fbpx
excursii-razvan-pascu

Banuiesc ca majoritatea dintre voi ati epuizat deja obiectivele turistice “clasice” ale Vienei. Palatul Schonbrunn, Muzeul Printesei Sisi, Ringstrasse, Mariahilferstrasse, Hundertwasserhaus, Opera, Primaria, Prater, raman fara indoiala piesele de rezistenta ale capitalei austriece si un „must see” pentru orice turist la prima vizita in Viena.

Pe langa asta, insa, ii admir pe austrieci pentru ca incearca sa atraga turisti si vizitatori prin evenimente speciale, expozitii si tot felul de astfel de artificii de marketing turistic.

Astfel, daca anul trecut am fost la Viena pentru a vizita expozitiile speciale vernisate cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea lui Gustav Klimt, pictorul de geniu al austriecilor, anul acesta Viena revine cu o noua serie de evenimente tematice, de data aceasta avand in centru gastronomia.

Daca sunteti iubitori ai schnitzelului vienez, ai celebrilor carnati Kasekrainer si Bratwurstel, ai branzeturilor si mai ales ai vinurilor austriece, programati-va o vizita la Viena in 2013.

Daca ajungeti in perioada 10-12 Mai 2013, nu uitati sa faceti o vizita celui mai mare targ culinar al Vienei, Genussfestival. Timp de trei zile, pe Stadtpark, se vor reuni restaurante renumite din Viena, bucatari si preparate delicioase.

Motivul pentru care va indemn sa nu ratati Viena in 2013 este acela ca am avut ocazia de-a lungul timpului sa „testez” unele dintre cele mai bune restaurante ale Vienei. Nu m-am dat in laturi nici de la un kebab cu mult chili, servit pe strada, dar nici de la cele mai „fitoase” restaurante, si pot sa va spun cu mana pe inima mea de pofticios maxim, ca merita sa „gustati”.

Restaurante bune din Viena

1. Cel mai bun schnitzel vienez: restaurantul Plachutta’s Gasthaus zur Oper, deschis in 2001 imbina excelent designul modern cu traditia vieneza. Se spune ca aici se mananca cel mai bun schnitzel din toata Viena (ce-i drept eu pot confirma ca mancarea este delicioasa…nu stiu insa daca este chiar cel mai bun, mai am multe de incercat). In cazul in care vreti sa aflati detalii, puteti sa intrati pe site-ul lor. Si atentie ca aici se poate manca doar cu rezervare facuta dinainte.

2. Schnitzel de traditie: un alt restaurant care se lauda cu un foarte bun schnitzel vienez, dar si cu o traditie de peste 100 de ani este Figlmueller de pe strada Backerstrase 6.

3. Cea mai veche cafenea de pe Ringstrasse: Cafe Schwarzenberg, construita in 1860, un loc de care nu ai cum sa nu te indragostesti, mai ales cand afli cata istorie ascunde si cat de multe persoane importante i-au trecut pragul.

4. Brunch la Palat: Daca prindeti in sejurul vostru la Viena si o Duminica, nu ezitati sa mergeti la un brunch la Palatul Todesco. Intotdeauna am spus ca restaurantele de mare lux nu sunt neaparat pe gustul meu, insa aici m-am simtit minunat. Mancare delicioasa, pe toate gusturile, un bufet suedez foarte bogat, atmosfera placuta, oameni draguti…va spun sincer ca merita sa platesti cei 42 de euro pentru un brunch facut ca la carte.

5. Pe final, ca sa schimbam putin discutia de la restaurante, va recomand sa vizitati si o piata traditionala cu delicatese in mijlocul orasuluiNaschmarkt (la Karlsplatz) unde se vand condimente si mancaruri traditionale, dar si tot felul de produse aduse din Asia de catre emigranti.

Detalii suplimentare gasiti si aici.

1 comentariu

  1. monica G
    26.01.2015 la 19:04

    Iti mai recomand si unul din restaurantele Centimeter. Au o mancare foarte buna!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]