Cea mai inedita carte despre asigurari din 2013

Adaugat de la 21 Iun 2013

L-am cunoscut pe Alin Baiescu anul trecut. Este director pe Bancassurance, Brokers & Corporate la Eureko si e doctor in economie.

De curand, Alin si-a lansat o noua carte, un dictionar de termeni uzuali in asigurari. Cartea se numeste „DEX Asigureză – Română, 123 de termeni din asigurări cum nu găseşti în nicio Carte de Business” si cred ca ar putea fi cel mai util cadou din partea unei companii de asigurari, in primul rand pentru angajatii sai. Iar pentru ca cel mai bine este sa aflam direct de la sursa toate detaliile, l-am rugat pe Alin sa scrie cateva cuvinte pentru voi.

JOS asigurările! TRĂIASCĂ asigurările!

Şi tu urăşti asigurările? Şi eu la fel … Şi nu suntem singurii, există chiar o mulţime asemeni nouă.

Dispreţuim aproape tot ce ţine de ele: de la agenţii agasanţi de care scăpăm cu greu, până la campaniile media care ne arată că oamenii fericiţi sunt doar cei care îşi au protejată casa, maşina şi viaţa.

Paradoxal, însă, în ciuda puternicului sentiment menţionat anterior, există şi situaţii în care asigurările chiar ne ajută. Dacă eşti în postura unui client, atunci când maşina ţi-e accidentată sau te-ai îmbolnăvit, o asigurare bine alesă îţi poate acoperi cheltuielile ocazionate de aceste evenimente; astfel, nu vei fi nevoit să suporţi aceste costuri din buzunarul propriu. Iar dacă eşti consultant sau angajat la vreun asigurător sau broker, asigurările sunt cele care îţi generează venitul pe baza căruia trăieşti.

În concluzie, cred că putem cădea la înţelegere că „asigurările sunt un rău necesar”!
Şi dacă tot trebuie să decidem dacă vom cumpăra sau nu un astfel de produs financiar şi, dacă DA, care e cel mai bun pentru noi, măcar să o facem în cunoştinţă de cauză.

DEX-ul sparge cutia neagră a asigurărilor

În cei peste 12 ani de activitate în zona asigurărilor, am realizat că aversitatea noastră organică faţă de asigurări se datorează şi modului în care acest domeniu se prezintă în piaţă: complicat, cu termeni de specialitate dificil de înţeles, cu mesaje confuze şi eronate. E o adevărată limbă străină pentru cei mai mulţi: ASIGUREZĂ. Aduce chiar şi cu o cutie neagră în care o grămadă de neaveniţi încearcă să ne convingă să ne punem banii. Şi proşti trebuie să fim să o facem … orbeşte!

După ce am publicat 2 cărţi cu alură academică legate de asigurările de viaţă, am decis să schimb radical abordarea şi să iniţiez un proiect prin care să umanizez asigurările. Iar rezultatul se numeşte „DEX Asigureză – Română, 123 de termeni din asigurări cum nu găseşti în nicio Carte de Business”.

Mai precis, este o lucrare care te ajută să înţelegi, dar şi să reţii, cele mai importante aspecte legate de asigurări, pe un ton hazliu, dar fără a neglija acurateţea tehnică a noţiunilor. Asta, fie că eşti consultant de asigurări, respectiv actual sau potenţial client interesat de un astfel de serviciu financiar.

„Cu răbdare, cu o exprimare firească şi, de ce să nu o spunem, cu o notă de umor binevenită, autorul reuşeşte prin această lucrare unicat să aducă mai aproape de noi termenii specifici din asigurări”, apreciază reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor, promotor al cărţii de faţă.

Ca să te tentez puţin …

Iar ca să prinzi puţin din gustul dulce-acrişor al definiţiilor din DEX-ul de Asigureză, îţi prezint câteva dintre acestea:

1. „Asigurările sunt acel produs financiar de care toată lumea are nevoie, dar nimeni nu vrea să îl cumpere”.
2. „Asigurarea nu e un scop în sine: nu o cumperi ca să ţi-o afişezi pe pereţi sau să te lauzi la prieteni cu ea. Asigurarea e un mijloc ca să ai la dispoziţie o sumă de bani, pentru a obţine ceea ce doreşti, atunci când vrei”.
3. „Asigurarea protejează indivizii, din punct de vedere financiar, la producerea anumitor riscuri (accidente, boli, avarii). Interesant e faptul că rata de ivire a acestor evenimente este identică – nu contează dacă eşti pesimist sau optimist!”.
4. „Contractul de asigurare este un document privind viaţa şi bunurile tale, ale cărui prevederi sunt active – fie că le-ai citit, fie că nu (cel mai probabil!). Cel mai important lucru legat de acesta: să îl ai!”.

Cartea poate fi achizitionata de aici.

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

5 păreri la “Cea mai inedita carte despre asigurari din 2013

  1. mulţumesc frumos. 🙂
    asigurările sunt o lume frumoasă, doar că se greşeşte de multe ori în vânzarea şi cumpărarea lor.

  2. Felicitari Razvan pentru dedicatia ta in promovarea sectorului de asigurari, respectiv valorificarea acelor evenimente care merita impartasite cu ceilalti.

  3. ce carti ati putea recomanda pentru consilierii debutanti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background