fbpx
excursii-razvan-pascu

Asa cum va povesteam aici, in aceasta primavara am ajuns la Disneyland pentru a sarbatori cei 20 de ani de Disneyland Park Paris (Disneyland Paris 20th Anniversary Extended). Un weekend intreg, de Vineri dimineata si pana Duminica dupa-amiaza am hoinarit pe toate stradutele din Disneyland Park si Walt Disney Studios, am incercat cele mai bizare atractii si am servit masa “pe toate continentele”.

Dintre cele doua parcuri Disney, preferatul meu ramane fara indoiala Disneyland Park, pentru ca aici am gasit cele mai indragite personaje din desene animate si m-am simtit din nou copil. Am crescut cu Mickey, Pluto, cu Donald si cu celelalte personaje Disney, astfel incat timp de trei zile m-am bucurat din nou de prezenta lor.

Cum incepi vizita la Disneyland Paris?

Inainte de a intra in parc trebuie sa va rezervati cateva minute pentru fotografii in fata hotelului Disneyland, cel mai luxos dintre toate hotelurile Disney.

Alaturi de Castelul Frumoasei din Padurea Adormita, mie mi se pare ca sunt cele mai reprezentative imagini pentru Disneyland. Asadar, dupa o binemeritata sedinta foto, ne-am indreptat spre intrare. Aveam biletele pregatite, astfel ca nu am avut mai deloc de asteptat. Nu uitati sa va luati fie de la hotel, fie de la chioscurile de bilete, o harta a intregului Disneyland. Sunt detaliate toate atractiile, restaurante, zonele de shopping, si cel mai important, zonele in care il puteti intalni pe Mickey sau alte personaje Disney.

Este foarte util sa va uitati si pe website-ul Disney pentru a verifica programul “vedetelor” Disney, pentru a sti unde si cand isi vor face aparitia.

Zona de intrare in Disneyland Park este denumita “Main Street USA” si este de fapt reprezentarea unui bulevard dintr-un oras din Statele Unite, de pe la 1900, populat aproape in totalitate de restaurante si magazine de suveniruri. E un fel de zona de acomodare. Partea cea mai buna a acestui bulevard este ca in fundal, pe mijlocul sau, se vede Castelul Frumoasei din Padurea Adormita.

Main Street este zona unde are loc si Parada Disney, in fiecare zi la ora 17:00 (se poate intampla sa se modifice ora, in functie de alte evenimente, asa ca este foarte util sa verificati programul), dar si zona pe unde trece trenuletul aniversar Disney 20 de ani.

Pe langa Main Street USA, Disneyland Park mai include alte 4 zone, toate avand o alta tematica, o altfel de muzica, culori si atractii diferite. Cu siguranta trebuie sa le bifati pe toate, insa o sa incerc sa va povestesc cate ceva despre fiecare, astfel incat sa stiti cam la ce sa va asteptati.

Fantasyland – Disneyland Paris

In primul rand este Fantasyland, unde puteti merge fara grija cu copii de toate varstele, pentru ca vor fi cu totii incantati de atractii. Veti trece pe sub castelul Frumoasei din Padurea Adormita si veti avea la dispozitie un Carusel, Cescutele Palarierului Nebun, Labirintul lui Alice in Tara Minunilor si niste tiribombe colorate. Totusi, cea mai importanta atractie si cea mai noua este Meet Mickey Mouse. O casuta in care intri si il gasesti pe Mickey pregatindu-se de spectacolele sale. Are tot felul de costume si ustensile si este suficient de dragut cat sa ti le prezinte. Inainte de a aparasi Fantasyland, nu uitati sa va imbarcati si intr-o mini-excursie in jurul lumii, in atractia numita “It’s a small world”. Veti fi surprinsi de sutele de figurine colorate, fiecare reprezentand cate o tara, regiune sau continent.

Discoveryland – Disneyland Paris

Daca voua va plac senzatiile tari sau pustiului vostru ii plac chestiile SF, atunci Discoveryland ar trebui sa fie locul pentru voi. OZN-uri zburatoare, traseu de masini vintage, un roller coaster cu sughituri, Space Mountain Mission 2 si tot felul de nebunii de genul asta va asteapta acolo. Desi nu sunt un mare fan al lucrurilor de genul acesta, am incercat totusi traseul cu lasere al lui Buzz Lightyear (nu va speriati, nici eu nu am stiut cine este pana atunci). Practic, te urci in niste nave spatiale si trebuie sa impusti cu laser spre o anumita tinta. Fun…iar pozele au iesit super. Am mai incercat aici Star Tours, un fel de simulator care te plimba prin galaxie, destul de plictisitor. Pentru copii, cea mai aglomerata atractie din Discoveryland mi s-a parut a fi Autopia, o zona cu niste piste pentru masini, unde copiii puteau conduce masini vintage, din ani ’50.

Adventureland – Disneyland Paris

Zona cea mai apreciata de copii, si cea mai aglomerata, mi s-a parut a fi Adventureland. De la casuta in copac a lui Robinson Crusoe, la vasul lui Jack Sparrow din Piratii din Caraibe, peste tot vedeai pusti imbujorati si bucurosi de comorile pe care le descopera.

Frontierland – Disneyland Paris

Ultima si nu cea din urma zona este Frontierland, inspirata din Vestul Salbatic, in care toate personajele sunt imbracate in cowboy sau cowgirls. Am incercat un roller coaster care te plimba printr-o zona miniera, numit Big Thunder Mountain si as fi vrut sa mai incerc Casa Bantuita, dar nu am avut rabdare sa astept la coada. Interesanta este si plimbarea cu vaporasul prin Vestul Salbatic, dar si satul lui Pocahontas.

Unde mananci la Disneyland Paris si cat costa?

Cam acestea ar fi pe scurt atractiile din Disneyland Park. Daca va intrebati pe unde puteti servi masa, ei bine sunt foarte multe restaurante , fiecare cu specificul zonei in care se afla, dar si patiserii si chiar fast food-uri, deci de mancare nu veti duce lipsa. De obicei se practica fie sistemul de bufet (aproximativ 25 de euro masa cu o bautura inclusa), fie sistemul de meniu, care porneste de la 13-15 euro.

Am incercat restaurantul Agrabah Cafe, din Adventureland, cu mancare arabeasca si mediteraneana, restaurantul Hakuna Matata, cu atmosfera africana si restaurantul Cowboy Cookout Barbeque, din Frontierland. Preferatul meu este cel cu mancare arabeasca.

In rest preturile erau pentru turisti, 3-4 euro pentru o cola, o briosa sau o negresa, 2-3 euro pentru clatite. Sfatul meu este sa aveti ceva de baut la voi, inainte de a intra in parc, iar la pranz sa optati pentru unul dintre restaurantele cu bufet.

Spectacolul Disney Dreams

Seara, inainte de ora inchiderii, are locul spectacolul de sunet si lumini Disney Dreams, lansat anul trecut cu ocazia implinirii a 20 de ani de Disney si reinaugurat anul acesta, in varianta imbunatatita cu scene din Regele Leu si Brave. Dureaza cam jumatate de ora, timp in care te poarta prin toate povestile Disney, intr-o explozie de culoare, sunet si lumini.

* calatoria la Disneyland a fost cu Air France Romania intr-un proiect de promovare realizat de Disneyland cu 1700 de jurnalisti din intreaga lume, inclusiv 9 persoane din Romania.

4 comentarii

  1. 09.04.2013 la 11:16

    Ce fain articol! Chiar acum pregăteam și eu unul pentru Walt Disney World Florida și eram foarte curioasă să văd cum e la Paris. Tare fain! 😀

  2. 09.04.2013 la 14:04

    Foarte frumos! Nu stiu daca o sa ajung vreodata intr-un parc Disney, poate nu vreau destul de intens acest lucru, poate pentru ca simt ca e mai degraba pentru copii! Habar nu am de ce, dar zic ca as vrea sa merg, dar niciodata nu il regasesc prin lista de vancanta!

  3. Cleo
    09.04.2013 la 14:21

    Am fost de doua ori, dar asa mult mi-a placut articolul c-as mai merge si a 3 a oara 🙂

  4. cristina baldovin
    26.04.2014 la 19:01

    superbe articole despre Disneyland Paris.Vreau sa ajung neaparat cu copii mei acolo!Mama ta ma indrumat sa iti citesc articolele pentru destinatii de concediu si ma bucur ca am facut acest lucru!Succes mai departe si multumim de ponturi!!!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]