excursii-razvan-pascu

Cu fiecare drum mai lung facut cu avionul, cu fiecare perioada de tranzit, realizez ca aeroportul si timpul petrecut acolo au o importanta din ce in ce mai mare. Si o spun la modul cel mai personal si subiectiv posibil. Daca in urma cu ceva ani, imi alegeam perioada de tranzit maxima, ca sa pot iesi din aeroport si sa mai vizitez o destinatie, la penultima vacanta mai lunga, asta iarna spre Cambodgia, mi-am petrecut perioada de tranzit lucrand. Important este ca aeroportul pe care te afli sa iti ofere variante indiferent de ceea ce vei dori sa faci.

Pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris am ajuns de suficiente ori pana acum ca sa il “invat” cat de cat.

Perioada de tranzit mare = o plimbare prin Paris

Daca ai cel putin 5 ore intre zboruri, poti da o fuga pana in centrul Parisului. Varianta RER + metrou te duce si te aduce din centru in maxim o ora. Faci o poza la Tour Eiffel, te plimbi pe Champs Elysees si te intorci la timp in aeroport pentru zbor.

Shopping

O prietena imi povestea o data ca a pierdut legatura spre casa pentru ca a furat-o peisajul din magazinele din aeroport. Da, aeroportul din Paris rivalizeaza in mod cert cu marile centre comerciale, avand cele mai exclusiviste branduri de moda si cosmetice. Nu stiu despre moda sau cosmetice, dar eu de fiecare data cand ma aflu pe aeroportul din Paris ma lipesc de standurile La Duree, cu macarons.

Entertainment

Chiar daca ai 4 – 5 ore intre zboruri si nu ai chef sa iesi din aeroport, nu te vei plictisi. Playstation gratuit, cabine Sony unde poti vedea filme, scaune ergonomice pentru odihna, puncte internet si 15 minute de wi-fi gratuit.

Transfer

Veti fi surprinsi sa va spun ca exista si o parte buna a faptului ca nu am fost admisi in Schengen: nu mai trebuie sa schimbam terminalul pe aeroportul din Paris in momentul in care avem zboruri de conexiune intercontinentale. Practic, aterizam pe terminalul 2E si decolam tot de acolo. Aceasta este doar una dintre schimbarile aduse de finalizarea investitiilor de 580 de milioane de euro in facilitatile aeroportului.

Investitii

Daca zburati la Business Class sau daca aveti card Flying Blue Gold, veti putea avea acces si la cel mai nou Business Lounge Air France, care acopera o suprafata de 3000 de metri patrati. Aici va puteti relaxa admirand aeronavele care decoleaza si aterizeaza, serviti un pahar de sampanie si o gustare, puteti chiar sa dormiti sau sa faceti un dus. Au creat si un institut de frumusete in parteneriat cu Clarins, care ofera gratuit tratamente de infrumusetare pasagerilor cu acces la Business Lounge.

Fotografiile de mai jos le-am realizat in urma infotrip-ului cu compania aeriana Air France in luna octombrie pe aeroportul din Paris.

Mai multe informatii despre investitiile si modernizarile din aeroportul Charles de Gaulle gasiti pe incont.ro, in revista Forbes sau pe wall-street.ro

1 comentariu

  1. 09.07.2014 la 10:01

    I’m really enjoying the design and layout of your blog.
    It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and
    visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?

    Outstanding work!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]