fbpx
excursii-razvan-pascu

De curand cineva mi-a scris ca urmeaza sa plece intr-o croaziera in Bahamas si ca a citit impresiile mele din calatoria de acum 2 ani. Insa mi-a adus aminte ca nu am scris si despre ziua 4, ultima zi a croazierei in Bahamas, zi in care am avut un popas pe insula Great Stirrup Cay, insula privata a companiei de croaziere Norwegian Cruise Line. Celelalte articole cu impresii despre Bahamas le gasiti aici.

Cand am povestit ca am fost in Bahamas, toata lumea m-a intrebat imediat despre plaja si balaceala. Nu stiu cine a fost ghinionistul de pe vasul pe care eram eu, dar croaziera mea in Bahamas nu prea mi-a permis sa fac plaja, pentru ca nu am avut parte de vreme foarte buna. Chiar si localnicii spuneau ca asa vreme nu au mai avut de vreo 30 de ani – erau cam 15 grade Celsius in fiecare zi, foarte frig pentru caldurile cu care sunt ei obisnuiti. …citeste mai departe

Norocul meu a fost ca in ultima zi era programata o oprire pe insula privata a companiei care a organizat croaziera, Norwegian Cruise Line, pentru plaja, sporturi de apa si relaxare. Din fericire, vremea a fost mai indulgenta cu noi atunci.

Vasul a ancorat undeva in larg pentru ca nu este amenajat un loc de ancorare la mal pe insula Great Stirrup Cay. Toti pasagerii au fost impartiti pe grupuri, iar cei care au vrut, au putut sa coboare de pe vas si sa mearga la mal, folosind barcile de salvare de pe vas, suficient de mari si de incapatoare pentru 40-50 de oameni.

NCL a cumparat aceasta insula prin anii ’70 si in timp au amenajat-o, botezand-o Great Stirrup Cay. Se pare ca inainte de a fi a celor de la NCL, s-au perindat tot felul de populatii pe aici, de la indieni, pana la vasele de sclavi si pirati. Cativa angajati NCL locuiesc aici pe insula si asigura tururile si echipamentele pentru turisti atunci cand vasele acosteaza. Poti face parasail (90 de dolari pentru 5-7 minute), kayak (40 de dolari un tur de vreo 2 ore) si snorkelling (20 dolari inchirierea echipamentului pentru o zi intreaga).

As fi vrut sa am parte de vreme de snorkelling, dar apa era cam rece, asa ca am ales un tur cu kayak-ul insotit de o mica plimbare pe insula, care a durat doua ore.

Dupa plimbare si vaslit, am ajuns la timp pentru masa pusa la dispozitie de NCL, cu sandwich-uri, fructe, hamburgeri…ca pentru un picnic in aer liber. Pe vas, mancarea ar fi fost la discretie, insa pentru a ajunge la vasul de croaziera trebuia sa mergi din nou cu barca in larg, iar asta ar fi insemnat timp pierdut.

Fotografiile de mai jos cred ca sunt sugestive pentru Bahamas.

* Pentru ca plecarea intr-o astfel de croaziera este din Miami, nu uitati ca aveti nevoie de viza de Statele Unite, asa ca iata cum se obtine aceasta.

3 comentarii

 1. alexa
  15.08.2013 la 09:48

  Eu am fost in Half Moon Key, insula privata a celor de la Carnival. La fel de superba ca in pozele tale. Sunt minunate insulele astea.

 2. Monica
  20.08.2013 la 16:56

  Cei de la Royal Caribbean au ca insula privata CocoCay. Aici a fost foarte frumos tot felul de activitati si peisaje superbe.

 3. adi
  08.11.2013 la 23:25

  Pentru a merge in vacanta in Bahamas avionul face escala in New York… e nevoie de viza? multumesc!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]