fbpx
excursii-razvan-pascu

Oficiul National de Turism al Germaniei a organizat saptamana trecuta o conferinta de presa pentru a anunta cele mai recente statistici in ceea ce priveste numarul turistilor romani in Germania, precum si temele de comunicare ale anului 2014.

Conform studiilor realizate de Oficiul de Turism al Germaniei (DZT), Germania este apreciata de catre turistii din lumea intreaga ca fiind o destinatie culturala, avand 38 de situri in patrimoniul mondial UNESCO, numar ce o situeaza pe locul al treilea la nivel mondial, impreuna cu Franta. In plus, anul 2014 se anunta a fi ofertant din punct vedere cultural, intrucat se sarbatoreste si implinirea a 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, precum si 300 de ani de la nasterea lui C.P.E. Bach (compozitor german, fiul lui Johann Sebastian Bach).

In ceea ce priveste numarul turistilor, in anul 2012 Germania a inregistrat 525.000 de innoptari din partea turistilor romani, cresterea procentuala fata de anul anterior fiind de 8.1%. In continuare, trendul turistilor romani care viziteaza Germania are un ritm ascendent, astfel ca in anul 2013, pana in prezent, cresterea procentuala fata de primele 8 luni ale anului trecut a fost de 13.1%.

“Germania este si va ramane in continuare una dintre cele mai indragite destinatii de vacanta atat la nivel mondial, cat si a romanilor. Aceasta pozitie este intarita in fiecare an de numarul in permanenta crestere al celor care calatoresc in destinatia de vacanta Germania. In primele opt luni ale acestui an, numarul innoptarilor romanilor in Germania a crescut cu 13% fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta se datoreaza, in primul rand, calitatii si diversitatii produselor turistice pe care le are de oferit Germania, dar si raportului pret-calitate foarte bun. Romania este pe acest trend crescator, iar prin colaborarea pe care o avem cu partenerii nostri locali suntem convinsi ca Germania va deveni o destinatie de vacanta tot mai indragita de romani.” a declarat Cristian Sallai, GNTB marketing & sales manager pentru Romania si Bulgaria.

“Traseul dintre Bucuresti si Berlin s-a dezvoltat foarte bine de cand am introdus zborurile zilnice, in luna ianuarie a acestui an. Atat turistii de afaceri, cat si cei care opteaza pentru a vizita destinatiile din Germania, folosesc zborurile zilnice intre cele doua capitale si, de asemenea, profita de conexiunea excelenta spre alte orase din Germania. In acest moment oferim legaturi spre sapte orase din Germania cu ore foarte convenabile de conexiune din Berlin,  fapt ce ne face alegerea perfecta pentru o excursie in Germania”, a declarat Dl. Dimitar Dimitrov, Regional Manager airberlin pentru Romania, Bulgaria si Serbia.

„Germania este una dintre cele mai indragite destinatii de calatorii ale europenilor. In calitate de ambasador al Republicii  Federale Germania in Romania ma bucura ca tara mea nu este cunoscuta doar pentru economia, industria si pentru politica sa externa, ci si pentru produsele turistice pe care le are de oferit. Acest fapt este imbucurator si pentru relatiile romano-germane, deoarece prin calatoriile pe care le fac, oamenii ajung sa se cunoasca mai bine si pun bazele dezvoltarii relatiilor personale, culturale sau economice si prin aceasta se intareste prietenia romano-germana. ” a declarat Excelenta Sa Dl. Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei in Romania.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]