fbpx
excursii-razvan-pascu

De fiecare data cand am avut ocazia, am subliniat faptul ca eco-turismul si turismul rural sunt doua dintre sansele Romaniei de a se pozitiona pe harta turismului european.

Din acest motiv m-am bucurat sa citesc despre un eveniment ce are loc in acest weekend, Sambata si Duminica 7 si 8 Septembrie 2013, in localitatea Albac din judetul Alba. Este vorba despre Targul National de Turism Rural, ajuns deja la cea de-a 8-a editie, organizat de Consiliul Judetean Alba si Primaria Albac, in parteneriat cu ANTREC.

Targul isi propune sa aduca impreuna atat profesionistii din domeniul turismului cat si potentiali turisti. Scopul acestui eveniment este de a incuraja si de a prezenta avantajele si perspectivele turismului rural.

Evenimentul isi va deschide portile Sambata 8 Septembrie, incepand cu ora 10:00, iar participantii vor avea ocazia de a vizita standurile amenajate, de a analiza ofertele in materie de turism rural si mai ales de a degusta bunatati din diferite parti ale tarii.

Au fost pregatite si cateva competitii pentru participanti, care se vor incadra in specificul evenimentului, cum ar fi concursul de pescuit „Aventuri in Apuseni”, ce va avea 4 manse de intrecere, in perioada 7-9 Septembrie 2013.

Totodata, in cadrul evenimentul vor fi expuse si lucrarile Taberei Nationale de Pictura de la Albac, ce a avut ca tema “Desenul Caselor din APUSeni”.

Ma bucur sa observ aceste eforturi de promovare a turismului rural si a zonei Apusenilor si nu pot decat sa incerc sa va conving sa treceti pragul acestui eveniment, daca va veti afla in zona.

3 comentarii

 1. 05.09.2013 la 16:45

  Multumim in primul rând lui Răzvan pentru promovare și tuturor celor care vor răspunde acestor serioase îndemnuri.

 2. Razvan Pascu
  (author)
  05.09.2013 la 18:18

  @ Emil: Cu placere. Iar cei care ajung in judetul Alba trebuie sa stie ca la Alba Iulia au si Festival de Film in acest weekend – http://albafilmfest.ro/

 3. 07.09.2013 la 09:28

  Este bine că se organizează astfel de evenimente. Turismul rural este o şansă reală a noastră, dar trebuie să existe o strategie pe plan naţional şi mai ales pe plan local. Şi din partea bloggerilor 🙂 . Şi eu încerc acest lucru, aşa mi-am propus şi sper să reuşesc ceva.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]