excursii-razvan-pascu

De fiecare data cand am fost intrebat despre turismul romanesc si sansele pe care le are pentru a se afirma, am sustinut cat am putut de tare ca nu litoralul sau statiunile invechite de munte ne vor ajuta sa ne afirmam in strainatate, ci acele detalii care ne fac sa fim unici si care ne diferentiaza de alte tari din lumea asta. Eu as alege Transilvania si Delta Dunarii.

Ma lupt foarte tare cu mentalitati care spun ca daca nu avem infrastructura dezvoltata atunci nu putem face turism. E FALS. Cambodgia, Peru, Tanzania, Vietnam si multe alte tari in care am fost mi-au demonstrat asta – se poate face turism daca sunt 2 lucruri esentiale:

1. Promovarea intensa a destinatiei/tarii sau a unei forme de turism din respectiva locatie (de exemplu ecoturismul din Costa Rica, turismul de safari in Tanzania si Kenya, turism oenologic in Chile si Africa de Sud, etc.)

2. Zambete la cei care lucreaza in turism.

M-am bucurat sa citesc astazi ca cei de la New York Daily News au descoperit unul dintre aceste detalii care ne fac sa fim unici si au impartasit mai departe cititorilor informatii si imagini despre Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Articolul spune povestea cimitirului unde se face haz de necaz si a satului unde nu are rost sa tii secrete pentru ca oricum viata ta va fi scrisa pe crucea mormantului.

Iata articolul in limba engleza – aici.

Enjoy!

1 comentariu

  1. 20.08.2013 la 21:36

    Felicitari! Merita Maramuresul promovat si totodata ,,Cimitirul Vesel„

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]