fbpx
excursii-razvan-pascu

Aseara am participat la lansarea oficiala a site-ului TripMaker.ro, invitat de amicul meu, Cezar Dumitru a.k.a. Imperator. Site-ul este realizat in parteneriat cu Dan Chisu si cu cantareata Delia.

Prin intermediul acestui site, Cezar va oferi consultanta celor care doresc sa calatoreasca independent, iar munca sa va avea doua directii:

1. Un newsletter saptamanal din care cei abonati vor afla noutati legate de oferte speciale la bilete de avion, informatii despre cazare, destinatii interesante pentru calatorit si sfaturi practice pentru calatorii independenti. Abonarea la newsletter va costa 100 de euro pe an.

2. Consultanta in alegerea celei mai bune destinatii de calatorie si in realizarea traseului, cu toate informatiile de care ai putea avea nevoie, consultanta realizata individual, in functie de nevoile clientului. Pentru o calatorie de o saptamana taxa de consultanta va fi de 900 RON, pentru o calatorie de 2 saptamani taxa va fi de 1400 RON, iar pentru 3 saptamani taxa va fi de 1800 RON.

Probabil ca exista multi romani care nu au timpul necesar sa isi caute toate informatiile de calatorie sau detaliile logistice, iar pentru acestia site-ul Trip Maker va deveni in scurt timp un prieten bun. De asemenea, newsletterul contra-cost nu este o chestiune noua. In strainatate, bloggerii de travel cunoscuti incep sa faca tot felul de proiecte, cele mai frecvente fiind proiectele de PR pentru afaceri din turism, asa cum incerc eu sa construiesc prin Travel Communication, dar de multe ori am intalnit si proiecte legate de realizarea de continut de calitate care sa fie vandut utilizatorilor. Cel mai bun exemplu este o fata pe care am descoperit-o la targul de turism de la Londra si care spunea ca impreuna cu o echipa realizeaza lunar o revista de travel care poate fi descarcata online, in schimbul unui abonament anual de cativa euro. Cineva din sala a intrebat-o cati abonati are, iar raspunsul i-a uimit pe toti: peste 150.000 de abonati.

Revenind la proiectul TripMaker.ro, vreau sa va spun cateva cuvinte despre cei care au lansat site-ul. Si voi vorbi mai mult despre Cezar si Dan, pentru ca pe Delia o cunosc prea putin, spre deloc.

Cezar Dumitru, cunoscut in blogosfera ca Imperator este, din punctul meu de vedere, cel mai documentat blogger de turism din Romania, un om cu o memorie fantastica. Dincolo de modul in care scrie si de experienta acumulata in 40 de ani de viata, Cezar a acumulat si o mare experienta de calator, ajungand in 89 de tari. El este obisnuit sa raspunda diverselor solicitari ale cititorilor sai care ii cer sa le ofere informatii despre trasee, vize sau conexiuni bune la avioane. Il cunosc bine pe Cezar, iar relatia noastra a fost cu urcusuri si coborasuri, dar mereu bazata pe respect. Am fost impreuna la munte in Romania sau la Sighisoara, a fost la noi acasa la Fundata, am mers impreuna la Costinesti intr-o vara, ne-am intors impreuna din Thailanda anul trecut, am iesit de multe ori in oras. Ii doresc succces si cred ca este foarte potrivit pentru aceasta afacere! Sper sa-i mearga, dar sper si sa nu renunte la blog sau sa nu il lase pe plan secund, pentru ca este nevoie de oameni buni in Social Media daca vrem ca tot mai multe companii din turism sa se indrepte catre acest mediu de comunicare.

Dan Chisu este persoana publica din Romania pe care o apreciez cel mai mult. Nu este prima data cand spun asta, imi amintesc ca si in acest interviu din 2012 am declarat acelasi lucru, sau aici in 2011, sau in acest interviu de acum 2 saptamani; chiar si anul trecut cand l-am cunoscut la lansarea unui film imi exprimam bucuria pe Facebook. Emisiunile lui de calatorie de pe TVR sau Realitatea mi-au deschis ochii si mintea si imi amintesc ca atunci cand vroiam sa visez ma uitam la „Ocolul Pamantului in 80 de zile”. Dupa ani de zile, l-am urmarit impreuna cu Victor Melian in calatoriile cu yachtul prin Europa si din nou am inceput sa visez ca intr-o buna zi voi calatori si eu la fel de mult si ca voi avea emisiunea mea despre calatorii. Acum, o mare parte din visul meu este realitate si nu cred ca as exagera daca as spune ca poate o parte din calatorul Razvan Pascu de astazi se datoreaza si emisiunilor lui Dan Chisu pe care le-am vazut la TV in adolescenta.

Acestea fiind spuse, le urez succes celor 3 si sa aiba rezultate cu noul business. Este o afacere ale carei rezultate se vor vedea in timp si sper ca ei sa aiba rabdare.

17 comentarii

  1. Oana
    18.04.2013 la 15:56

    Serios? Să le dai bani unora să facă ce poate face aproape orice agenție de turism? Pe lângă faptul că Delia este foarte în măsură să-mi recomande destinații de vacanță. Înțeleg că unii nu au timp să-și planifice vacanța și mi se pare foarte normal să apelezi la oameni specializați în domeniu, dar proiectul acesta își cam bate joc de fraieri. Adică fata despre care vorbești tu, cere CÂȚIVA dolari pentru o revista și nu 100 pentru un newsletter. Sunt sigură că acest proiect implică multă muncă și cercetare, dar să fim serioși…e stupid să-i dai unei persoane 1400 lei să îți spună aproape nimic. Proiectul tău, pe de altă parte, este unul în care cred și sper să-ți meargă cât mai bine. Este unul realist și la care aș apela cu siguranță.

  2. Kos
    18.04.2013 la 17:50

    Putini inteleg cu adevarat cu ce se (va) ocupa TripMarket.ro.E ceva nou in Romania si cu siguranta ii va fi greu la inceput,dar cred ca va reusi! Nimeni de la agentie nu o sa-ti spuna vreodata sa te duci in localul x (ascuns pe strada y) sau sa te abati de la clasicile atractii pentru a vedea si lucruri unice.
    Ideea va prinde foarte bine la cei care vor calatorii pe alte continente-e binevenit un program care te va face sa recuperezi cateva sute de euro! Vor fi atrasi si cei care vor vrea sa plece in „luna de miere” undeva prin Europa si sa fie cu adevarat o „luna de miere” !

  3. 18.04.2013 la 18:04

    Poza este mortala:))

  4. Razvan Pascu
    (author)
    18.04.2013 la 22:56

    @ Oana: cred ca se adreseaza unei nise care isi permite sa plateasca acel comision si care o va face daca va capata incredere in aceasta afacere.

  5. coco
    18.04.2013 la 23:31

    Bine ca nu mai putem respira de atatia bloggeri. Luati informatia copy-paste de la unii la altii, si vai ce articole bune scoateti.
    In primul rand, mai cititi si DOM-ul. E de baza. Ca ni se face greata la un moment dat de atatea greseli.
    In al doitea rand, daca a ajuns sa ne sfatuiasca in materie de travel Delia si Dan Chisu….am ajuns rau de tot.
    In rest, numai de bine!

  6. Razvan Pascu
    (author)
    18.04.2013 la 23:35

    @ Coco: am 2 intrebari pentru tine.

    1. ai incercat vreodata in viata ta sa faci un articol, oricat de prost/bun ar fi el?
    2. ai auzit vreodata de cuvantul „marketing”?

  7. coco
    18.04.2013 la 23:39

    Ce atata conferinta e-travel. A avut careva critici? Nuuuuu. Doar aplauze.
    A spus cineva ca Dl Fusu abia a legat 2 propozitii la conferinta? Invitat, vorbitor….
    I s-a spus ca oamenii au dat din banii si timpul lor sa-l auda?
    A spus cineva ca unii vorbitori au fost pe langa subiect?
    Nuuuu!
    Nimic din toate astea, doar laude. Nu merge asa bloggeri mici si mari comentatori de travel.
    De o saptamana nu va mai opriti: vaaaai ce poze frumoase, vaaaai ce mult ne-a placut, vaaaai cate lucruri am invatat. Ce v-a placut, ce ati invatat?
    V-ati vazut toti „la un loc”, in rest?
    Numai de bine!

  8. Razvan Pascu
    (author)
    18.04.2013 la 23:44

    @ Coco: eu nu inteleg despre ce vorbesti si care este problema ta, conferinta eTravel sau site-ul TripMaker? :)) am publicat eu ceva despre eTravel Conference sau despre Calin Fusu? de ce nu iti exprimi frustrarile pe blogurile in care ai citit despre conferinta?

  9. coco
    18.04.2013 la 23:47

    Dragul meu Razvan, ar trebui sa va scuture cineva serios ca sa va reasezati pe pozitii si cam pe unde va e locul. Sau aveti impresia ca putem inghiti orice?
    Orice articol? Unele scrise „in doru’ lelii”, ca sa iasa la numar. Ca sa se vada cat de mult calatoriti.
    In legatura cu marketingul….mai bine nu deschidem subiectul.
    In rest, numai de bine!

  10. coco
    18.04.2013 la 23:51

    Ai fost moderator si stii despre ce vorbesc.
    Daca nu ai zis ceva pana acum, de la nivelul la care te afli, ar trebui sa comentezi. Asa iti mentii pozitia.
    Ca tot vorbeam de marketing.

  11. Razvan Pascu
    (author)
    19.04.2013 la 00:21

    @ coco: Sunt un singur om, nu pot schimba o lume intreaga. Incerc sa ajut, sa fiu util, asa cum fac si alti bloggeri de travel. Unii scriu mai bine, altii mai putin bine. Sa stii ca, asa cum era de asteptat, voi lua partea bloggerilor. E usor sa stai pe margine si sa comentezi…e mai greu sa ai inspiratie/chef/timp in fiecare seara sa scrii ceva. Iti recomand sa incerci o luna de zile, mai vorbim apoi…

    Cat despre conferinta, nici mie nu mi-a placut discursul lui Fusu, dar nu e treaba mea sa il judec. Nu il cunosc, nu stiu ce probleme a avut in ziua aia. In schimb mi-au placut altii, chiar si asa balcanici cum sunt ei. Am fost multumit de conferinta, desi se poate mereu si mai bine.

    Noapte buna si salutari de pe Coasta de Azur!

  12. 19.04.2013 la 13:11

    Foarte bun conceptul,o abordare indrazneata si le doresc multa bafta.
    Singura mea nedumerire este unde isi face clientul rezervarile, pe net sau se ocupa tot TripMaker.ro devenind astfel si o agentie de turism care are nevoie de licenta, polita etc?

  13. Florin
    19.04.2013 la 13:35

    Lansare oficiala, dar site-ul este in mare parte nefunctional. Felicitari!

  14. 20.04.2013 la 10:15

    mi se pare un model bun de bussiness dar cred ca trebuie sa treaca cativa ani buni pana la avea succes datorita incapacitatii majoritatiii romanilor de a intelege ca astfel de servicii merita platite

    @ oana: agentiile nu iti vor recomanda niciodata destinatii/localuri de unde ele nu vor primi comision.

  15. 22.04.2013 la 14:29

    Ideea de la care porneste TripMaker este una foarte buna, pentru segmentul de piata care isi permite sa plateasca aceste servicii.
    Celor care au tot criticat diverse actiuni, as dori sa le spun ca este mult mai usor sa critici de pe margine decat sa cresti o afacere, sa scrii constant articole pe blog (mai bune sau mai putin bune, nu pot toate sa fie de Premiul Pulitzer). Inainte de a improsca cu noroi, ganditi iniante! Nu va place cum sunt scrise blogurile? Nu le cititi! Chiar nu va obliga nimeni! Nu va place TripMaket sau stiu eu ce afacere? Nu apelati la ele! Sunt destui care sa o faca, cu incredere!

  16. Ammelie
    08.05.2013 la 15:58

    Nu pot sa ma abtin! @kos & marius: Un agent de turism iti va recomanda intotdeauna localuri, restaurante, atractii pe care le-a vazut, probat, incercat si care merita recomandate. Si, ca agentie revanzatoare (cazul meu), nu castig niciun fel de comision! Ce castig este un client satisfacut de recomandari, de experientele castigate, etc. Ceea ce este perfect pentru ambele parti!

  17. 27.06.2013 la 01:11

    O idee buna si de apreciat !

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]