lucrez ca PFA de mai mult timp, am contract cu cateva firme, dar nu am adeverinta de salariu. Voi ce considerati ca ar fi util sa atasz la dosar?

  60. Michelle
    25.05.2015 la 15:45

    Cine completeaza USE of reprezentative?

  61. Alin
    27.05.2015 la 01:12

    Am verificat acum online statusul cererii mele si scrie ca „Pasaportul dv. a fost transmis catre Biroul de Vize Canada din Bucuresti, la 26/05/2015”. Ce inseamna asta?

  62. Alexandra
    28.05.2015 la 15:45

    Buna ziua,eu am trimis pasapoartele prin dhl acum 3 saptamani,nu am platit si retur pentru ca nu au acceptat cei de la dhl.Vorbesc de viza permanenta,dosarul e complet si ei mi-au cerut pasapoartele.Pana acum nu am primit niciun raspuns,absolut nimic.Cine ma anunta pe mine cand trebuie sa ridic pasapoartele???

  63. Alin
    28.05.2015 la 15:53

    Alexandra, cand trimiti pasapoartele, adauga si cate o imputernicire de mana + copie dupa buletinul persoanei care le va ridica pentru tine (in caz ca ai pe cineva in Bucuresti). Apoi persoana ti le trimite prin curier. Eu asa am facut. Mi-au spus cei de la VFS sa pun cate o imputernicire semanata de fiecare perosana care are pasaport in dosar (in cazul meu 3).

  64. Alexandra
    28.05.2015 la 16:35

    Alin multumesc pentru raspuns.Problema este ca eu am trimis deja pasapoartele(3 la numar) prin curier DHL si nu stiu cum voi fi anuntata cand sa le ridic.Deja au trecut 3 saptamani.Legatua cu ei nu stiu cum sa iau si nu stiu cat sa mai astept

  65. Alin
    28.05.2015 la 16:38

    Mai bine scrie-mi pe bluesky_c3 @ yahoo.com, poate deranjam aici cu prea multe comentarii 🙂

  66. Olivia
    29.05.2015 la 11:24

    Alexandra,inteleg ca tu ai aplicat pentru viza permanenta?Daca ai pus dosarul direct pe adresa ambasadei,s-ar putea sa ti-l trimita inapoi (vei plati curierul)si sa-l depui prin CVAC,daca ti-l accepta ambasada si il baga la procesare (verificare) iti vor trimite ei instiintare de acceptare si data cand sa te prezinti la interviu -dar poate dura asa ca asteapta – ,dupa care tot ei iti vor trimite prin curier pasapoartele( cu viza daca treci interviul ),dar o sa platesti curierul,oricum bafta!!

  67. Cristian
    01.06.2015 la 05:19

    Am si eu o intrebare …sunt in germania impreuna cu iubita mea de circa 2 ani si jumatate.lucram amandoi cu contracte,avem contract de chirie,in putine cuvinte suntem stabiliti aici ,urmand sa ne cumparam o casa chiar.vrem sa ne facem o vacanta de 10 zile circa in canada(vancouver).ce sanse am avea sa obtinem viza turistica dat fiind faptul ca nu avem imobile de proprietate personala nici aici si nici in romania?Bani in conturi ar trebui sa avem cat?

  68. 05.06.2015 la 15:08

    Ce acte miar trb sa optin o viza pt canada .daca trebui sa am propietati pe numele meu sau conturi. In special as dori sa ajunc in canada pt un jop bun .

  69. carmen
    09.06.2015 la 18:26

    Multumesc ,,canadianul” pentru informatiile oferite.
    Am aplicat online pe 20.05.2015, am trimis pasaportul la Ambasada Canadei, la Bucuresti, pe strada tuberozelor, prin serviciul de curierat DPD, platind doar 40 lei dus intors (in plicul cu pasaportul pe care-l trimiteti la ambasada puneti si un plic preplatit – AWB – AirWayBill si tineti cont de faptul ca nu toate serviciile de curierat accepta acest lucru) si pe 09.06.2015 am primit pasaportul acasa cu viza.
    Pentru cei interesati: evitati intermediarii (VFS) ca va taxeaza de va doare, traduceti-va singuri actele (nu e nevoie de translatori si notari),

  70. Nicoleta
    11.06.2015 la 15:31

    Acte trimise la VFS in 3 iunie pentru cumnata si soacra mea; azi, in 11 iunie pasapoartele au plecat de la ambasada cu viza pe ele!!! Nu am vrut sub nicio forma sa riscam sa le trimitem la ambasada direct; in plus, reprezentantul de la curierat stia deja de noua procedura.
    Un sfat: noi nu am cumparat biletele (nu ni se returna contravaloarea, in caz de refuz de viza), dar l-am pus pe al meu sot sa faca o declaratie (separate, una pentru mama si una pentru sora) ca se angajeaza sa cumpere el bilet dus-intors pentru fiecare.
    Idee generala: am preferat sa punem acte in plus decit acte in minus; invitatia a fost facuta cu cit mai multe detalii posibile; am verificat si reverificat lista de documente solicitate (in ideea in care acestea se pot modifica destul de des) pe site-ul CIC Canada.
    Bafta tuturor!!!

  71. ade
    12.06.2015 la 12:12

    Buna! Imi poate spune cineva in cat timp de la trimiterea actelor la vfs vi s- a dat numarul de identificare cu care urmarim cererea? Si vi s-au cerut datele biometrice? Mersi!

  72. Alin
    12.06.2015 la 14:14

    @ade: eu am urmarit awb-ul curierului prin care am trimis dosaul la vfs. la o zi dupa ce au ajuns actele, am primit mail cu acel cod de la vfs.

  73. ade
    12.06.2015 la 16:33

    ok. mersi alin!si cu datele biometrice stii ceva? mersi!

  74. Alin
    12.06.2015 la 16:38

    Pentru turistii din Romania nu se cer date biometrice. Vezi site-ul VFS

  75. ade
    12.06.2015 la 17:05

    mersi mult, alin!

  76. Maria
    12.06.2015 la 19:29

    Pt. Ade
    Date biometrice nu se cer decat daca ai depus dosar de emigrare nu de vizitator.

  77. Eugenia
    16.06.2015 la 20:32

    As dori sa stiu ce acte trebuiesc pentru o viza turistica pentru un copil de 15 ani fara insotitor. Multumesc.

  78. rogoz cristian
    05.07.2015 la 12:28

    Buna ziua as dorii sa stiu cum primesc rasp daca am primit viza sau nu, doar cand revine pasaportu sau ma contacteaza ei telefonic?

  79. Alin
    05.07.2015 la 20:16

    @rogoz: raspunsul il aflii doar atunci cand ajunge pasaportul inapoi la tine, il deschizi si te uiti in el daca ai viza sau nu; in caz ca nu ai viza, ti se trimite o scrisoare cu argumentatia pentru care nu ai primit. Dar sa speram ca ai viza 🙂 (iti scrie un proaspat aplicant pentru viza turistica, am primit viza acum 1 luna si sunt in Canada deja de 2 saptamani :D). Succes!

  80. Doina
    10.07.2015 la 13:33

    Eu am fost acceptata la un colegiu din Vancouver, care are program de Co-op ( deci studiu 6 luni si munca 6 luni). Am nevoie si de viza de studiu si de cea de munca. Stie cineva care sunt documentele necesare pentru astfel de vize? Unde se plateste taxa pentru viza? Vizita medicala se face doar la cererea Ambasadei?

  81. Estherush
    16.07.2015 la 21:14

    Buna ziua!

    Imi poate spune cineva mai exact care sunt taxele pentru viza turistica cu intrari multiple? cei de la BT spun ca e vb de 70 euro la Ambasada.ro e vb de 95 Euro, pe situl VFS se vb de 85$ CAD. Sunt naucita!!!! Aleg ce-mi convine sau ce?

  82. ade
    17.07.2015 la 00:10

    eu am platit 75 de euro + 2 euro comision. la vfs te uiti la plata in euro,adica 75, nu in dolari canadieni.

  83. Estherush
    17.07.2015 la 06:09

    mersi Ade. In suma de care vorbesti tu, intra si taxa pt procesarea dosarului? sau e alta separata ? A fost mama la BT in Cluj sa intrebe si I-au zis sa mearga la ambasada. Ea e o femeie trecuta de 70 si nu-I arde de drumuri pe la banci. Eu sunt deja in Canada si nu pot face mai mult sa o ajut 🙁

  84. ade
    17.07.2015 la 08:57

    nu,asta e strict taxa de viza.suma pt procesare se plateste in alt cont,al celor de la vfs si nu mai stiu cat era,parca 128 de lei, dar intra pe situl celor de la vfs ca ai toate informatiile acolo.

  85. ade
    17.07.2015 la 09:05

    si daca trimite pasaportul si actele prin posta sau curier,trebuie sa achite tot in contul vfs taxa de returnare a actelor 97.60 ron, cu celelalte taxe la bt. cei de acolo stiu.

  86. Maria
    17.07.2015 la 20:41

    Pt.Estherush
    Taxa de viza este 75+2 (75 euro taxa de viza iar 2 euro comisionul bancii) si se specifica pt.,,viza multipla,,.Fie ca este o singura intrare sau mai multe intrari (viza multipla) taxa este aceeasi,numai sa nu uite sa specifice MULTILE INTRARI caci altfel cei de la banca specifica ei ,,o singura intrare..

  87. Estherush
    18.07.2015 la 06:38

    Multumesc pt. răspunsurile voastre. Deci, cei 75 euro pt viza se plătesc in contul ambasadei Canada, iar cei in lei in contul celor de la vfs? E corect cum am înțeles?

  88. ade
    18.07.2015 la 07:18

    da,e corect.

  89. Iancu
    20.07.2015 la 18:17

    Nicoleta daca nu ai plecat in strainatate si ai disponiblitatea necesara doresc sa luam legatura pentru detalii privind procedura de viza Canada.Te rog daca esti de acord sa-mi spui si modalitatea telefon sau mail.Multumesc.

  90. Iancu
    20.07.2015 la 19:40

    Nicoleta,daca nu ai plecat din tara,doresc sa luam legatura,pentru mai multe detalii in legatura cu VTR Canada.Informatiile suplimentare sunt pentru sotia mea care este pensionara si trebuie sa plece in Canada pentru o perioada de sase luni .Te rog precizeaza modalitatea in care putem discuta. Multumesc

  91. Elena
    07.08.2015 la 19:05

    Buna
    Cât este valabilă taxa ce o plătești pentru viza(canada)? Daca nu primesti din prima viza la cât timp poti sa aplici iar pentru viza?multumesc

  92. Nicoleta
    14.08.2015 la 23:01

    @Iancu: ma poti contacta pe e-mail (nicollette_f@yahoo.com). Eu nu mai sunt in tara de 3 ani…. Daca te pot ajuta cu ceva, o voi face cu placere.

    Citeva precizari: nu (cred ca) mai exista viza o singura intrare sau multiple intrari. Taxa de 75EURO+2EURO comision este pentru cererea de viza turist. Soacra mea a primit viza pe cinci ani (pina exact cu o zi inainte sa ii expire pasaportul) iar cumnata pe doi ani, tot pina la expirarea pasaportului. Cererea a fost de viza turist…!

  93. Alin
    15.08.2015 la 03:53

    Confirm ca nu mai exista visa cu o singura intrare. Eu am aplicat anul asta in iunie pentru viza (nu am stiut si am solicitat cu o singura intrare) si am primit cu intrari multiple, atat eu, sotia, cat si copilul meu. Pentru 5 ani, cat tine valabilitatea pasapoartelor. Succes!

  94. iancu Ariton
    19.09.2015 la 16:55

    Iancu, multumeste in special lui NICOLETA,dar si tularului bloguluidar cat si celorlati care asa cum au putut si cat au stiut au dat sfaturi celor ce solicitau lamuriri in legatura cu obtinerea VRT Canada pentru ei sau rude si prieteni.
    Prezizez ca in prezent chiar daca soliciti o VRT cu o singura intrare Ambasada Canadei acorda o viza „VISITEUR” CU MULTIPLE INTRAri SI PENTRU TOATA PERIOADA DE VALABILITATE A PASAPORTULUI IAR TAXA PLATITA VALABILA DE LA INCEPUTUL LUNII SEPTEMBRI ESTE DE 70+2 EURO.
    Cunosc acest fapt personal deoarece sotia mea a depus prin VFS Global luni 14.09 actele pentru via temporara iar vineri 17.09 prin curiet TNT a primit pasaportul cu viza pentru perioada aratata mai sus.

  95. anca maria
    07.10.2015 la 00:34

    Mama mea a aplicat online pe data de Septembrie 28 iar pe data de Octombrie 5 a primit mesaj pe contul My CIC sa trimita pasaportul. Este extreme de simpla aplicatia online si fara taxe suplimentare platite catre VFS. Acum urmeaza sa trimita pasaportul direct la ambasada, In instructiunile date de ei poti sa trimiti pasaportul fie la VFS in persoana sau prin curier sau direct la ambasada numai prin curier. Puteti sa recomandati o firma de curierat? Stiu despre DHL si DPD dar din cate am inteles DPD au un pret mai bun.

  96. radu
    13.10.2015 la 10:29

    ce taxe exact trebuiesc platite catre vfs.
    Taxa percepută pentru procesarea solicitărilor/solicitant $39.77 127.60 RON oblibatoriu?
    Preţul de transmitere a paşaportului/ bucată $31.82 102.10 RON si ce reprezinta asta?
    Taxă pentru returnarea către solicitant a documentelor primite de la Biroul de Vize/solicitant, in Romania $30.42 97.60 RON daca doresti returnarea pasapoartelor prin ei sau daca nu le ridici personal

  97. geta
    16.10.2015 la 12:12

    Buna, nu prea inteleg nici eu cate taxe trebuie platite pt VFS. Taxa percepută pentru procesarea solicitărilor/solicitant $39.77 127.60 RON e clar ca e obligatorie, dar daca vreau sa-mi transmita pasaportul prin curier, nu inteleg care din cele doua taxe trebuie platite : Preţul de transmitere a paşaportului/ bucată $31.82 102.10 RON sau Taxă pentru returnarea către solicitant a documentelor primite de la Biroul de Vize/solicitant, in Romania $30.42 97.60 RON? Sper ca nu trebuie toate 3 taxele si in plus 70+2 euro…
    Stie cineva cu ce curier( Cargus, DHL, Fan Curier, DPD) prefera VFS sa le trimit actele? Multumesc!

  98. Nicoleta
    16.10.2015 la 15:35

    Pentru Geta: Noi am platit doar cei 70 EURO (pentru viza) si cei 127.60 RON; actele au plecat cu DPD si pasapoartele s-au intors tot cu ei, fara nicio problema!! Nu am platit nici o alta taxa!! Puteti sa ii intrebati si pe cei de la DPD, pe care vi-i recomand. caci sigur stiu mai bine!

  99. Iancu
    16.10.2015 la 18:38

    Pentru Geta.
    In conditiile in care la momentul depunerii actelor nu ai platit la VSF Global si taxa de de restituire ai doua posibilitati:
    – sa mergi personal sa-ti ridici pasaportul de la VFS Global si in atare situatie nu vei mai plati nici o taxa de restituire pasaport (taxa curierat);
    – sa soliciti restituirea pasaportulu prin curierat situatie in care trebuie platita taxa de curierat de 97,50 lei(atat am platit eu, firma de curierat find TNT).
    In cazul in care ai trimis la VFS documentatia pentru viza prin posta(curierat) sau ai depus-o personal trebuia sa platesti taxa de procesare de 127,60 lei desigur si taxa de viza de 70+2 euro.Daca cele scrise de mine nu te lamuresc pe deplin ma poti contacta la adresa e-mail iancuariton@yahoo.com

  100. geta
    17.10.2015 la 14:17

    Va multumesc Nicoleta si Iancu pentru raspunsuri. Am trimis ieri actele si pasaportul prin Cargus (inainte de a vedea raspunsurile voastre) si am platit la Transilvania toate cele 4 taxe: taxa pt viza in contul ambasadei si 3 taxe pt CVAC (127.60 ron,102.10 ron si 97.60 ron). Vreau sa-mi returneze pasaportul in Timisoara prin curier.Probabil am platit o taxa in plus, dar mi-a fost frica sa risc.

  101. Angela
    17.10.2015 la 21:15

    Pentru Geta
    Suna la CVAC (sau trimite e-mail cu toate datele tale -nume,prenume ,nr cont) spune-le de taxa aceea de 102.10 ,stiu si ei ca aceasta este platita in plus si iti vor da toate lamuririle si iti vor cere un nr de cont in care iti vor fi returnati banii aceia,sunt parolisti,si eu am facut la fel si am primit banii,e pacat sa ii pierzi sau sa renunti la ei.

  102. Emi
    23.10.2015 la 23:17

    Experienta proprie: Am facut aplicatia online pe site-ul CIC (visitor visa – pentru o deplasare scurta in interes de servici). In doua zile am primit notificarea in contul de pe site pentru trimiterea pasaportului. Am trimis direct la ambasada (str. Tuberozelor) prin DPD. Curierul a refuzat includerea unui plic AWB preplatit, pe motiv ca nu pot factura din cauza ca n-au garantia ca plicul se va folosi pentru trimitere inapoi. In consecinta, am inclus in plic o notita prin care am cerut returnarea inapoi cu plata la livrare tot prin DPD (au serviciul asta). Mi s-a parut usor riscant totusi avand in vedere ca indicatiile primite dupa aplicatia online sunt de includere a unui plic preplatit pentru returnare. Asa ca dupa ce am urmarit expedierea si am vazut ca a ajuns, am mai trimis un e-mail la adresa de pe site-ul ambasadei, in engleza, cu referinta la numarul meu de aplicatie, explicand situatia, precizand din nou adresa proprie si cerand daca e posibil ca ei sa trimita pasaportul inapoi prin curier cu plata la destinatie. Mi-au mai cerut sa confirm si numarul de telefon din aplicatia online, si au trimis pasaportul inapoi in doua zile cu viza. Costurile au fost 100 CAD platiti online ca taxa de viza si 40 RON curierul. Toata povestea, de la aplicatia initiala online, pana la primirea pasaportului a durat 10 zile. Sper ca informatia sa fie utila. Mi-au folosit si mie detaliile postate anterior.

  103. Andreea
    27.10.2015 la 17:58

    Am multe nelămuriri. În primul și în primul rand care este pagina oficiala pt informații și solicitarea vizei? Care sunt actele ce trebuie prezentate? Garanțiile? Pt viza permanenta ce suma trebuie ca garanție? Am pe cineva ce imi poate face o invitatie,nu e problema asta. Va rog sa mă lămuriți.

  104. 06.11.2015 la 23:05

    Cum as putea sa obtin viza pentru Canada si cat timp dureaza ma puteti ajute?

  105. miruna
    10.11.2015 la 22:59

    suhani daniel,de unde esti,pleci cu invitatie si unde anume in Canada ? lasa-mi o adresa de e’mail.Thnx..

  106. magdalena pascu
    17.11.2015 la 00:22

    Pt Tamara: Daca vezi mesajul, te rog, raspunde-mi pe adresa de email:stolmag@yahoo.com As vrea sa te intreb cate ceva . Raspunsul tau pe site e simplu si la obiect. Eu vreau sa-mi invit sora in canada si m-ar interesa cateva sfaturi din partea ta. Sper sa vezi mesajul. Magda

  107. Roxana
    18.11.2015 la 01:59

    Sotul meu a primit acum un an viza de turist pt Canada(eu nu am viza deloc),acum am vrea sa aplicam amandoi pentru viza de munca,tin sa precizez ca el este sportiv de performanta si a primit un contract de munca acolo,de ce alte documente avem nevoie ? eu primesc viza de munca pt ca suntem casatoriti sau am nevoie si eu de contract de munca?

  108. Daniel
    19.11.2015 la 15:15

    Buna!ma poate ajuta cineva cu niste informatii? As dori sa aplic pentru viza de canada. Trebuie sa cumpar biletele inainte de a aplica pentru viza? Sau pot aplica si fara biletele de avion? Multumesc!

  109. Iacu
    19.11.2015 la 20:20

    Re. Daniel
    Daca citesti cu atentie formularele pe care trebuie sa le complectezi vei constata ca nici unde nu se vorbeste de obligatia de cumparare a biletului de avion inainte de obtinerea vizei hote/avion.
    Eu am aplicat pentru viza in luna septembrie a.c si am atasat documentatiei doar rezervarea eliberata de o agentie de turism si dupa obtinerea vizei am cumparat si biletul. Iti urez succes.

  110. Gabi
    21.11.2015 la 12:38

    Buna
    Am trimis actele pt o viza de vizita in canada la fini nostri si am fost respinsi pentru ca am cerut o perioada prea lunga respectiv 6 luni si banii care îi avem in cont sunt insuficienti.As vrea sa intreb daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,daca aplicam pe o luna este posibil sa ne puna viza pe o perioada mai lunga sau numa exact pe perioada care o scriem in acte?
    Va multumesc

  111. Tamara
    21.11.2015 la 21:14

    Eu am cerut pentru doua saptamani si mi-au dat pentru aproape 2 ani, cand imi expira pasaportul.

  112. Iancu
    21.11.2015 la 22:38

    Re: Gabi
    Aveti doua posibilitati pentru obtinerea VRT
    1.Finii Dvs, daca au VRP (viza rezidenta permanenta) un domiciliu stabil si au venituri suficiente va pot trimite o invitatie scrisa prin care se angajeaza sa suporte toate cheltuielile Dvs, pe timpul sejurului in Canada.
    2.Faceti o noua solicitare de VRT pentru o perioada mai scurta si este posibil sa obtineti o viza pentru intreaga valabilitate a pasaportului.
    Va urez succes.

  113. Gabi
    22.11.2015 la 17:26

    Va multumesc foarte frumos!!!

  114. Andreea
    26.11.2015 la 06:44

    Vreau sa aplic pt viza cu invitație împreună cu prietenul meu. Este de preferat sa fii căsătorit? Cam cât timp durează depunerea actelor? Nu locuiesc in românia. Pot face tot de unde sunt? Cam ce cheltuieli implica acest demers pt 2 persoane?

  115. Iancu
    27.11.2015 la 00:58

    Re; Andreea.
    Puteti aplica pentru vaza din tara in care locuiti. Pentru amanunte ctiti ghidul pus la dispozirir de Guvernul Canadei. Pentru a merge cu prietenul trebuie sa faceti aplicatia de viza fiecare separat. Cititi cu atentie si comentariul facut la inceput de initiatorul acestui blog.Costurile sunt acceptabile din Romania dar acolo unde sunteti nu stiu. Trebuiessc mai multe detalii..

  116. Iancu
    28.11.2015 la 22:18

    Re:Andreea pentru solicitarea din 27.10.2015
    Am citit cu intarziere prima ta solicitare. Am impresia ca nu nu te-ai hotarat ce viza doresti sa obtii pentru Canada-VRT sau VRP. Pentru ambele tipuri de viza in articolul de la inceputul blogului initiatorul acestuia indica si sursele de informatii la fraza” Aici gasiti toata lista de documente si formulare pe care sa le completati”.
    Da clic pe”AICI'” si obtii toate informatiile. Ele sunt in engleza sau franceza iar pantru traducere foloseste Google. Cand te hotarasti sa oferi mai multe amanunte este posibil sa gasesti tot sprijinul pe acest blog. Tot ce pot sa-ti spun acum este ca procedura pentru VRP este mult mai complicata decat VRT.

  117. Doru
    12.01.2016 la 18:58

    Am si eu niste intrebari:

    1.daca aplicam pt viza temorara si eu si sotia platim taxa de viza 75 Euro X 2 sau trebuie sa platim taxa de familie 300 Euro ? Facem un dosar fiecare sau un dosar comun?
    2. este necesar sa depunem la dosar si copie dupa biletele de avion sau acestea se pot lua si ulterior obtinerii vizei?

  118. Virgi
    12.01.2016 la 20:51

    Buna la toti

    Cum pot traduce formularele, nu stau atat de bine cu engleza si doresc sa aplic pt viza multipla in vizita la un frate, peste 2 sapt, multumesc anticipat

  119. Iancu
    12.01.2016 la 23:13

    Re; Vigi
    O parte din formulare au Javascrip-raspunsuri preformulate din care alegi ce ti se potriveste – altele nu.La unele formulare bifezi casuta referitoare la formularele ce le-ai completat. Daca nu cunosti bine limba engleza ai 3 posibilitati;
    1.Foloseste traducatorul google, dar traducerea de multe ori nu e corecta;
    2. Apeleaza la un traducator autorizat sau la o cunostinta ce stie bine limba;
    3. Daca depui actele prin intermediul unui birou VAC poti apela la el pentru completare formulare, insa contracost.
    ATENTIE-pe langa formulare trebuie sa indeplinesti si celelalte conditii pentru obtinere viza. SUCCES.

  120. Iancu
    13.01.2016 la 00:01

    Re: DORU
    1. Conform ghidului IMM 5256 membrii familiei nu trebuie sa depuna un dosar separat. Cu toate acestea, fiecare membru al familiei trebuie să completeze un formular separat de ședere temporară (TRV, permis de studiu sau de muncă). Puteți include toate formele în același plic și de a face o plată unică pentru toate costurile.. Soțul sau partenerul dumneavoastră și copiii trebuie să îndeplinească toate cerințele pentru a locui temporar in Canada.
    2.Nu stiu de unde aveti informatia referitoare la 300E familie si 75E separat deoarece tabelul CIC preve individual 100 $CAN , familie maxim 500 $CAN. Anul trecut ptr o singura persoana am platit 70+2 E. E BINE SA LUATI LEGATURA CU UN BIROU VAC
    3. Nu este necesar sa depuneti la dosar copie dupa biletele de avion , ci numai actul de rezervare, biletele se iau numai dupa obtinerea vizei. SUCCES

  121. Doru
    13.01.2016 la 19:20

    Toate actele depuse trebuie traduse in limba engleza inclusiv adeverinta de salariat?

  122. Iancu
    14.01.2016 la 00:05

    Re; DORU
    Da, toate actele se depun traduse in limba engleza sau franceza, limbi oficiale in Canada.

  123. Georgiana
    18.01.2016 la 20:54

    @ Iancu: Buna, recent am aplicat pt viza de turist, am depus la dosar, adeverinta de angajat, copii dupa contractul de vanzare de la masina, acte casa, extras card de credit, invitatie de la o prietena care locuieste in Canada unde a mentionat ca voi sta la ei si cu toate acestea nu am primit viza. Am primit o hartie de la Ambasada unde s-au motivat de ce mi-au respins cererea: Current employment situation si personal assets and financial status. I am not satisfied that you have suffient funds, including income or assets to carry out your started purpose in going Canada or to maintain yourself while in Canada and to effect your departure.

  124. Marovic Teodora
    19.01.2016 la 14:37

    Buna Razvan,

    Sotul meu este plecat in Canada de 7 luni de zile cu contract de munca. Contractul este valabil pana in mai anul acesta dupa care urmeaza sa il prelungeasca pentru inca un an. Avem un copil de 1 an care este in grija mea in Romania. Acum o luna de zile am aplicat pentru viza de turist dar ne-a fost refuzata. Care crezi ca sunt sansele ca eu si baietelul sa obtinem viza de turist (vom aplica din nou dupa ce sotul meu isi va prelungi viza). ? Multumesc

  125. Iancu
    19.01.2016 la 19:30

    Re: Georgiana. Nu pot intra pe blog si comenta, nu cunosc cauza..Indica alt mijloc de contact.

  126. claudia
    23.01.2016 la 22:37

    buna seara!am si eu cateva nelamuriri cine ma poate ajuta,sora mea care este in Canada mi-a facut invitatia in care a scris ca voi sta 2 sapt,pe formularul de cerere de viza trebuie sa trec perioada daca trec de la-pana la….. ,cele 2 sapt in care mi-am programat eu concediu,daca da Dumnezeu si primesc viza,se pune exact pentru acele 2 saptamani exact ziua plecarii si ziua intoarcerii?,daca eu gasesc bilete mai ieftine cu o zi doua inainte?sau se pune cu cateva zile mai mult siinainte de plecare si inainte de intoarcere .Alta
    nelamurire,toate formularele,inclusiv cele de: Listele de control al documentelor,,FOORMULARUL DE CONSIMTAMANT pt VFS Global,sunt in franceza,trebuiau listate si completate in Romana?…Of,ar mai fi multe dar ma opresc aici,va multumesc!

  127. claudia
    23.01.2016 la 23:51

    mai sus nu cred ca am formulat cum trebuie intrebarea mea,mai exact eu doresc sa stau 2 sapt in Canada de, cand imi pun viza de pe data exacta pe care o trec eu in cererea de viza si pana exact data pe care o trec ca fiind data intoarcerii
    ?cum sa trec acolo,daca eu bilet nu gasesc in acea zi si gasesc a doua,sau a treia zi si atunci sejurul meu se decaleaza cu cateva zile?imi pun viza exact pe cele 2 saptamani sau viza e un pic mai mare si atunci pot lua biletele cu o marja de cateva zile diferenta?Actele la VFS GLOBAL le pot trimite cu orice fel de firma de curierat sau exista una anume?cum intrebam si mai sus ,formularul de consimtamant si opis document sunt in franceza toate,ar fi trebuit in romana?cine ma poate ajuta cu raspunsuri la aceste nelamuriri,va rog?Va multumesc!

  128. Karly
    24.01.2016 la 04:12

    @Claudia
    Nu iti face griji cu privire la data exacta, nu trebuie trecut asa de strict in cerere. Pui un interval de calatorie, stiu si ei ca nu poti alinia planetele incat sa pleci fix pe ceas. Oricum, viza se acorda pe un interval mai relaxat (eu am primit prima viza pe 6 luni), urmatoarea pe vreo cativa ani (maxim cat aveam valabil pasaport). So, relax!
    Ref formulare & stuff…nu mai stiu exact cum am procedat. Dar cu siguranta poti suna la nr tel disponibile si te vor ajuta.
    Succes!

  129. Claudia
    24.01.2016 la 18:52

    Karly,multumesc!

  130. Daniel
    29.01.2016 la 13:03

    Pot sa confirm ca am aplicat online si chiar am și obținut viza. Sunt destul de costisitoare taxele pt viza și după caz taxă de analize medicale… Asa ca încercați să aplicați direct online și nu mai apelați la intermediari contra cost… Asta dacă nu te duce capul și nu te interesează de nimic, nici măcar de obținerea vizei. Călătorie plăcută celor ce o să obțină viza!

  131. Alin
    29.01.2016 la 17:35

    @Daniel, acum faci putin pe grozavul ca ai obtinut viza. Eu zic ca si trimise e foarte simplu, prin curier rapid, atasata imputernicire ca le ridica cineva din Bucuresti pentru mine cand sunt gata si trimise inapoi tot prin curier rapid. Cost total vreo 40 de lei cred, dus-intors. Si da, si eu am luat viza 🙂 In orice caz, oameni buni, sunati la VFS Romania la numarul de contact de pe site, va vor oferi informatii clare, de fiecare data. Succes!

  132. Georgiana
    29.01.2016 la 18:10

    @ Alin. Am incercat sa sun la numarul de la VFS Romania si niciodata nu a raspuns nimeni.
    @ Daniel. Ai optat pentru viza de turist? Daca da, ce documente ai pus la dosar?

  133. Daniel
    06.02.2016 la 21:45

    @georgiana
    Turist. Actele necesere le vei vedea în pagina ta de profil dacă obtezi să aplici online. Fiecare document cerut a fost în PDF. Pt unele documente a fost necesar să adaug pagini în fișierele PDF. De exemplu în casuta de upload pt documentul „proof of funds” pe lângă o scrisoare de la bancă sau ce știu eu ce alt document am vrut să trimit, deoarece casuta de upload nu permite decât atașarea unui singur fișier, așa ca le faci toate în PDF și adaugi pagini câte vrei. În PDF le-am subsemnat, așa ca un printer este inutil. De asemenea când „submit” va fi o semnătură electronică, așa ca nu este necesar să semnezi documentele, eu le am semnat anyway. Eu am aplicat oline, $100 CAD aplicația, iar dacă te trimite la analize parca a fost $170 usd, dar la analize te pot trimite indiferent prin ce metodă aplici. Deci, online te costa $100 prin intermediari whatever they charge. Good luck!

  134. Daniel
    06.02.2016 la 21:49

    @georgiana
    BTW, am cerut pe 2 sapt. Și am primit pe 5 ani cu intrări multiple, la data aplicării nu aveam biletele de avion încă achiziționate…

  135. Georgiana
    06.02.2016 la 22:28

    @Daniel
    Multumesc de info. Am aplicat odata si am fost refuzata pe motiv ca nu am suficiente fonduri si nu erau foarte lamuriti cu serviciul (fin cauza ca salariul il incasez cash si nu am un cont nu am atasat cont de la banca sau fluturasi, am mentionat ca am bani cash), + ca aveam si invitatia unei prietene stabilita acolo.
    Acum am aplicat pt a doua oara si am atasat un cont cu niste bani din banca so am cerut si fluturasi de la munca si statul de salariu de anul trecut. Sper sa fie ok de data asta.

  136. Claudiu
    08.02.2016 la 01:05

    @Daniel
    Si eu tot online aplic dar sunt putin nelamurit legat de traducere… pe site-ul CIC se precizeaza ca documentele trebuie traduse. Tu cum ai facut? Ai mers la un translator autorizat? Ai tradus tot, inclusiv adeverinta de salariat, extras de cont etc? Si apoi cum faci ca sa adaugi mai multe fisiere in acelasi PDF?

    Multumesc, sper sa primesc si eu viza.. 🙂

  137. Daniel
    08.02.2016 la 07:13

    @Claudiu.
    Nu am tradus nimic, toate adeverintele au fost scrise direct in engleza, extras de la banca nu trebuie tradus, sunt doar niste cifre in general acolo… Cat despre cum sa adaugi pagini la fisiere PDF… Cu Adobe PDF XI sau cu price „PDF merge files” probabil Google te-ar putea lamurii mai bine decât mine. Succes.

  138. Mihai
    09.02.2016 la 16:39

    Am aplicat online pe 25 ianuarie 2016, pe 26 mi-au cerut pasaportul, l-am trimis imediat prin FanCurier si pe 30 ianuarie mi-au raspuns pe profilul online „This application has been approved”. De atunci astept. Stie cineva daca e posibil sa dureze asa mult aplicarea efectiva a vizei ? Oare ar trebui sa le trimit un email pe adresa de la ambasada sa intreb cand il primesc inapoi ?

    Multumesc

  139. claudia
    11.02.2016 la 19:16

    nu am primit viza,probabil taxa de viza nu s ereturneaza,nu?stie cineva ?multumesc anticipat!

  140. Mihai
    12.02.2016 la 20:22

    Pentru cei care au aplicat online. Am aplicat online, am trimis pasaportul, mi-au aprobat aplicatia. Intrebarea mea este: Cand imi vor trimite inapoi pasaportul ma anunta in vreun fel sau il primesc direct si gata ?

  141. Doru
    13.02.2016 la 00:38

    Cum ati facut cu trimiterea pozelor in format digital pt aplicarea online?

  142. 16.02.2016 la 21:15

    Buna seara,
    A cerut cineva viza de turist pentru Canada beneficiind de programul CAN +? Este un program pentru cei care au mai avut o viza in ultimii 10 ani si pentru care cerintele sunt mult simplificate. Eu am depus dosarul personal la CANVAC in data de 11 februarie si astept cu nerabdare un raspuns (pozitiv sper0 cat mai curand.

  143. Doru
    16.02.2016 la 23:13

    Am incarcat documentele cerute in aplicatia online si nu imi apare posibilitatea de a efectua plata precum si trimiterea aplicatiei.Nu am completat Purpose of Travel deoarece nu am cumparat biletele de avion inca, iar cazarea va fi la rudele pe care le vizitez.De asemenea nu am completat Travel History deoarece nu am mai avut viza de USA sau Canada.

  144. Tamara
    16.02.2016 la 23:24

    La Purpose of Travel se poate trece turism sau vizita rude, chiar daca nu ai biletele cumparate. Eu le-am cumparat dupa ce am obtinut viza. Iar la Travel History se trece orice alta calatorie facuta in afara tarii, nu numai cele din USA sau Canada (astea ar fi un avantaj). Dar, cu cat mai multe, cu atat mai bine. Ar fi bine sa rezulte ca scopul nu este acela de a ramane acolo !!!

  145. Doru
    17.02.2016 la 12:24

    Multumesc Tamara, asa am sa fac.

  146. Mihai
    17.02.2016 la 16:40

    Buna ziua, Eu sunt in Canada, lucrez aici, am Open Work Permit, sunt nominalizat la Provincie, NS, as dori sa o aduc pe sotia mea in vizita la mine, ea este la facultate in Romania, am citit fel si fel de pareri despre viza turist, daca ma poate ajuta cineva cu informati despre ce acte imi trebuie sa pot aplica la Bucuresti as fi recunoscator. Precizez ca ea are medicalul facut. Multumesc frumos.
    O zi faina.

  147. Mihai
    19.02.2016 la 07:02

    Ceau, cine ma poate ajuta cu un model de invitatie pentru sotia mea, eu sunt in Canada lucrez, ea este in Romania la facultate.
    Multumesc frumos.

  148. Daniel
    19.02.2016 la 07:05

    @ Mihai. La sa-mi o adresa de e-mail.

  149. AlinaM
    20.02.2016 la 18:44

    Buna!
    In curand vom aplica si noi pentru viza turistica pentru Canada (eu, sotul si copilul de 4 ani) cu invitatie de la parintii sotului care locuiesc in Canada de ceva ani, ca rezidenti permanenti.
    Intrebarea este: formularele se completeaza de fiecare membru al familiei in parte, adica sotul completeaza tot setul de formulare in numele lui, eu in numele meu si copilul separat? Daca da, copilul avand 4 ani, deci sigur nu e apt sa-si completeze singur formularele, cum facem? Completam unul din noi, iar pt el vom completa si formularul IMM 5476 – Use of a representative? Sau cum procedam?
    Poate ma lamureste si pe mine cineva, poate chiar cineva care a fost intr-o situatie similara!
    Multumesc anticipat!

  150. adriana
    20.02.2016 la 20:58

    Buna seara,
    Tocmai ce mi-a fost respinsa viza din lipsa de documente. Stie cineva dupa cat timp pot sa aplic din nou cu mai multe documente?

  151. Georgiana
    21.02.2016 la 08:38

    @Adriana
    Poti sa aplici oricand vrei dar te sfatuiesc sa iti actualizezi dosarul. Presupun ca atunci cand ai primit pasaportul inapoi ai gasit si o scrisoare de refuz cu motivele refuzului.
    Incearca sa rezolvi fiecare motiv al lor inainte de a aplica si pune toate documentele traduse in engleza sau franceza.
    Si eu am fost respinsa prima oara dar a doua oara „mi-am facut temele” si am reusit sa obtin viza.
    Mult succes.

  152. Cristian
    22.02.2016 la 19:50

    Aveti idee daca dupa 15 martie se va introduce eTA , viza electronca ? As dori sa merg in Canada la vara , am fost acum 4 ani in vizita la fratele meu si nu stiu ce sa fac , sa aplic acum pentru viza sau sa astept 15 martie !?
    Daca se introduce eTA , mai trebuie sa aplic si pt viza normala pe pasaport ?
    Nu stiu cum sa fac , caci trebuie sa iau si bilete de avion , dar vreau sa fiu sigur ca am viza intai .
    Ce ma sfatuiti ?
    Multumesc

  153. Cristian
    24.02.2016 la 21:37

    Chiar daca la intrebarea anterioara nu mi-a raspuns inca nimeni , mai ma risc cu o intrebare : la intrebarea referitoare la ce fonduri dispun pentru deplasarea in Canada , daca fratele meu imi trimite situatia lui financiara si obligatia de a ma sustine financiar pe , perioada cat stau acolo , ce sa mai scriu in chenarul respectiv ? Caci daca trec de el fara sa completez ceva da eroare . Multumesc anticipat

  154. Karly
    24.02.2016 la 22:00

    @ Cristian
    Ref fonduri necesare: eu personal am trecut la acea rubrica o suma pe care am considerat-o corespunzatoate pentru a acoperi cheltuielile vizitei (K USD). Nu am depus extras de cont / situatie de la banca sau alta dovada de acest gen, dar daca era necesar, o puteam furniza. Am aplicat de doua ori pentru viza si am primit aprobarea.
    Eventual poti trece suma mentionata de fratele tau, atasezi scrisoarea cu extrasul si invitatia lui si ar trebui sa le satisfaca cerinta.
    Ref viza electronica, nu stiu detalii…insa eu as astepta sa primesc viza si abia apoi as lua biletele de avion.
    Succes!

  155. Doina
    25.02.2016 la 13:00

    Pot aplica pentru viza pentru Canada de la o ambasada a Canadei de pe teritoriul SUA?

  156. Cristian
    29.02.2016 la 23:16

    Vreau sa trimit cu un curier solicitarile de viza impreuna cu pasapoartele pentru toata familia (4 persoane) intr-un singur plic .
    Nu am inteles , atunci cand voi putea primi inapoi pasapoartele cu sau Doamne fereste fara viza , va trebui sa platesc pentru fiecare pasaport returnat acea taxa de 110 RON , parca !? As merge sa iau personal actele , insa cred ca-mi trebuie imputernicire de la fiecare , iar baiatul e la studii in strainatate si nu are cum sa-mi dea imputernicirea 🙁
    Cum se plateste acea taxa , are cineva o idee ?
    Multumesc din nou

  157. daniel.d
    01.03.2016 la 16:46

    Buna. As dori sa aplic eu impreuna cu sotia mea pentru viza de turist in Canada. Eu am si viza de SUA pe pasaport( poate este un avantaj). Problema este ca nu avem invitatii pentru ca nu avem pe nimeni acolo.Sunt obligatorii? Dezavantajul mai este ca nu avem nici multi in conturi cu care sa putem demonstra sprijinul financiar. Sau daca stie cineva este valabil extrasul de cont daca as depune acum bani?

  158. Doru
    02.03.2016 la 14:51

    Azi am primit pasapoartele cu vize in ele 🙂 Le-am trimis joi, prin DHL, la vfs global si azi au revenit prin TNT. S-au miscat repede baietii 🙂 🙂 🙂 Mentionez ca am aplicat online, la fel am facut si plata.

  159. Cristian
    02.03.2016 la 17:33

    Cate pasapoarte ai avut Doru ? Si cat ai platit taxa pt returnare ? Le-au pus ei prin TNT ?

  160. daniel.d
    02.03.2016 la 21:53

    Sa inteleg ca trebuie tradus si extrasul de carte funciara care atesta ca sunt proprietar de casa? Tradus si legalizat? Dar si adeverinta de salariat ?

  161. Doru
    02.03.2016 la 22:22

    @ Cristian Am avut 2 pasapoarte , la vfs global am platit 105.90 RON transmitere pasaport, restul le-am trimis online si 101.50 RON returnare pasaport, ambele taxe de persoana.Le-au pus ei la TNT in contul celor 101.50.

    @daniel.d Nu trebuie legalizat nimic, doar tradus la traducator legalizat.

  162. lavinia
    03.03.2016 la 06:08

    Ceau,
    Pot trimite pasaportul direct la ambasada ? sa numai platesc 105.90 lei pentru VFS Global si inca 101.50lei returnare, nu ii vad rostul.
    Multumesc frumos

  163. Frim Mihai
    08.03.2016 la 12:27

    Buna, dupa cat timp dupa ce ai depus dosarul pentru un contract de munca temporar trebuie sa fii chemat la medicale?

  164. daniel.d
    09.03.2016 la 21:49

    Ma poate ajuta cineva pentru obtinerea a doua invitatii (sot si sotie)pt a vizita Canada?(contra cost bineinteles). Nu avem prieteni si nici rude acolo…

  165. daniel.d
    09.03.2016 la 21:56

    Deasemenea daca este cineva care a mai aplicat pt viza de turist si ne poate ajuta si pe noi … chiar nu inteleg cum se face. Am aplicat anul trecut pt viza sua si am obtinut-o dar asta de Canada pare mai dificila de obtinut si nu am dori sa gresim.

  166. CRISAN LIVIU
    11.03.2016 la 11:11

    tocmai mi-a fost respinsa cererea pentru viza turist, mentionez ca am avut toate actele, act proprietate apartament, adeverinta in care era mentionat salariu, concediul, extras de cont pe ultimele 3 luni, invitatia+o recomandare din partea unui politician canadian, varul-meu care m-a invitat isi asuma cheltuielile…bla bla…cu toate astea am fost respins…exista posibilitatea unei contestatii? si care sunt pasii ce trebuie facut?
    multumesc anticipat!

  167. Sorin
    17.03.2016 la 17:32

    Salutare, dupa cateva saptamani de stres, pentru ca nu aveam un precedent de obtinere a vizei (business – in interes de serviciu), am dat o fuga pana la VAC. Acolo un domn foarte amabil mi-a dat in primul rand check listul pentru actele ce trebuiesc depuse specific Romaniei si mi-a explicat foarte frumos ce si cum sa fac: Mi-a explicat ca pozele sunt fara contrast (au fost facute la un automat) si mi-a mai sugerat sa cer o scrisoare de la angajator in care sa specifice scopul si durata calatoriei. Am depus dosarul dupa cateva zile, Vineri dimineata, Miercuri am primit email de la Canada Visa Application Service ca pasaportul meu a fost procesat, Joi la ora 13.30 am ridicat pasaportul cu viza aplicata. In toatal 5 zile.
    Ce am depus:
    – formularele obligatorii IMM5257 si IMM5707E
    – Invitatie din partea companiei canadiene
    – Adeverinta/Scrisoare din partea angajatorului cu scopul, durata clatoriei, valoarea salariului, existenta unei asigurari medicale si faptul ca cheltuielile de calatorie sunt acoperite de companie conform ordinului de misiune.
    – Ordin de misiune (cost zbor, cost hotel, diurna)
    – Copii: pasaport, CI, Certificat casatorie, certificat nastere, rezervare bilet avion.
    – Fotografii, mai „clare” facute la un centru foto (15 min.)
    – si bineinteles pasaport.
    Nu am avut nevoie sa legalizez nimic, amblele scrisori au fost in limba engleza, certificatul de casatorie este trilingv.
    O experienta placuta, sper sa fie la fel si pentru voi.

  168. Simona.a
    21.03.2016 la 09:18

    si eu am aplicat pe data de 18 martie 2016..astept raspuns…dupa atata stres…si comentariile pe care le vad..nu mai stiu ce sa cred….

  169. George
    22.03.2016 la 12:10

    Eu am aplicat online pe 15 Martie. Pe 17 martie am primit mesaj sa trimit pasapoartele in original. Le-am trimis direct la ambasada cu TNT (cu AWB de retur – cost dus intors 55 lei) pe 18 martie iar pe 22 martie am primit pasapoartele cu viza. Nu am apelat deloc la VAC si am economisit ceva bani. Ca browser am folosit Chrome deoarece cu Mozilla dadea eroare la incarcarea documentelor. Eu intentionez sa fac un circuit cu masina inchiriata cu plecare din New York, vizite la Niagara, Toronto, Kingston, Ottawa, Montreal, Quebec si intoarcere la New York. Am facut un buget de calatorie cu preturi la hoteluri luate de pe Booking + celelate cheltuieli (mancare, intrare la obiective, benzina, bani de buzunar), total 1500 CAD 2 persoane 8 zile – buget pe care l-am transmis impreuna cu extrase de cont (scoase de la banca direct in engleza) prin care am dovedit ca am banii respectivi. Le-am trimis si niste poze cu traseul facut in Google Maps. Undeva in chestionar ma intrebau de persoane sau institutii pe care vreau sa le vizitez. Am completat ca nu intetionez sa vizitez decat obiective turistice si nu persoane sau institutii si ca nu am ce adresa sa le dau. Le -am mai transmis adeverinta de la locul de munca (facuta direct in engleza), bilete de avion dus intors Bucuresti – New York, o lista cu tarile pe care le-am vizitat (facuta pe ani), copii dupa paginile din pasaport unde am avut vize (inclusiv viza SUA) si formularele lor. Poze mi-am facut singur, le-am facut crop pe dimensiunile solicitate si gata. Fiecare proces a durat 2 zile lucratoare. Nu am mai facut copii si traduceri dupa acte de proprietate pentru ca ma costa mai mult traducerea decat costul vizei.

  170. simona.a
    22.03.2016 la 12:55

    este bine pus la punct ce ai facut tu…si eu nu stiam ca tot ce depun trebuie tradus in engleza…inclusiv adeverinta de la serviciu sau extras de cont..deci sa ma astept sa reaplic:))..mersi cred ca data viitoate voi aplica online si eu ..in caz de refuz..

  171. Elena
    22.03.2016 la 13:35

    George,
    Spune-mi, te rog, daca acestea sunt doc ce le-ai atasat
    -invitatie
    -formularele obligatorii IMM5257 si IMM5707E,
    -copii pasaport, CI, certificat casatorie, certificat nastere,
    -adeverinta de la locul de munca
    -extrase de cont
    -acte doveditoare de proprietate
    -chitanta B.Transilvania de 70+2 $ ( sau aplicand online se face plata tot online, cat?)
    – ce alte taxe mai trebuiesc platite ?
    Eu si sotul dorim sa mergem in Canada si efectiv sunt zapacita de cate comentarii, pareri si indicatii am cititi ca nu mai stiu ce trebuie sa fac, ce taxe sa platesc, unde si cu ce curier sa trimit documentele.
    multumesc,

  172. George
    22.03.2016 la 14:45

    Mi-am facut cont, am completat niste intrebari preliminare, am obtinut parola de acces in aplicatie, etc
    Apoi am incarcat urmatoarele documente:
    – Invitatie nu am avut pt. ca nu doresc sa merg la nimeni in Canada
    – IMM5257 (Aplication for visitor visa), IMM5645 (Family Information), IMM5713 (Family Member Representative)
    – Copii pasaport, certificat casatorie. Nu am pus copii certificat nastere si CI pt. ca nu s-a cerut.
    – Proof of Means of Financial Support: Adeverinta loc de munca, Extrase de cont, Buget calatorie. Nu am pus acte doveditoare proprietate pt. ca mi se parea scumpa traducerea.
    – Travel History (o foaie cu anul si tara pe care am vizitat-o), copii pagini din pasaport cu vize (Viza SUA + alte tari),
    – Purpose of Travel: bilete de avion dus intors Bucuresti New York, traseul pe care vreau sa-l urmez in Canada (Captura din Google Maps)
    Pentru fiecare grup de documente am facut cate un fisier PDF pe care l-am incarcat in aplicatie (la fiecare rubrica nu poti sa incarci decat un document).
    Dupa ce am incarcat toate documentele (sot + sotie) am apasat butonul de trimitere si am fost dirijat catre o pagina unde se efectua plata electronic. Am achitat cu cardul echivalentul a 100 CAD de persoana. Cardul fiind in lei a efectuat el automat conversia la cursul Mastercard.
    Dupa 2 zile am primit mesaj ca s-a luat o decizie (nu spune ca ia primit viza sau nu) in privinta cererii mele si sa trimit pasapoartele in original. Mesajul apare in contul tau pe un formular standardizat si personalizat pe care trebuie sa-l trimiti impreuna cu pasapoartele. In mesaj ai un link cu optiuni de expediere a pasapoartelor si ai doua variante:
    1. sa le trimiti la VAC prin curier sau personal cu plata taxelor aferente (101+105/pasaport)
    2. sa le trimiti la Ambasada Canadei cu curierul (nu se poate personal) iar in plic sa ai si un AWB de retur.
    Prima varianta mi s-a parut destul de scumpa asa ca am ales a doua varianta. Am sunat la TNT, le-am explicat despre ce e vorba, i-am intrebat si de AWB ul de retur, mi-au spus ca se poate, intr-o ora era curierul la mine la usa i-am predat documentele (fiecare pasaport l-am pus in plicul lui pt. ca nu eram sigur ca pot fi trimise impreuna) si am platit 55 lei /plic livrare tur retur. Asta era vineri pe la 16. Marti dimineata am primit mesaj de la TNT ca s-au intors pasapoartele.

  173. Simona.a
    22.03.2016 la 15:28

    nu stiu cum este online…eu am depus copie CI, extras cont, 2 poze, invitatie de acolo, scrisoarea mea de intentie, formularele acelea IMM le am facut in pdf le am scos la imprimanta, rezervare bilet avion, copie proprietate dar cea a parintilor ca nu am( stau cu parintii), certificat nastere parintii , chitanta la banca este de 65 euro acum + 2 euro comision, 130 ron i am platit pe loc la VFS, cand ai depus tu?

  174. simona.a
    22.03.2016 la 15:29

    pasaportul in original…

  175. George
    22.03.2016 la 15:31

    Eu am aplicat pe 15 martie 2016

  176. simona.a
    22.03.2016 la 16:23

    in ce stadiu esti? ti au dat raspuns? nu iti vor spune daca ai luat sau nu…ci doar cand deschizi personal pasaportul acasa, vezi daca ai viza sau nu

  177. danield
    23.03.2016 la 15:29

    Nu ma ajuta si pe mine cineva cu o chemare pentru mine si sotie?contra cost sau pot face rost de chemare pentru SUA.

  178. George
    23.03.2016 la 17:46

    @Daniel – Nu ai nevoie de chemare daca nu mergi la cineva anume si mergi doar sa vizitezi. Vezi cazul meu. In plus nu cred ca mai ai nevoie de viza ci doar de ETA (fiindca ai viza SUA si mergi in Canada cu avionul). Eu nu m-am incadrat la ETA pt. ca intru in Canada cu masina (pe uscat)

  179. Lavinia
    25.03.2016 la 07:26

    Ceau, Am aplicat online pentru viza de turism pe 3 Martie si pe 21 Martie mi-au dat raspuns sa trimit pasaportul la ambasada, ieri au afisat si pe contul meu unde am dosarul online ca am fost aprobat,am trimis pasaportul prin DHL sa evit sa platesc bani la VAC, m-a costat 43 lei lei trimitere pasaport, acum astept pasaportul acasa, cred ca Marti o sa ajunga, Vineri si Luni nu se lucreaza la ei, este Pastele. Am avut noroc, pentru ca este a treia oara cand aplic, de doua ori m-au respins pentru viza de munca, motivul ca nu am avut bani, dar in contul meu am avut 9000 $. plus contract, toate taxele platite in Canada pentru muncitori staini, plus LMO.
    Oricum ne trateaza ca pe ultimii oameni, Romanul trebuie sa stie perfect limba si sa aibe 100000$ in cont ca sa poata obtine viza, si alta nationalitate nu le trebuie nimic. Mult succes.

  180. simona.a
    25.03.2016 la 10:42

    da si eu astept raspuns…pt viza de turist…insa ma astept la orice..si esti prima data cand aplic

  181. simona.a
    25.03.2016 la 10:43

    da si eu astept raspuns…pt viza de turist…insa ma astept la orice.. este prima data cand aplic

  182. Luigi
    25.03.2016 la 17:08

    Sunt atâtea alte destinații în lumea asta… Mai ieftine, mai primitoare, mai calde, mai blande… Nu înțeleg de ce unii trec prin coșmarul vizelor, și dau un morman de bani pt o vacanta in Canada… Să vadă castorii și cum curge siropul din arțar…

  183. simona.a
    29.03.2016 la 12:41

    imi poate spune careva prin ce metoda te anunta ca ti-au procesat cererea si sa iti ridici pasaportul? eu am depus personal direct la VFS

  184. mircea
    01.04.2016 la 21:14

    Am depus dosarul in urma cu 3 saptamani personal la VFS. Mi-au spus ca dureaza 2 saptamani in a 14-a zi am fost sunat de catre o tipa de la VFS care mi-a comunicat faptul ca pasapoartele au ajuns la ei si pot sa le ridic in decurs de o saptamana.
    Aceasi voce m-a mai sunat odata.

  185. Cristian
    03.04.2016 la 11:58

    Am depus plicul cu cererile prin Priori Post , pe 15 martie le-au primit , pe 16 martie m-au sunat ca nu erau bune pozele , din cauza fotografului ca s-a laudat ca stie tot si de fapt era paralel , am trimis altele ( care in prealabil au fost masurate cu linia !) , pe 18 am primit maill ca dosarul a fost trimis la Ambasada , am prins si Pastele Catolic si au fost 2 zile libere , iar pe 1 aprilie le-am ridicat personal ( nu e o pacaleala !!) . Am primit viza cu intrari multiple pe toate pasapoartele , pana expira acestea , adica pe 4 ani !
    Am primit mesaj pe maill ca am primit pasapoartele de la Ambasada la VFS . Cei de acolo nu mi-au putut preciza daca am primit viza caci fiecare pasaport era intr-un plic sigilat .
    De acum peste 4 ani voi vedea cum voi obtine din nou viza . Succes la toti cei care aplica !!

  186. maria
    11.04.2016 la 11:01

    ma poate ajuta cineva cu un raspuns?fica mea este cetatean canadian si in 2010 a aplicat pentru sponsorizare parinti in canada din 2015 nea cerut mai multe acte si pe urma am primit ca aplicatia e complecta in 2015 in martie2016 am primit ca sponsorizarea a fost aprobata si dosarul nostru(al parintilor)de permanent rezident a fost trimis la bucuresti pentru procesare stie cineva ce urmeaza si cat dureaza ca noi vrem sa mergem in canada ca vizitatori cum am mai fost toti anii astia cat trebuie sa asteptam pentru a primi ceva de la ambasada?precizez ca dosarul era complect cu analize cazier dar acum sau expirat ca au fost facute in canada si a trecut 1 an

  187. TANIA
    19.04.2016 la 10:38

    Ideal ar fi sa depuneti actele la centrul de primire a cererilor de viza de pe str. Masarik ,langa INTERCONTINENTAL,pt a nu avea surprize gen nu sunt bune fotografiile.Dc nu reusiti sa faceti rost de formularele obligatorii cei de la centru vi le pot da si le completati acolo,chiar va pot ajuta sa le completati contra-cost.Eu si sotul am avut invitatie de la un prieten stabilit de mult timp acolo.Am depus adeverinta de la locul de munca(salariul minim pe economie),acte pt proprietate nu,deoarece toate bunurile noastre sunt trecute pe socrii mei.Am doi copii minori care raman in tara.Am depus actele pe 8 aprilie 2016 si dupa o saptamana am primit pasapoartele cu viza prin curier(TNT)acasa.Am avut noroc.Doar invitatia din Canada era in engleza,restul actelor in romana.Am pus si cererea de concediu tot in romana.

  188. vas ionel
    27.04.2016 la 08:56

    poate cineva sa mi spuna precis cat e taxa de viza turistica in Canada?va multumesc. imi trebuie azi 27 04 2016

  189. claudia
    27.04.2016 la 09:21

    taxa de viza este de 70 euro plus 2 euro comision banca,dar stiu cei de la banca Transilvania oricum,Bafta vas ionel!

  190. Liliana
    01.05.2016 la 12:41

    Buna ziua tuturor! As dori, daca poate cineva sa ma informeze, cum trebuie sa procedez pentru obtinerea vizei pentru Canada? Locuiesc in Madrid- Spania de 10 ani, lucrez in aceeasi institutie de 5 ani.Ceea ce ma intereseaza este unde trebuie sa trimit pasaportul, am deschis contul: CGkey, dar astept invitatia de munca, iar dupa aceea sa incep procesul de incarcare a documentelor.Daca cineva este in aceeasi situatie sau a trecut prin aceeasi procedura si ma poate ajuta, le multumesc anticipat.Am incercat sa citesc toate comentariile, sunt putin derutata, dar sper sa reusesc sa incarc toate documentele si sa fac plata.
    Orice informatie din partea d-voastra m-ar ajuta enorm.
    Multumesc anticipat din nou.

  191. Catalin
    25.05.2016 la 20:10

    Buna seara!Am viza pe doi ani cu intrari multiple si as dorii sa stiu dupa expirarea acesteia trebuie urmata aceeasi procedura pentru prelungirea acesteia?(alt dosar alte poze alte dovezi ale proprietatilor alta adeverinta de la job)Multumesc si sper sa gasesc pe cineva sa ma poata ajuta!

  192. Sebastian
    02.06.2016 la 13:53

    Salut. Am o întrebare. dacă aplic pentru o viza de Canada împreunaă cu soția, se schimbă lucrurile? Adică trebuiesc două dosare, sau doar unul? Ideea e ca avem un cont de economii pe numele sotiei, iar dacă am aplica impreună cumva ar reprezenta un avantaj.

  193. camelia Bulai
    20.06.2016 la 11:31

    Buna prietena meu are cetatenie canadese , El imi face chemare. Eu in romania ce trebuie sa fac? Ce tip de pasaport trebuie? Care ma poate ajuta cu informati. Va multumesc! !!

  194. Inna
    13.07.2016 la 01:16

    George salut!!! Ma intereseaza atunci cand ai trimis plicul cu pasaport la ambasada, ce ai mai pus acolo? Dovada ca ai achitat taxa de viza si awb de retur si atit????

  195. Inna
    13.07.2016 la 01:17

    George salut!!! Ma intereseaza atunci cand ai trimis plicul cu pasaport la ambasada, ce ai mai pus acolo? Dovada ca ai achitat taxa de viza si awb de retur si atit????!

  196. Carmen
    20.09.2016 la 14:26

    Buna ziua.
    Pentru viza Canada turist,copil 14 ani ,care pleaca singur, ce acte trebuiesc pentru a avea aviz pozitiv de la Ambasada Canadei.
    Merge in vacanta la veri si desigur va exista aceea invitatie.
    Pe linga invitatie ce acte trebuiesc ca sa facem dosarul de ne refuzat.
    Multumesc si astept un raspuns cat mai detaliat daca se poate.

  197. Alexandra
    25.09.2016 la 14:41

    Buna ziua am si eu o intrebare, am primit actele pt rezidenta, si mai treb sa primesc email de la ambasada sa tr pasaportul la vizat.Imi puteti spune in cat timp primesc emailul?? Multumesc

  198. Vasile
    09.01.2017 la 01:25

    Buna am primit invitatia de la o verisoara din Canada vreau sa vizitez Canada dar eu nu lucrez an Romania lucrez an UK ,vreau sa stiu daca a-mi sunt bun fluturasi cu salarul din UK la dosar si ce acte ami mai trebuie pentru viza de turist, si daca pot sa trimit dosarul prin curier sau trebuie sa merg personal .VA MULTUMESC

  199. Silviu
    25.01.2017 la 18:06

    Salut, am o nelamurile. Vreau sa plic online pt sotia mea ( eu am fost in canada in ultimii 10 ani si astept sa iau eta,cand apare ) si nu am inteles exact partea cu semnatul electronic al documentelor. Ii trebuie o semnatura electronica (digitala) ca sa poata semna documentele?? Stiu ca e aprox 150 lei una, iar daca o achizitionam doar pentru semnarea acestor documente, nu se prea merita….
    Multumesc

  200. cristi
    09.02.2017 la 21:20

    Silviu, semnatura digitala, in conceptia lor este foarte simpla: completezi formularele, le printezi, le semnezi, le scanezi cu semnatura ta pe ele si le postezi unde trebuie, adica acolo de unde le-ai printat. pot fi docx sau pdf. Eu am aplicat online, in 24 de ore mi-au aprobat, le-am trimis pasapoartele si in 4 zile le-am primit inapoi cu vizele de turist-5 ani pe ele. simplu si eficitent. nici nu stiu unde e in Bucuresti ambasada Canadei. Asta acum 0 saptamana, Bafta

  201. Rebeca
    01.03.2017 la 00:16

    Buna! Daca ai fost refuzat pentru viza sua (in conditiile in care esti student..ai imobil pe numele tau dar nu ti cere niciun fel de act..in fine, nu mai conteaza) cei de la ambasada canadei au acces la aceasta informatie? Este o intrebare legata de faptul daca ai mai fost refuzat pana acum si mi este teama ca o sa mi refuze si aceasta viza doar pentru faptul ca vad acest refuz. Mi am dorit mult sa merg in vacanta in sua si datorita refuzului parintii ma incurajeaza sa mi vizitez rudele din canada (o sa am invitatie de la ei). Chiar nu stiu ce sa cred..am ramas profund dezamagita de acest refuz iar acum imi este teama..

  202. tina
    04.05.2017 la 15:38

    hello,

    Am o intrebare, daca am primit eu si sotul chemare de la niste prieteni din canada si acolo ei specifica si salariul lor si alte detalii mai am nevoie de adeverinta de venit de la ei? si ma poate careva ajuta in completarea dosarului..mersiii.

  203. 07.05.2017 la 13:24

    Pentru vize canada

  204. Anghel ion
    12.06.2017 la 14:22

    Vrau viza pentru Canada

  205. 15.08.2017 la 17:59

    Hello blogger i see you don’t earn on your
    website. You can earn extra money easily, search on youtube for:
    how to earn selling articles

  206. Eliza
    21.01.2018 la 01:50

    Alina. Buna.doresc sa va întreb dacă am o sora in Canada și celelalte surori in Romania și tata și mama in Romania.ania care au fost în Canada părinții de exemplu cum putem. Primi invitație canadiana celelalte surori
    Aștept răspuns

  207. Amalia
    14.12.2019 la 00:21

    Viza turistica pt Canada este 7$ sau 70 euro?Trebuie neapărat să am bilet dus întors? Din păcate eu nu am bani in banca.Inseamna că voi fi respinsa doar pt că nu sunt bogata?

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]