fbpx
excursii-razvan-pascu

In perioada 30 aprilie – 01 august 2013, Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste expozitia Comorile Chinei, cea mai mare expozitie organizata de China intr-un muzeu din Romania, reunind artefacte provenind din 11 muzee si institutii culturale din Republica Populara Chineza. Expozitia cuprinde 100 de piese originale din patrimoniul Chinei precum obiecte de bronz dinainte de dinastia QIN, figurine din Armata de teracota din dinastia QIN, bunuri culturale legate de Drumul Matasii din dinastiile HAN si TANG, bunuri culturale din dinastiile SONG, YUAN, MING si QING. Pretul unui bilet este de 25 de lei.

Cele mai impresionante exponate piese sunt 4 soldati de teracota si un cal de teracota in marime naturala. Acestea provin de la situl arheologic de langa Xi’an, China, unde au fost descoperite acum cateva zeci de ani, ingropate alaturi de alte 8000 de piese asemanatoare.

Eu le-am vazut pe toate cele 8000 piese acum 4 ani in China si sunt de-a dreptul impresionante. Iata un articol pe care l-am scris despre asta acum ceva timp.

Armata de teracota este formata din soldati de lut in marime naturala si se gaseste in mormantul imparatului Qin Shihuangdi care dateaza din anii 210 i.Hr. si (este unul dintre cele mai mari morminte din lume). Soldatii au arme si lanci reale, iar caii si carele de lupta sunt in marime naturala. Armata din teracota a fost descoperita in anul 1974 de un taran chinez care a devenit, in urma descoperirii sale, erou national.

1 comentariu

  1. 15.05.2013 la 17:37

    Foarte interesant! Cu siguranta vor fi multi oameni interesati sa o vada pe 18 mai la Noraptea Muzeelor, cand va fi intrarea libera!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]