excursii-razvan-pascu

Weekendul trecut am terminat modulul 7 din cele 14 ale cursului de Executive MBA al WU Executive Academy (Vienna University), ocazie foarte buna de a-mi aminti de temerile mele de inceput si a de rememora cateva dintre momentele mai mult sau mai putin amuzante ale primei jumatati de MBA.

Privind inapoi, recunosc ca am pornit la drum cu cateva semne de intrebare majore:

 • O sa ma incadrez in peisaj? Eu, un spirit destul de liber, obisnuit sa munceasca mult si uneori haotic, intr-o grupa de corporatisti?!
 • Cum o sa imi eliberez 4 zile pe luna pentru a ma dedica total unor cursuri si multe alte zile pentru a-mi face temele pre si post modul?
 • De ce sa ma intorc la scoala?! Nu am fost niciodata un fan al sistemului clasic de scoala, asa ca oare o sa imi foloseasca?
 • Cum voi tine pasul? Voi fi cel mai tanar cursant din grupa, inconjurat de directori de multinationale si manageri (12 din cele 18 persoane din clasa sunt CEO sau directori generali).

Au fost doua mari momente de cumpana pentru mine: primul, la inscrierea in competitia pentru bursa si cel de-al doilea, inainte de primul curs, insa privind inapoi, nu pot decat sa ma bucur ca am depasit toate acele temeri si ca acum am ajuns la jumatatea cursului. Si apropo, am doar note de A, deci nu e dracul chiar atat de negru.

Privind in urma, ma bucur tare mult ca am supravietuit modulelor de Contabilitate si Finante, care mi-au dat cele mai multe emotii (si nu doar acestea). M-au facut sa ies din zona mea de confort, iar profesorii, prin modalitatea de a preda, prin exemple si studii de caz, prin invitatiile la prezentari in fata clasei si prin temele pe care ni le-au dat, ne-au facut sa aprofundam materia ca pe o noua limba straina.

Modulul cel mai drag de pana acum a fost cel de Marketing, la care a trebuit sa alegem un subiect pentru o prezentare la alegere. Tema in sine consta in stilul de a demonstra ceea ce vrei sa transmiti si nu in alegerea subiectului, insa echipa mea a ales unul dintre cele mai dragi subiecte mie: Turismul in Transilvania. I-am vorbit din suflet profesorului si mai mult decat atat, am incheiat prezentarea cu muzica populara si gustari din Transilvania: zacusca, branzeturi, carne afumata, vin si altele. La final colegii ne-au aplaudat pentru idee, iar profesorul canadian a promis ca va merge sa viziteze Transilvania.

Urmatorul modul, cel din luna iunie, il va avea ca profesor chiar pe decanul universitatii si este o combinatie intre Marketing si Management, un curs in care din nou vom invata prin joaca: vom avea acces la o plaforma online unde suntem managerii unei firme virtuale pe care trebuie sa o administram si sa o crestem timp de 7 ani.

Si daca v-am atras atentia sau daca va ganditi ca asta este provocarea ideala pentru cariera voastra, Universitatea din Viena a anuntat de curand o lista incurajatoare de burse pentru cursurile care vor incepe in toamna. Detalii aici.

1. Burse de merit: pot ajunge pana la 50% din valoarea programului (17.500 Euro)

2. Burse pentru femei-leader cu potential ridicat sau istoric puternic: pot ajunge pana la 50% din valoarea programului (17.500 Eur)

3. Burse pentru antreprenori (cei care au o afacere de succes sau care au finalizat un plan de afaceri pentru un start-up): pana la 50% din valoarea programului (17.500 Eur)

4. Burse pentru angajati ai IMM-urilor, ONG-urilor sau altor organizatii non-profit: pot ajunge pana la 25% din valoarea programului (8.750 Eur)

De asemenea, inca mai este putin timp in care puteti aplica pentru bursa de 30.000 de euro oferita de Ziarul Financiar si Vienna University. Diferenta de 5000 de euro, precum si costurile cu calatoriile la Viena si in Statele Unite intra in responsabilitatea voastra sau a companiei pentru care lucrati.

Eu acum ma pregatesc de modulul pe care il vom avea in luna Iulie in Statele Unite, la Minneapolis. Mi-am aranjat si vacanta de vara in jurul acestui curs, asa ca revin cu detalii dupa calatoria de acolo.

Nu e usor deloc sa urmezi un astfel de Executive MBA, insa satisfactia personala este imensa si oportunitatea care ti se ofera este unica, asa ca merita efortul de 14 luni, mai ales daca vreti sa schimbati ceva in cariera voastra.

2 comentarii

 1. 27.05.2014 la 22:58

  Foarte util articolul, mi-as dori o astfel de bursa anul viitor, ar fi o rampa de lansare extraordinara!

 2. I am a wordpress plugin programmer. I’ve developed
  a plugin that would grab web surfer’s emails on your database without the need
  for their connection. I’m seeking beta evaluators also, since your site is receiving sizeable
  quantities of page views, I am thinking of your web site.
  Are you gonna be intrigued?

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]